Ingen fördel med egen skoldator

SKOLAN. Att få en egen dator eller surfplatta som högstadieelev har blivit allt vanligare. Men nu visar en studie att satsningen på personlig dator inte förbättrar studieresultaten.

Anna Ekström, Utbildningsminister (S). ”Vi har haft ett av de mest högpresterande och jämlika skolsystemen i världen. Dit ska vi igen. Då krävs ordning och studiero, kunskap och bildning. Vi ska skapa en skola där varje elevs ansträngning avgör hur långt hon kan nå i sina studier – inte vilka föräldrar hon råkar ha eller vilken skola hon valt.”Foto Kristian Pohl Regeringskansliet

Allt fler skolor satsar på att ge varje elev en personlig dator. I dag har omkring 75 procent av eleverna på högstadieskolor en egen dator eller platta, enligt Skolverket. En förhoppning är att satsningen ska leda till ökad likvärdighet. Men en ny studie från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering visar att varken skolresultaten eller jämlikheten förbättras, skriver Svenska Dagbladet, tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson har många gånger sagt att det är dags och backa, se på den gamla skolan vad som fungerade, utgå från det och sedan modernisera varsamt. Dator är ett utmärkt hjälpmedel NÄR man lärt sig grunderna manuellt. Jag undrar om det inte är dags att byta ut ledningen för Skolverket, det har varit för många misstag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ingen fördel med egen skoldator

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Allt daltande med barn och det vanliga ”det är så synd om dem” har förstört allt för många, vilka tror att det ordnar kommun eller staten ”det ska inte jag behöva göra.” Vad du än vill så måste det göras av dig själv.
    Tro inte att något är gratis och var aldrig generös med andras pengar!

  2. På skolverket hoppas det bara käpphäst och dom kan bara hoppa till vänster. Det blir en cirkel. Tyvärr borde de ägna sig åt andra saker med tanke på ”läget”. Sluta hoppa börja jobba.

  3. Klart det inte är en fördel, kvinnorna tittar på b*gporr och vissa svenska barn går in och sprider hat här inne.

    Finns ingen vinnare hur man än vrider och vänder på den saken.

KommenteraAvbryt svar