27-årig iranier häktad för Eriksbergsmordet som han erkänt


BROTTSLIGHET. Den 3 augusti 2019 skrev vi på bloggen att en man knivmördats i Eriksberg, Uppsala. I torsdags greps en 27-årig man misstänkt på sannolika skäl för Eriksbergsmordet, han häktades under måndagsförmiddagen av Uppsala tingsrätt. Han har enligt åklagaren erkänt mordet.

I den så kallade Facebook-våldtäkten, nedan dömdes tre män. 27-åringens del av målet gick hela vägen till Högsta domstolen. HD friade honom för underlåtenhet att avslöja våldtäkt, men han fälldes för grovt förtal då han filmade och sände ut våldtäkten på Facebook. Han dömdes till fyra månaders fängelse.

Då hette han iraniern Emil Khodagholi, men han har bytt både för och efternamn till Adrian Aragy och är svensk medborgare men fortfarande iranier.

-Pettersson säger att hade Emil/Adrian fått ett rejält straff hade kanske mannen som mördades natten till den 3 augusti 2019 på Täljstensvägen i Uppsala levt nu.

TIDIGARE. 2017-06-28. Babbarna i Facebook-våldtäkten får skärpta straff av Hovrätten

INVANDRARVÅLD. Hovrätten skärper straffen för de tre män, en iranier och två afghaner, som dömdes i Uppsala tingsrätt för den uppmärksammade våldtäkt som sändes live på Facebook i januari i år, skriver Svea hovrätt i ett pressmeddelande.

Den 21-årige afganen som tidigare dömts för våldtäkt och medhjälp till våldtäkt får sitt straff förlängt från två år och fyra månaders fängelse till två år och åtta månader. Den 18-årige afghanen som dömts för våldtäkt får straffet förlängt från ett år till ett år och fyra månader. Den 24-årige iraniern som är svensk medborgare som filmade våldtäkten får straffet förlängt från sex månaders fängelse till åtta månader, för grovt förtal och underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

-Pettersson noterar att det inte blir någon utvisning. Åklagaren hade först yrkat det men drog tillbaka kravet. Anledningen är att afghanerna uppges ha varit under 15 år då de kom hit.

TIDIGARE 2017-06-21. Babbe dömd för inblandning i Facebook-våldtäkten ute och använder kniven

INVANDRARVÅLD. I fredags attackerade den iranier som dömdes i den uppmärksammade Facebook-våldtäkten nyligen sina familjemedlemmar med kniv. Han sitter nu återigen häktad, sannolikt misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Klockan 17.41 fick polisen ett larm om en knivbeväpnad man som rört sig på Hugo Alfvéns väg i Uppsala, varpå en stor polisinsats inletts.

– Det var två uniformerade polispatruller på plats, sen ringde man in insatsstyrkan men jag vet inte om de hann komma till platsen, säger förundersökningsledare och kammaråklagare Karin Koci.

Den 24-åriga mannen dömdes 25 april för sin inblandning i Facebook-våldtäkten till sex månaders fängelse. Då han tidigare suttit häktad hade han redan avtjänat sitt straff och fick i april återinträda i samhället.

– Vad jag kan säga är att det här rör sig om en person som har uttalat livsleda, och har i samband med det attackerat två familjemedlemmar med kniv, berättar Karin Koci.

-Pettersson menar att detta visar att straffen är för låga, herr Khodagholi är uppenbart farlig för sin omgivning och bör sitta inlåst tills han ändrat beteende…

TIDIGARE 2017-04-23. Tre babbar dömda för den livesända Facebook-våldtäkten

INVANDRARVÅLD. Tre unga invandrarmän dömdes i dag till fängelse för en våldtäkt som direktsändes sociala medier. Åklagarnas bevisning har lutat sig mycket mot vittnen som såg sändningen i den slutna gruppen på Facebook natten den 22 januari. 

Under rättegången har mycket handlat om huruvida kvinnan var medvetslös eller inte under våldtäkten. 30-åringen har själv berättat att hon har minnesluckor. En film som visar våldtäkten nådde åklagarna mitt under pågående rättegång.

Den 24-årige mannen, som är svensk medborgare med iransk ­bakgrund, döms för grovt förtal, ringa narkotikabrott och underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

För den 18-årige afghanen, som släpptes för några dagar, blir påföljden ett års fängelse medan afghanen på 21 år döms till två år och fyra månader i fängelse. Orsaken att 18-åringen får ett lägre straff uppges vara hans ålder.

-Pettersson noterar att statsradion inte med ett ord nämner att de dömda är invandrare, tvärtom så illustrerar de våldtäkten med en bild på mycket ljusa armar.

Åklagaren hade först yrkat på utvisning av de båda afghanska medborgarna men tog sedan tillbaka det kravet så de får stanna i landet. Anledningen till detta är att de var under 15 år då de kom hit.

Det är ännu en anledning till att visa ut dem. De har varit här tillräckligt länge för att lära sig vett. Sedan är straffen väldigt låga. Hoppas åklagaren överklagar.

Pressmeddelande från Uppsala Tingsrätt

TIDIGARE 2017-03-15. Tre invandrare åtalas för våldtäkten som sändes live på Facebook

INVANDRARVÅLD. Två män i 20-årsåldern åtalas för den misstänka våldtäkten i Uppsala som ska ha livesänts på Facebook, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Två män åtalas misstänkta för våldtäkt, den tredje personen åtalas misstänkt för medhjälp till våldtäkt alternativt underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Tillsammans misstänks de ha våldtagit och filmat när de våldtog en kvinna i 30-årsåldern i Uppsala i januari. Den misstänka våldtäkten kom till polisens kännedom när vittne som sett övergreppet live på Facebook slog larm. Polisen kunde då ta sig till platsen och avbryta.

De tre männen har suttit häktade sedan den 25 januari och polisen har under utredningsarbetet sedan dess stärkt bevisningen mot de åtalade. De två våldtäktsmisstänkta afghanska männen har enligt åtalet i tur och ordning “genomfört samlag med målsäganden genom att otillbörligt utnyttja att målsäganden på grund av trötthet och påverkan av alkohol och narkotika befann sig i en särskilt utsatt situation“.

Den medhjälps- och förtalsmisstänkte mannen med iranskt ursprung har enligt åtalet “medverkat till gärningarna genom att att han i båda fallen befunnit sig i samma rum eller lägenhet där våldtäkterna begicks, skrattat samt på nära håll filmat händelserna med sin mobiltelefon och sänt detta live på Facebook, underlåtit att ringa 112 trots att han av flera personer blev direkt uppmanad att agera mot våldtäkterna och i stället för att försöka avstyra eller ingripa mot gärningarna uppmuntrat gärningsmännen genom att uttala ord med innebörd att målsägaren var en hora och att hon skulle knullas“.

Åtalet omfattar inte vapenbrott, trots att en av männen ska ha viftat med en pistol i samband med våldtäkten. Det finns heller inget yrkande om utvisning i åtalet, trots att två av de åtalade är utländska medborgare.

Uppdaterat: Åklagaren meddelar att det yrkas på utvisning av de två afghanerna.

Samtliga tre åtalade förnekar brott.

De tre åtalade är:

Maysam Afshar, född 1998-05-22, medborgare i Afghanistan, misstänkt för våldtäkt
Reza Mohammed Ahmadi, född 1996-02-23, medborgare i Afghanistan, misstänkt för våldtäkt och narkotikabrott
Emil Khodagholi, född 1992-12-19, misstänkt för medhjälp till våldtäkt och grovt förtal

Uppsala tingsrätt, B 386-17.

-Pettersson är inte förvånad, men trots debatten om invandrare och brottslighet som pågår så nämner inte de svenskfientliga medierna med ett ord att de misstänkta och åtalade är invandrare.

TIDIGARE 2017-02-09. Tre babbar omhäktade för våldtäkten på Facebook

INVANDRARVÅLD. På onsdagen omhäktades den man som tidigare suttit häktad för att han inte stoppat en våldtäkt som vittnen säger sändes live på Facebook. Efter att ett nytt videoklipp kommit fram är han nu misstänkt även för medhjälp till våldtäkt. De andra två männen omhäktades utan häktesförhandling, misstänkta för våldtäkt.

Två ensamkommande ”flyktingbarn” från Afghanistan som uppger sig vara 17 och 20 år är misstänkta för själva våldtäkten mot kvinnan. Den tredje mannen, en 24-åring vars föräldrar kommer från Iran, är nu misstänkt medhjälp till våldtäkt. Det är han som syns i klipp som spridits från händelsen där han ”svär på sin mamma” att han ska ”göra kaos” och ”bråka” strax innan polisen kommer till lägenheten.

Bevisen mot de tre har stärkts.

TIDIGARE 2017-01-25. Tre babbar häktade för våldtäkten på Facebook

De män som misstänks för att ha våldtagit en kvinna och sänt övergreppen på Facebook häktades på onsdagen. Två misstänks för våldtäkt och den tredje för underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Alla tre häktades på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. De två afghanerna som är så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” är misstänkta för våldtäkten och den tredje som är svensk medborgare med iransk bakgrund är misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. 

Eftersom hatmedia som just nu driver en förtroendekampanj och gör allt för att dölja de misstänktas bakgrund så går vi ut med namn och bakgrund så inga oskyldiga upplänningar blir misstänkta.

De häktade är:

Maysam Afshar, född 1998-05-22. Medborgare i Afghanistan. Misstänkt för våldtäkt.
Reza Mohammed Ahmadi, född 1996-02-23, Medborgare i Afghanistan. Misstänkt för våldtäkt.
Emil Khodagholi, född 1992-12-19. Svensk medborgare. Misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Uppsala tingsrätt, B 386-17

-Pettersson menar att  eftersom Sverige inte är vad det varit och inte vad det borde kanske det är lika bra att byta namn på det gamla landet till Babbelonien.

Jag tycker också vi ska införa jourdomstolar. Där de inom 48 timmar befinns oskyldiga eller om de är skyldiga sitter på ett plan hem med en lapp om halsen där det står hur långt fängelsestraff de ska avtjäna på hemmaplan. Givetvis av humanitära skäl…

TIDIGARE 2017-01-22. Tre babbar gripna, misstänkta för gruppvåldtäkt i Uppsala som de livesände på Facebook

Tre män har gripits misstänkta för grov våldtäkt i Uppsala under söndagsmorgonen. Enligt uppgifter ska åtminstone delar av övergreppet ha filmats och sänts ut live i en sluten grupp på Facebook.

Uppgifterna har inte bekräftats av polisen. – Vi kommenterar ingenting i nuläget. En förundersökning har inletts och det råder full sekretess, säger Ivan Åslund, befäl på polisens ledningscentral.

En lägenhet där våldtäkten misstänks ha skett har spärrats av för teknisk undersökning.

– Pettersson har sett bilder på de misstänkta gärningsmännen och det ser mörkt ut som vanligt, fast inte kolmörkt så vi hamnar i något Mena-land.

En av de misstänkta babbarna, eller som Leif GW sade en gång i TV, det är så här de brukar se ut…”Rubriceringen är grov våldtäkt och männen som är anhållna är födda -92, -96 och -98″

Internationella medier tar upp den fina reklamen med gruppvåldtäkter och livesändning.

uppsala-babbe

uppsala2-460x817 uppsala3-460x717 uppsala1-460x817

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “27-årig iranier häktad för Eriksbergsmordet som han erkänt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: