Unga kastar stora föremål på spåren

BROTTSLIGHET. Kundvagnar, cyklar och vägkoner har den senaste tiden slängts ner på tågspåren i Kållered och Lindome vid några tillfällen. – Det är både fruktansvärt och livsfarligt, och jag är rädd att det kommer att ske en allvarlig olycka, säger Lisa Larsson, tågvärd på SJ Götalandståg till SVT Nyheter Väst.

SJ X2000. Förseningar och stora grejor på spåren, inte konstigt att folk vill flyga. Bilden från Wikipedia. 

Enligt trafiksäkerhetssamordnaren på SJ Götalandståg, så sker det ett 30-tal liknande incidenter per år i Västra Götaland. Oftast handlar det inte om så stora föremål som cyklar och kundvagnar utan mera om mynt och stenar.

– Det finns tåg som passerar i närmare 170 kilometer i timmen och finns det stora föremål på rälsen så är det farligt. De kan slungas iväg med en väldig fart och träffa någon som står på perrongen eller någon annanstans i fall sakerna fastnar under tåget, säger Aki Lehtonen till SVT Nyheter Väst.

Ett tåg som kommer med den farten är svårt att både se och höra. Och enligt vittnen så ska det vara killar som är så unga som i 13-års åldern som sätter ner föremål på spåren, genom att hoppa upp och ner mellan perrongen och spåren.

– Om någon befinner sig på spåret då så finns det inte en chans att hinna undan, det är jätteallvarligt! Ett tåg som går i 160 kilometer i timmen har en bromssträcka på närmare 1,2 kilometer, säger Lisa Larsson.

-Pettersson hör statsminister Stefan Löfven säga att det inte är något nytt, fattiga svenskar har alltid slängt stora föremål på rälsen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Unga kastar stora föremål på spåren

  1. Med tanke på att vi är invaderade av främmande makt och befinner oss i öppet Krig, så var väl detta tilltag i mesigaste laget. Vänta bara…
    Enl. grundlagen är vi Skyldiga att försvara oss mot inkräktare, när vi befinner oss i krig.

  2. Äsch, Snickesnacki meddelar att bara är anmälningsbenägenheten som ökat, på 30-talet slängde drängar mjölkpallar på spåren, dessutom rensat från socioekonomiska faktorer så har föremålen sannolikt alltid funnits på spåren.

KommenteraAvbryt svar