16-0 till bortalaget vid åtal för omfattande brottslighet i Västerås


BROTTSLIGHET. Åtal har i dag väckts vid Västmanlands tingsrätt mot 16 personer som misstänks för bland annat grov utpressning, narkotikabrott, grov misshandel, grovt vapenbrott och penningtvättsbrott.

Ali Hassan

Nio personer har åtalats för grov utpressning som misstänks ha pågått under tiden juni 2015 till 23 mars 2019 mot två målsäganden. Åtalet omfattar även misstankar om brott som utgjort ett led i den grova utpressningen mot målsägandena där de tilltalade i olika konstellationer åtalats för narkotikabrott, grov misshandel, grovt vapenbrott samt försök till grov utpressning. Tre av de tilltalade har även åtalats för olika typer av penningtvättsbrott. En av de nio tilltalade åtalas även för grovt vapenbrott i maj 2019.

Utöver de nio som åtalats för brott begångna mot målsägandena har en person åtalats för grovt vapenbrott och sex personer har åtalats för penningtvättsbrott och näringspenningtvätt, grovt brott.

– Vi väcker åtal i dag efter en mycket omfattande utredning som pågått sedan i våras. Polisen har lagt ner mycket tid och resurser på att utreda brottsligheten som varit både organiserad, omfattande och pågått under en lång tid, säger kammaråklagare Jenny Alriksson.

Läs vidare på åklagarens pressmeddelande…

-Pettersson säger att de åtalade lystrar till namnen Afram, Moradi, Haydar, Sutawee, Honar, Ibraheem, Diaa, Balci, Sergo, Harnesk, Hawsin, Rasul, Cetin, Mohamed, Zaid och Ali Hassan som ni ser nedan.

TIDIGARE 2019-09-02. Polisen efterlyser ”grovt kriminell västeråsare”

BROTTSLIGHET. Polisen efterlyser en man misstänkt för flera grova brott i Västerås. Mannen på bilden heter Ali Hassan och är hemmahörande i Västerås och området Bjurhovda. Han har sedan mars 2019 varit anhållen i sin utevaro för flertalet grova brott och är sedan den 29/8 2019 häktad i sin utevaro. Det är av stor vikt att polisen får tag i honom.

Vet du vart Ali Hassan befinner sig eller har annan information som kan leda till att han anträffas, vänligen hör av dig till polisen på 114 14 eller lämna ditt tips skriftligen genom länken nedan.

Polisen

Den 9 juli uppmärksammade Vestmanlands Läns Tidning (VLT), tyvärr bakom betalvägg, att Hassan är häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha gömt ett automatvapen i ett skogsområde. Vidare framgår det av VLT:s artiklar om Hassan att han enligt polisen ska ha en central roll inom den kurdiska maffian i Västerås. Ali förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat grov misshandel, olaga hot, narkotikabrott, skadegörelse och brott mot knivlagen.

Herr Hassan har varit med på bloggen tidigare: Sju misstänkta för mord i Akalla

-Pettersson noterar att eftersom socialdemokraterna inte vill tala med SD om den grova brottsligheten så enligt Sverigedemokraternas politik skulle Ali Hassan troligen inte vara i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “16-0 till bortalaget vid åtal för omfattande brottslighet i Västerås

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: