Vi krigar mot svenskar


Alice Teodorescu uppmärksammar oss på en studie som Lunds universitet gjorde 2005 och som är mer aktuell idag än någonsin.

På sitt twitterkonto kallar hon studien för en ”skräckläsning” och tyvärr är det många barn som idag lever i skräck.

Studien släpptes som sagt 2005, men är mer aktuell idag än någonsin. Barn som rånas är tyvärr en rubrik vi möts av allt oftare. Bara i Stockholm sker i snitt tre rån mot barn varje dag. Det berättar Mitt I som också berättar att rånarna inte drar sig för att utsätta barn för rån mitt på ljusan dag och bland andra människor. Det står inte i artikeln vem och vilka som utför rånen, så jag tänker inte spekulera i detta, men en liten hint får man i den här artikeln i Expressen från juni i år.

Studien som Lunds universitet gjorde 2005 heter ”Vi krigar mot svenskarna : unga rånare om hur och varför de begår brott” och kan kanske också ge oss en ledtråd till vilka de unga som rånar är och vilka de rånar.

Från polisens spaningscentral i Malmö gick följande information ut i Sydsvenskan 2002, alltså innan Sverige föll in i någon slags politisk korrekthet.

”…det i regel handlar om utlandsfödda pojkar som rånar svenskfödda ungdomar”

Studien tar också upp en BRÅ-rapport från 2000 i vilken man kan läsa följande:

”De misstänkta gärningsmännen var till cirka 90 procent pojkar, vanligtvis i åldern 15-17 år och i många fall, men långt från alltid, bosatta i socioekonomiskt mindre välbeställda områden”

I universitetets studie lutar man sig mycket på BRÅ och deras rapporter. I stycket ”Vem utför rånen” får vi denna information.

”90 procent av de misstänkta gärningsmännen som var pojkar och i regel mellan 15-17 år och det fanns en hög överrepresentation av utlandsfödda ungdomar…//…Rapporten visar att ungdomar från välbärgade bostadsområden och de som har två svenskfödda föräldrar var något mer utsatta när det gäller att bli rånad”

Studien baseras inte bara på BRÅ:s rapporter och artiklar från olika medier, utan också intervjuer med unga rånare. Elva stycken rånare intervjuades och de framförde alla olika aspekter på varför de rånar och varför just vissa rånas. Studien avslutas med följande ord som sammanfattar hur de elva unga rånarna motiverade sina brott.

”…ungdomarna upplever att de inte är accepterade och respekterade i samhället och känner sig förnedrade av svenskarna. Ett sätt för ungdomarna att vända förödmjukelsen kan vara att uppträda aggressivt mot svenskarna, det vill säga att de rånar andra ungdomar  för att vända kränkningen. Ungdomarna känner sig stolta över att kriga mot svenskarna och på detta sätt förändrar de känslan av förödmjukelse”

Rapporten som sådan släpptes 2005 och bygger på BRÅ:s rapporter, medias artiklar och intervjuer med rånarna. Det här skedde alltså innan SD kom in i riksdagen och då framkallade en våg av politisk korrekthet hos hela etablissemanget. Om samtliga ansvariga myndigheter gick samman och släppte en rapport om dagens situation. Tror ni förhållandet mellan utlandsfödda rånare och svenskfödda offer förändrats och i sådana fall åt vilket håll?

Studien kan ladas ned här (pdf-fil)

Personligen, observera personligen, tror jag att vi kommer få se mer av detta framöver, om nu inte ansvariga på alla nivåer inser faran. Man märker när man talar med ungdomar i vänkretsen att det råder en spänning mellan invandrare från Mellanöstern, Afrika och svenska ungdomar i skolor och ute i samhället. Vad händer när ungdomar från 3:e världen blir så många att de procentuellt är fler än svenska ungdomar, vilket redan är fallet i många storstadsområden? Hur kommer man då att behandla dem som man tycker bär skuld till deras och familjens situation?

Pettersson hade detta uppe redan 2010 och som sagt har sakernas tillstånd förvärrats sedan dess.

 

 


4 responses to “Vi krigar mot svenskar

 • Cinna

  Den där känslan av att vara förödmjukade av svenskar sitter i deras huvuden.
  -Som mobbare som ger sig på oskyldiga offer.
  Vänstern och PK-etablisimanget underblåser känslan genom att ständigt kalla svenskar rasister och tala om hur rasistiskt svenska samhället är.

  Vissa kulturer tycks mer tilltalade av vänster-och PK- retoriken då den fråntar dem eget ansvar för sina egna liv; de kan skylla sina misslyckanden på samhället och svenskarna, trots att de får alla möjligheter!

  De som kör med retoriken gör det för att vinna röster.

  Gilla

 • Maja

  Det spännande är att allt fler journalister får avgå
  Nu börjar deras röster höras ,deras egna åsikter komma fram ,men man märker att de är rädda.
  De har väl inte livstids tystnadsplikt.

  Som en gammal socialdemokrat sade på sin dödsbädd;
  Vi skulle behöva en som skulle rensa i Europa. Sosse ,som först då vågade erkänna hur han kände. Han varnade för den farliga utvecklingen i Europa. Han varnade för beblandningen av folk från olika kulturer och konsekvenserna.
  Synd att han inte vågade säga något när han ännu hade möjlighet att påverka .Han insåg nog att det går inte i Sverige att föra sin åsikt utan att bli attackerad och i en hög ålder orkade han nog inte ta kampen.

  Gilla

 • Blodsven

  Ger mig fan på att moskéerna är delaktiga i skiten. Men så länge feminizter, sozialister och miljöpartizter tar order av globalizterna, så tro för fan inte att de kommer att göra ett skit åt detta….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: