Stäng

Det konservativa blocket är störst

INRIKES. I morse kom nyheten om att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti enligt Aftonbladet/Demoskops november-mätning. 

Men det stoppar inte där, det konservativa block som Jimmie Åkesson sagt att han vill bilda är störst.

 • SD+M+KD=49.4 procent
 • S+MP+C+L=38,6 procent
 • S+MP+C+L+V=48,4 procent
 • S+MP=regeringen=27 procent

Då är ändå Liberalerna medräknade fast de ligger under spärren och det är inte troligt att V får vara med i samma regeringsunderlag som C. Det är visserligen en opinionsmätning och långt till val men det är sämre siffror än Håkan Juholt och Mona Dahlin någonsin haft och de fick sparken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Här står Sverigedemokraterna utanför socialdemokraternas klassiska lokal på Sveavägen 68 i augusti 2015. Det kanske är dags för S att flytta till något mindre…
Foto: SD

26 reaktioner på “Det konservativa blocket är störst

 1. Välkommen till val.digital, här finner du opinionsundersökningar sammanställda tillbaka till år 2000.

  Svenska opinionsläget november 2019.

  https://val.digital/

  OBS! Senaste Sifo ännu inte inlagd.

 2. Klimataktivisterna vaknar till liv de gånger vädret är varmare än genomsnittet men är helt tysta när det är kallare.
  Så fungerar vår objektiva media, politiker och andra som vill tala om jordens undergång till följd av en liten co2 uppgång. All förändring beror på människan och inget på universums påverkan.

 3. För mig som Svensk arbetare, inget annat val, behör ett parti och stadsminister som står upp för mig svensk medborgare och mina barn nu tonåringar, unga vuxna utan fast jobb ingen fast adress bostad, det de tjänar går till skatt som bara gynnar invandrare, utlänningar, ulänningar, ensamkommande äldre barn, krigsförbrytare, försäkringskassefifflare, hisslamister, en liten del av de som går före våra barn i alla köer

 4. För mig som Svensk arbetare, inget annat val, behör ett parti och stadsminister som står upp för mig svensk medborgare och mina barn nu tonåringar, unga vuxna utan fast jobb ingen fast adress bostad, det de tjänar går till skatt som bara gynnar invandrare, utlänningar, ulänningar, ensamkommande äldre barn, krigsförbrytare, försäkringskassefifflare, hisslamister, en liten del av de som går före våra barn i alla köer

 5. Tyvärr, men M kommer att byta sida precis som L och C gjorde om det behövs för att hindra en regerings bildning med SD. Kanske även KD gör samma sak. Sjuklövern är POLITIKER partiet med sju olika ansikten som endast arbetar för politikernas eget bästa och / eller för Globalisterna om de får mutor från dessa. Globalisterna kommer aldrig att tillåta en Nationalistisk regering i Sverige.
  Globalisterna har två motståndare till sin agenda. Nationalstaterna och Kristendomen. Dessa kommer att bekämpas med alla medel.

 6. Hoppas försprånget ökar fram till nästa val. Sossarna är på väg ut för alltid. Sverige har fått mer än nog av deras vanstyre i många år

 7. Jag har hört att Sossar hjärntvättar sina barn ifrån tidig ålder, till att även dom bli Sossar.

  Det är fruktansvärt! Stackars barn!

   1. Den går att klicka bort på ”krysset”, då öppnar sig artikeln. Nu bakom betalvägg, tyvärr. Var öppen igår.

    GP/ Sifo har annars denna nya undersökning. Varsågod.

    ”Sverigedemokraterna når nya rekordsiffror i GP/Sifos senaste väljarbarometer. Samtidigt går det fortsatt trögt för både M och S och om det vore val idag skulle det inte gå att säga om S eller SD är störst.

    Under hösten har SD haft ordentlig medvind i opinionen. I september nådde partiet 20,2 procent, vilket då var det högsta väljarstödet någonsin i GP/Sifos mätningar. Månaden efter, ännu en statistiskt säkerställd ökning och siffror på 22,7 procent.

    Så i november landar partiet på 23 procent, vilket, enligt Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet, ligger i linje med trenden i höstens opinionsmätningar.

    – SD trivs som fisken i vattnet med det fokus som är på trygghet och skjutningar och regeringen är satt under hårt tryck på det här frågorna, säger han.”

    Partiet är fortfarande störst bland männen, men når nu 15,6 procent bland kvinnorna, vilket gör partiet jämnstort med Moderaterna bland kvinnorna. Bland LO-väljarna är SD det parti som är störst, med 33,9 procent.

    https://www.gp.se/nyheter/sverige/nya-rekordsiffror-för-sverigedemokraterna-i-gp-sifo-1.20408775

 8. Betr. misstroende-omröstningen på Lille Molgan, så kan konstateras att här är ”inget nytt under kjolen”.
  SD, KD, M = för misstroende.
  S, MP, V, L = mot misstroende.
  C = fegade ur, som vanligt ; avstod röst.
  Att såssarna är en SEKT, visste vi redan. Men att så stor del av det svenska folkets representanter var villiga att delta i denna sekt, var mer förvånande och riktigt illa. Att denna längtan till Undergången kunde vara så pass stark är verkligen mystiskt. För det måste ju ändå vara så att de som trots allt värnar om den lilla råttan Molgan, är Nöjda med hitintills-varande prestationer. Och som om detta inte vore nog ; dessutom suktar efter mera av den redan levererade bedrägliga varan.

  1. Han heter Morgan och inte Molgan.
   Att han är kort, varför ens nämna det?
   Råttan? Han är en människa.
   Själv skulle jag aldrig sjunka så lågt så jag skriver sånt trams hur illa jag än tycker om människan.

 9. Litar verkligen SD på M och KD två partier från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern som efter dryga 40 år av total okontrollerad massinvandring sänkt ner Folkhemmet i ett mångkulturellt kriminellt träsk, vad har M och KD visat för verklig välvilja mot SD förutom att ställa bakom SD i dagens misstroendeomröstning mot justieminster M.J?

 10. Den svenska minoritetsregering är verkligen i minsta laget.

  För att kännas övertygande i demokratiska termer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: