Stäng

Polis och åklagare bjöd kriminella på pizza

BROTTSLIGHET. I går kom nio kriminella till Stadion i Malmö och möttes av bland annat åklagare, poliser och anhöriga till offer. Det är tredje gången som ett sådant möte hålls, rapporterar Kvällsposten

Bild från Pixabay

Utan att kunna yttra ett ord fick de veta vad som gäller – och en utsträckt hand. – Jag berättar bland annat att också deras syskon och föräldrar kan bli misstänka för brott. Vi kan ta pengar, ägodelar och de riskerar långa fängelsestraff, säger chefsåklagare Ola Sjöstrand.

Männen som kallades till mötet på Stadion i Malmö är speciellt utvalda. Tolv var kallade – nio kom. De är en del av ett eller flera kriminella nätverk i Malmö och som enligt Malmöpolisen kan begå våldsbrott i staden. De riskerar också själva att bli mördade.

De som kallats är inskrivna hos Frivården. Antingen gör de samhällstjänst, har kontraktsvård eller så har de en villkorlig dom vilande över sig.

Om männen inte kommer till en call-in riskerar de att mista friheten och bli fängslade, kortare eller längre tid.

Männen som kom i dag till mötet har inte kallats för att själva prata. De har kallats dit för att lyssna. Första delen är, kan man säga, en varning.

Mötet började strax innan kl 17 och består egentligen av flera delar – bland annat en varning men också ett erbjudande om möjligheten till ett annat liv. Tanken är också att de ska sprida informationen till andra kriminella. Efteråt bjuds på pizza som äts tillsammans med just polischefer och åklagare.

-Pettersson säger pizza med polischefer och åklagare, det är grejor det. Jag tror mer på nationella insatsstyrkan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

54 reaktioner på “Polis och åklagare bjöd kriminella på pizza

 1. Kom nu polare vii får Pizza hos Snuten…
  Hur många blir vi ?
  Nio.. oj så många!
  Hur gammal är den älsta.?
  14 tror jag!
  Ä fan. kom nu jag är hungri

 2. Kom med förslag till ”manschettpoliserna” som gör som de blir tillsagda och värnar om sitt uppehälle och position🤑!?

 3. Ställde i ett mejl frågan till AFS vad partiet tyckte om Pizza-kalaset i Malmö !
  Fick ett snabbt svar AFS som löd:
  En stor skandal, dessa kriminella ska buntas ihop och skickas ut från Sverige.
  Utgår ifrån att även SD som väl ska rädda Sverige 2022 skulle svara likadant, eller ?

 4. Ska vi börja förhandla med Svea rikes lag? Fick dom något mer än pizza? Vår regering är känd för att strö pengar omkring sig för att få som dom vill. Hur mycket fick dom kriminella? Och när vi snackar pengar kan man köpa lagutslag i Sverige? Ja, många frågor måste ställas när regeringen tillåter att polis och åklagare går bredvid lagboken. Varför sätter inte polisen i de kriminella i häktet? Den här regeringen har verkligen mycket att stå till svars för. Vi får hoppas SD får makten, så vi för veta allt jäveskap denna regering gjort.

 5. Jag är infödd svensk sedan flera generationer, har alltid arbetat och skött mig, följt lagar och brukat allvar.

  När blir jag bjuden på pizza av polisen?

 6. Den socialdemokratiska drömmen, det gör skillnad på folk och folk, sköter man sig får man inte ett skit förutom högre skatt, sämre skola, sämre äldrevård, sämre sjukvård, sämre samhälle. Men de som inte sköter sig får pizza, saft och kanelbullar vilket sjukt land vi lever i.

 7. Det är som man vill spy. Daltet i Sverige med kriminella invandrare är så sjukt att det saknar ord. Landet är helt bortom räddning. Mjuka värdegrundspoliser helt utan pondus och makt förstör .
  Ännu mer förgrymmad blir man när man vet hur poliser agerar mot skötsamma svenskar som råkat köra med slitna däck eller med trasig halvljus, då bjuds det endast på böter, inget annat.
  Ta hit Bolsonaro och Duterte och låt dem ta över , då kommer det inte bjudas på pizza till dräggen

 8. Dan Eliassons så många gånger bevisat 100% odugliga ande svävar över Polisledningen!
  De Import-kriminella eftersträvar att erkännas som en egen statsbildning!
  Där ska de kunna begå vilka brott de vill och bidragsförsörjas från hela landet av ”mindre värda” fattiga Svenskar!
  Att ”förhandla” med dem visar att de är på rätt väg och sporrar dem till ännu fler och grövre brott!!!
  Därför finns det inget land i Västvärlden som gör så!
  I den Svenska Regeringens sjuka lilla lilla värld visar det att alla andra länder är ”lite Nazistiska”!

 9. Chefsåklagaren säger att anförvanter kan åtalas. Vi kan ta pengar, ägodelar….

  Varför i helvete har man inte gjort det då? Hur många hot, dödsoffer, sprängningar, bilbränder innan åklagarna talar klartext? Varför kalla till ett pizzamöte? Vem har bromsat? Är det Morgan som vanligt?

 10. Av 12 kallade var det 9 som kom. Tyder ju i alla fall på att åtminstone 9 rättade sig efter de regler som styr deras villkorliga domar. Men !!!!! vad sysslar man med hos Malmöpolisen egentligen? Dessa 12 som man kallade vet alldeles utmärkt vad det är som gäller. Men förhoppningsvis kanske man lyckas rekrytera någon informatör bland dessa 9 som nu kom.

  Den svenska nationella insatsstyrkan i all ära, men de är ju alldeles för få. Vi skulle behöva ett par kompanier av militärpoliser. Själv har jag fattat tycke för den Brasilianska militärpolisen BOPE. Men även de klarar inte av att få folk att avstå kriminalitet. Det behövs kraftfulla politiska åtgärder och det saknas i vårt land, där det för en statsminister är viktigare att klanka ner på oppositionspartier än att jobba för att stabilisera landet.

  https://www.bing.com/videos/search?q=bope&view=detail&mid=AE0C8BC41133FB8F3491AE0C8BC41133FB8F3491&FORM=VIRE

 11. Enligt grundläggande psykologi, så blir DEN SOM BJUDER mer benägen att se DEN SOM BLIR BJUDEN som en vän.

  Med andra ord: poliserna blir mer vänligt inställda till de kriminella, inte tvärt om.

  Vem kom på detta idiot-tilltag?!

 12. Löven börjar bli en faktisk gåta, nu senast idag sade han fel, ungefär; ” vi ska krossa ’arbetslösheten'” (jag garvade) vilket kan tolkas som att han har lärt sig mantran utantill och blandat samman dessa, han skulle ha sagt ”vi ska krossa gängkriminaliteten” , rättelsen kom dock direkt efter.

  1. Vi skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020 lovade han i valet 2014. Så han lyckades inte att ”krossa” arbetslösheten. Någon här som tror på hans löfte att krossa gängkriminaliteten? Smart nog nämnde han inget år denna gången.

 13. Sverige är nu genomfeminiserat. T.o.m. polisen i Sverige är feminin. Inte konstigt att männen från Mellanöstern och Afrika skrattar och entusiastiskt begår nya brott.
  Att tro att dessa barbarer slutar att gå efter makt och lätta pengar till en ny BMW etc. bara för att polisen är snäll mot dem är så korkat att det är bortom allt förnuft.

 14. Hoppas de stackars missförstådda och orättvist behandlade kriminella parasiterna blev nöjda och mätta ?

  1. De måste ha haft roligt på vår bekostnad efteråt. Idioter, tänker de.
   Att skrämmas så där är förfärligt.
   Annie Lööf lär flyga i taket.

 15. Såja. Nu är grovjobbet klart. Pizza gratis och en varning. Nu kommer allt bli lugnt i Malmö. Detta biter ju stenhårt på de kriminella. De lägger av direkt nu. Vi ska vara tacksamma att vi har en polisledning som vet exakt vad som behövs i tuffa lägen – eller hur ?

  1. Grattis alla Malmöbor, nu blir det lugnt i staden. Och förhoppningsvis kan Danmark också dra in på sin utökade gränskontroll mot Skåne.

 16. Polisen visar sin svaghet och dom kriminella skrattar för dom vinner mer mark ,
  Herre min skapare vad är det för fel på Sverige.
  AfS har lösningen.
  Nio kriminellla jag trodde det fanns fler i Malmö!
  Ska det vara så svårt att hållla ordning på dom.
  Skäms på er poliser.

  1. Blir som sagt en röst på AFS även i valet 2022 precis som i valet 2018 och i senaste EU-valet!

 17. Det är FAN rättsskandal. Att åklagare umgås med kriminella förövare. Hur i helvete ska vi kunna få opartiska rättegångar då om åklagaren käkat pizza med förövaren??? Hur mycket pengar får åklagare lägga på att umgås med förövare innan det räknas som muta?

  Arbetet på Åklagarmyndigheten ska alltid präglas av objektivitet och respekt
  för individen. Åklagare har en framträdande roll i rättssamhället och är en viktig del av det demokratiska systemet.

  Sveriges åklagare är självständiga när de fattar beslut om exempelvis åtal eller tvångsmedel som husrannsakan och anhållande. Det innebär att varje enskild åklagare är ensamt ansvarig för sina beslut och att dessa inte kan ändras av till exempel åklagarens chef. Dock kan den som är berörd av ett åklagarbeslut begära att det granskas av en åklagare på en högre rättslig nivå.

  Åklagaren är skyldig att vara objektiv. Det innebär att åklagaren måste vara helt neutral i bedömningen av vad som har inträffat och om det kan bevisas i domstol. Kravet på objektivitet medför att åklagaren har ansvar för att utreda och undersöka även sådant som talar till den misstänkta personens förmån.

  Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna

  Artikel 47 – Rätt till ett effektivt rättsmedel och till en opartisk domstol

  Var och en vars unionsrättsligt garanterade fri- och rättigheter har kränkts har rätt till ett effektivt rättsmedel inför en domstol, med beaktande av de villkor som föreskrivs i denna artikel. Var och en har rätt att inom skälig tid få sin sak prövad i en rättvis och offentlig rättegång och inför en oavhängig och opartisk domstol som har inrättats enligt lag. Var och en ska ha möjlighet att erhålla rådgivning, låta sig försvaras och företrädas. Rättshjälp ska ges till personer som inte har tillräckliga medel, om denna hjälp är nödvändig för att ge dem en effektiv möjlighet att få sin sak prövad inför domstol.

  Jag uppmanar ALLA att anmäla detta till JO – justitieombudsmannen eller JK – Justitiekanslern. Om ni ska anmäla blir er anmälan offentlig så om ni inte vill det så tja….skaffa ett ny mail adress och döp er till bozze bozzezon eller något.

  Tycker det är rättsskandal.

 18. Vilken otroligt bra idé! Tänk om de i Mellanöstern hade kommit på samma sak? Är det fred där nu? Shit, där föll min teori. 🙂

 19. Hade jag fått äran att baka dessa pizzor så skulle jag blanda i lite allt möjligt i dom……jag säger inte vad utan det får ni luska ut själva…:-)

 20. Historien förtäljer inte om man lyckats få någon att hoppa av vid tidigare möten men om så är fallet så är det väl bra. Problemet är bara att om någon hoppar av så står det nya på tur att ta över. Jag tror att det är fler som rekryteras än som hoppar av. Detta konceptet hade kanske funkat om det blivit sjösatt för 30 år innan gängen hunnit växa sig så starka som nu
  men som vanligt reagerar ingen innan det är riktigt illa. Tyvärr är nog den enda vi kan göra idag att satsa på förvaring och inte på att omvända.

 21. Nu kan grovt kriminella äta pizza hos polisen och sedan promenera ut. Det är bara möjligt i flathetens stamort på jorden!

 22. Om det här var tredje mötet dom kallades till så borde dom tagit till sig informationen.Det verkar inte ha varit en så effektiv metod då våldet bara blir värre och värre.Men,pizzan smakade säkert bra.Hur ser utvärderingen ut ?.Får allmänheten kännedom om den eller mörkas den med ? Sluta skjutkampanjen verkar ju inte ha varit superlyckad.

 23. Dom bjöds inte för att prata, bara att lyssna?!
  Och nästa möte sker när och i vilket hotell?
  Jag vill inte bjuda dem på pizza ,handklovar vore bäst.

  Ursäkta, jag är inte svenska ,därför undrar vad i helsike sysslar polisen och åklagare med.
  Har de lagar som gäller det som de informerar om? Vilka paragrafer i så fall?

   1. Korrekt noterat Maja; sån är våran svenskhatar regering; överst på agendan står etnisk utrensning av oss Svenskar.

 24. Nästa gång blir det Smörgåstårta till förrätt, och sen
  gräddtårta till kaffet, en måltid som uteliggarna och
  fattigpensionärer bara kan drömma om.

  Om dom vet att dessa närvarande deltar i grovt
  kriminella gäng kunde dom gripas direkt?

  1. ’Om dom vet att dessa närvarande deltar i grovt
   kriminella gäng kunde dom gripas direkt?’ Skriv det på önskelistan till tomten Löven. Kan svenska folket få detta som julklapp tro?

 25. Men av de nio som kom, avbröt en. Jag vill veta varför. Ville han hellre ha kebab eller hamburgare eller hade det någon annan orsak?

  Inför framtiden – när blir det Nobelmiddagen med självaste
  justitieministern?
  ”Mer av samma” har aldrig fungerat med en verkningslös medicin.

 26. Kommer det att lyckas? Tror jag inte!
  Massivt ingripande och fysiskt krävande arbete i någon gruva under överskådlig framtid hjälper bättre tror jag.
  Alla som kan utvisas ska utvisas oavsett vilka konsekvenser som kan drabba den utvisade i hemlandet.

 27. Så Sverige 2019, våldta och slakta medmännskor och sen kvittera ut belöningar, fängelsestraff som är rena hotell verksamheten, ryggdunkar och domstolarnas skygglappar. Och Löven sover, rödgröna klimatalarmen ljuder 7/24/365, Greta och hennes hatsvans gapar och skriker om flygskam, köttskam, och annan hittepå skam. Flytta gränserna istället för sätta dom. Och under tiden brinner Sverige upp, under tiden sprängs hus och skjuts det hej vilt på bästa Vilda Västern Manér, jodå bara lugn och fin. Så är det i Sverige 2019. Och det ska gå från ont till ondare. Och därifrån till ännu ondare. Botten is not nådd ännu. För 17 alla ni sovande pk-drägg. Sov bara vidare, men KLAGA INTE när eländet drabber er personligen. När dom drar in på vården för er på ålderns höst, håll käften och ni vill behålla något uns av trovärdighet.

 28. Oj oj oj, vilken maktdemonstration!
  Malmös kriminella värld måste väl nu skaka av rädsla. Man kanske kan värva buset till att bli ridande käpphästpoliser.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: