Stäng

Expressen och polisen är obegripliga när de inte visar bilder på mördare

BROTTSLIGHET & MEDIA. Det är obegripligt att Malmöpolisen inte tar hjälp av allmänheten i jakten på mördarna på Möllevången. Mordutredarna har bilder på gärningsmännen som sköt ihjäl 15-årige Jaffar. De borde visas upp.

Lärdomen från tidigare är att bildpubliceringar kan få avgörande betydelse för att avslöja grova brottslingar. Med tanke på risken för hämnd spelar polisen nu ett högt spel när alla till buds stående medel inte utnyttjas, det skriver Fredrik Sjöshult i Expressen

Sjöshult har här rätt i sak, det kan finnas skäl att inte publicera bilder på eftersökta med fördelarna överväger.

Dansk polis har bättre uppklarningsprocent än den svenska: Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter, jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Givetvis borde polisen visa de bilder och filmer de har på mördarna även om de riskerar att bli kallade rasister för det är ofta där skon klämmer.

-Fast Pettersson vet inte om Expressen är den rätta att kritisera polisen för att inte visa bilder och lämna ut signalement. Expressen och andra använder de pressetiska reglerna precis som en gummisnodd, när det passar dem och de skyddar ofta brottslingar, speciellt när de är från icke skidåkande nationer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

23 reaktioner på “Expressen och polisen är obegripliga när de inte visar bilder på mördare

 1. Signalement okänd. Inte att undra på att så få brott blir lösta. Detta skrivs in, trots info.om utländskt språk vid handgemäng
  under människorov. Har polisen redan kapitulerat för ”maffian”?

 2. Ut med bilder på förövarna direkt så dom blir dömda till att äta pizza med polisen. Stackars dom om dom får gå hungriga. Bättre att dom blir behandlade väl än att behandla svenskarna rätt. OBS, IRONI. Ut med bild så dom kan utvisas direkt som det borde vara. Måste bli ett slut på daltandet med brottslingar och annat löst folk som inte sköter sig. Även Stefan Löven borde utvisas till något muslimskt land. Sveriges största svammel gubbe och landsförädare genom tiderna.

 3. Helt normal svensk delegering ju: Polisen väntar på att förövarna flyr till Danmark, så riktiga och effektiva polisen kan göra sitt jobb och ta fast dom. Svenska polisen har ju fullt upp med att leka käpphäst och bjuda smågangsters på pizza.

 4. Nästa gång polisen har bjudning för dom kriminella, så
  tycker jag att dom ska bjuda på Rotmos och fläsklägg,
  det är både god. och näringsrik föda

 5. pedofiler,terrorister,våldtäcksmän,mördare skyddas av svenska staten o tidningarna

  behöver man säga mer hur sjukt detta land är ?

 6. Pappan till den mördade ungdomen i Malmö kritiserar nu inte helt oväntat polisen för att de sagt att hans son var känd av polisen !
  Nu kommer det säkert en ursäkt från polisen och förmodligen kommer ett saftigt skadestånd betalas ut till den stackars kränkta familjen som inte kunde fostra sin unge till en laglydig medborgare.
  Mer Pizza till kriminella parasiter !!!!!!!!

 7. FREDRIK SJÖSHULT
  Akilovs insikt: Andra fångar avskyr hans terroristdåd

  ”https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/akilovs-insikt-andra-fangar-avskyr-hans-terroristdadi/”

  Fredrik Sjöshult är en ovanlig reporter. Har det lättat på PK fronten när Mattsson fick en känga i baken. Jag bara undrar.
  Man kanske inte skall ge beröm för då tystas han .

 8. Glöm inte att så väl mainstreammedia som polisen är totalt styrda av politikerna i sverige.
  Ingen ändring kommer att ske förrens svenska folket tagit över valmyndigheten. Tyvärr kanske med våld?

  1. Fråga valmyndigheten vad de gjorde med valfusket. Det har jag gjort ,inget vettigt svar. Ju fler som frågar desto bättre.

 9. Expressen balanserar själva på det kriminella planet
  så det är inte konstigt att dom pixlar andra brottslingar

 10. Inget konstigt att vi har denna sjuka syn på brottslingar, vänstern har ju alltid sett brottslingar som sina skyddslingar, allt fel är och förblir de som sköter sig, framför allt den svenska vita mannen, kärnfamiljen och samhället. Det är väl detta samhället en vänstermedborgare vill ha, allt som saknas är ju diktaturen, men den kommer säkert snart den med.

 11. Kommer ni ihåg när Jönsiga Steffe stod och pep om ”alla de DÖDA som FLYR för sina LIV”. Då var det minsann brådis med att gå från ord till handling. Men när den egna befolkningen ligger och simmar i sitt eget blod, är det inte fullt så bråttom. Tvärtom ! De 34 salig-görande punkterna består till största delen av nya eller gamla Utredningar. De övriga är mer eller mindre betydelselösa eller kommer möjligen att sjösättas först efter flera år.
  Kort sagt ; Ett Narrativ !!!

 12. Man är väldigt duktig med att skydda brottslingar i det här landet.
  Det går utmärkt att hänga ut svenska våldtäktsmän.

  Alla tidningar i Sverige är PK-vänster och mörkar t ex gärningsmännens etnicitet, detta för att ”förebygga rasism”.
  PK-vänstern vill inte visa dessa guldgossar som dem verkligen är. Nämligen kriminellt pack som borde kastas ut.

 13. Men drevet för några år sen, där gick det bra och hänga ut kritiker vid namn, trots dom inte ens var misstänkta, åtalade, dömda; så är det i pk-dräggens Svinstia i nådens år 2019!

 14. Polisen kan bli anmäld av näthatgranskaren om man publicerar bilderna.
  Det finns säkert många som hade känt igen förövarna men polisen gillar inte att göra det lättare för sig.

  1. Polisen förr i tiden sade ofta att allmänheten var deras bästa spanare, där dom inhämtade iaktagelser som många gånger ledde till att brottslingar kunde åka fast.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: