Stäng

Idag inför Danmark gränskontroller mot Sverige

BROTTSLIGHET. I dag inför Danmark gränskontroller mot Sverige. Kontrollerna ska göra det svårare för kriminella från Sverige att begå brott i Danmark.

Gränskontroll – Johan Wessman. CC BY 3.0  

I samband med migrantströmmen hösten 2015 beslutade den svenska regeringen om först gräns- och senare även ID-kontroll för resande mellan Danmark och Sverige. De dubbla kontrollerna ledde till inställda tåg och kraftiga förseningar och en svår vardag för pendlarna.

Den svenska ID-kontrollen togs bort våren 2017 men gränskontrollen är kvar. Och nu blir det kontroll på båda sidor Öresund.

– Vi vill inte få samma utveckling som i Sverige med sprängningar och annat grov organiserad kriminalitet, sade den danska justitieministern Nick Hækkerup, när han för några veckor sedan bekräftade att det kommer införas kontroll vid gränsen.

Kontrollen kommer ske periodvis både vid Öresundsbron och vid färjeförbindelser. Det innebär inte en bevakning dygnet runt, men ID-kontroller en eller flera dagar i veckan.

När det gäller tågen så kommer kontrollerna ske medan tåget rullar och det inte ska enligt tågbolagen inte medföra några förseningar. När det gäller kontrollen av vägtrafiken så kommer hastigheten i tunneldelen av förbindelsen sänkas av säkerhetsskäl när det är kontroll.

-Pettersson säger att gränserna mellan alla länder borde alltid vara bevakade, alla behöver inte kontrolleras men möjlighet ska finnas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

21 reaktioner på “Idag inför Danmark gränskontroller mot Sverige

 1. Detta är nog bara början, framöver tvingas nog svenska medborgare att söka visum till respektive land som de vill besöka. Detta för att skydda dessa länders invånare från vildarna från Norden.

 2. Vad hjälper det att politiker, media med mera sk sakkunniga talar om hur de skall göra. De gör ändå ingenting.
  Vi har haft dessa problem här i över 20 år, vad väntar vi på? Domedagen, den stora smällen ?

  1. Gränsen till och från Finland är välbevakad. I norr är militären och tullen, vid hamnarna tullen med polisen och vakthundar.
   Det säger SvT inget om .
   Vi kan tala om kriminaliteten i Sverige men utan finsk gränsbevakning mot öst skulle det kunna vara mycket värre.

 3. Nverige(s) SVT införde förbud för vita med rakt hår att vara programledare på Barnanalen redan f 10 år sen…Akilovs arbetsgivare kallas komiker av SVT…. snart gula armbindlar på oomskurna som äter fläsk…

 4. Jag skulle be alla som råkar ut för brott att fråga sig själva och sina anhöriga vad de röstade på i förra valet.

 5. OT: Läste just att Freinds, som jobbar mot mobbning i skolan, numera ser rasism mot svenskar ”som ett icke-problem”.

  -Jag som trodde det var handlingar som räknades för mobbning 🙁, men tydligen har någon ur Afrosvenskarnas förbund (en Patrik Konde) börjat opinionsbilda inifrån med sin identitetspolitik.

  Freinds bör tänka om detta ställningstagande; att rasism mot svenska barn ”är ett icke-problem”, annars sjunker deras trovärdighet!

  https://www.nyatider.nu/rasism-mot-svenskar-ett-icke-problem-enligt-stiftelsen-friends/

 6. Ett rejält kvitto på hur omvärlden ser på oss nuförtiden. Grattis PK-sörjan. Ni har förstört vårt land.

 7. Nu har vi gränskontroll på båda sidorna, sade tv hallåan i morse, så att få det låta trovärdigt.
  Det här en protest från danskarnas sida, en markering om det växande våldet i Sverige.men det skall behandlas med silkesvantar så att en vanlig åhörare inte skall förstå allvaret i det här.

 8. Vad säger regeringen om det; skadar Danmarks agerande den ”fina” Sverigebilden inför resten av världen?

  Kan regeringen fortsätta putsa på fasaden, trots detta, trots bomber och skjutningar vara och varannan dag?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: