Stäng

Nu kallas vi klimathatare av Aftonbladet

KLIMATPROPAGANDA. För några dagar sedan publicerade de stora medierna en artikel där 11.000 forskare påstås säga att vi står inför en akut klimatkris. Att de 11.000 ”forskarna” inte var forskare utan aktivister verkar ha gått Aftonbladet förbi. Listan är helt enkelt en vanlig namninsamling och inte så imponerande när man tänker på att det förekommer namn från 153 länder. Det är 72 namn per land. 

Att listan avslöjats som bluff borde få seriösa journalister att be om ursäkt och snarast rätta misstaget. Aftonbladet gör tvärtom, där skriver Natalia Kazmierska att vi som protesterat mot bluffen är klimathatare och hon fortsätter påstå att listan är ett klimatupprop av 11.000 forskare.

I uppropet skriver de 11000 aktivisternas att den största faran för jorden och klimatet är befolkningsökning och ekonomisk tillväxt. De skriver så här: ”Ekonomisk tillväxt och befolkningstillväxt är bland de viktigaste drivkrafterna för ökningen av koldioxidutsläpp från förbränning av fossilt bränsle.” När befolkningen ”… ökar med cirka 80 miljoner människor per år, eller mer än 200.000 per dag, måste världspopulationen stabiliseras – och idealiskt gradvis minskas – inom en ram som säkerställer social integritet”

-Pettersson ser problem med resonemanget. Den rika världen har knappast någon befolkningstillväxt, tvärtom. Med hög ekonomisk tillväxt så sjunker barnafödandet om man får råd att spara till ålderdomen då minskar motivationen för att skaffa många barn.

Med ekonomisk tillväxt som inte behöver producera en massa koldioxid kan länder som Indien, Nigeria, Pakistan, Demokratiska republiken Kongo, Etiopien, Tanzania, Indonesien, Egypten med flera minska sin befolkningstillväxt.

Migration är ingen lösning, generellt är det ur klimatutsläpp värre att bo i den kyliga norden, en somalier i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer koldioxidutsläpp än en somalier i Somalia och där gör de gröna klimataktivisterna dubbelfel, de vill begränsa den ekonomiska tillväxten och de vill flytta folk från söder till norr. Det är lätt att förstå.

Ännu enklare är att som Aftonbladet kalla dem som försöker tänka och lösa problem för klimathatare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

25 reaktioner på “Nu kallas vi klimathatare av Aftonbladet

 1. Ingen vuxen person med förnuftet i behåll tar snöflingan Natalia Kazmierska på allvar…eller för den delen Aftonslasken.

 2. Jag kallar dom som är klimathysteriker för ”klimatofober”. Dom har ju en sjuklig skräck för klimatet och lider alltså av klimatofobi.

 3. Jag blir så förbannat trött på alla dessa nya klimat ord som dykt upp. Klimatskeptiker, klimathatare och klimatförnekare. Kan man förneka att det finns klimat? Fråga de som lever med torrperioder och regntider.Klimathatare, ja ökenelefanterna hatar nog ökenklimatet när de får gå tiotals mil för att hitta vatten. Kan man vara skeptisk mot polarklimat?
  Det finns ingen hejd på alla de grammatiska fel som journalister och politiker slänger sig med.

 4. Aftonbladets ”värdegrund” verkar inte vara till någon nytta för sina egna anställda journalister.

  Här en journalist Tege Tornvall, som gjorde en liten slumpmässig fakta koll på de” 11 258 forskarna”. Precis som Rebecca Weidmo Uvell gjorde på alla de svenska forskarna, som ingick i uppropet.

  ”Nyligen varnade 11 258 personer från 153 länder världen runt för hotande global uppvärmning som följd av mänskliga utsläpp av koldioxid i atmosfären.

  De uppges vara forskare och experter rörande Jordens klimat, men mycket få av dem forskar i för klimatet relevanta ämnen.”

  Så inleder Tege Tornvall sin krönika i Nya Dagbladet.

  Tege är erfaren faktajournalist med förflutet för bland annat Veckans Affärer, Ny Teknik, Teknisk Tidskrift och annan fackpress samt som info-konsult för ledande data- och industriföretag samt dåvarande Mekanförbundet.

  https://nyadagbladet.se/kronikor/11-000-lekman-varnar-for-klimathot/

 5. Samma skit ny dag. Kollar man tillbaka på vädret så har det alltid gått i cykler. Inget konstigt med det. Allt blir så jävla förstorat idag. Man måste tydligen dra allt till sin spets och lite till. Ska man göra något för miljön bör man gå på dom stora länderna. Sverige är bara en liten skit klick på kartan om ingen annan har märkt det. Men tidningar och politiker är bra på hjärntvättning.

 6. Det är ju samma agendajournalister som gjorde halleluja inför massinvandringen och skrev om kompetensregn, kulturberikning och pensionsräddning. Med andra ord går det inte lita på dessa figurer mer än en nyvaken huggorm på våren.

 7. Aftonbluffens journalistik är lite lustig. Häromdagen var det en artikel om hällristningar utanför Göteborg. Man var tvungen att klättra en bit för att nå dem för havsnivån var AVSEVÄRT MYCKET HÖGRE FÖR 4 000 ÅR SEDAN NÄR de gjordes.
  I dag är det katastrofrubriker för delar av Karlskrona kommer att översvämmas om några årtionden.
  Jag har svårt att se det katastrofala i det då de byggt bostäder på mark som tidigare varit havs/sjöbotten

 8. Trofim Lysenko en av Stalins politiskt styrda vetenskapsmän, använde precis som dagens godkända klimatforskare inga vedertagna vetskapliga metoder. Till skillnad från riktiga vetenskapsmän så diskuteras inte resultaten på ett vetenskapligt sätt. Deras så kallade klimatforskning har därmed blivit en pseudovetenskap eller varför inte avända benämningen lysenkoism.

 9. Nej, ekonomisk tillväxt medverkar inte till ökade utsläpp. Tvärtom har ekonomisk tillväxt bland civiliserade länder minskat utsläppen tack vare teknisk utveckling.

  Förövrigt anser jag att lilla fröken Kazmierska kan flytta tillbaka till Polen och agitera där.

 10. Jag älskar klimat och klimatförändringar och har läst mycket på nasa om olika atmosfärer i vårt solsystem och på våra planeter och månar och himlakroppar. Hur spännande som helst.

  Vi får solljus från en brinnande kärnreaktor dvs solen som sprutar ut strålning. Tro fn att alla planeter påverkas.

  Kolla venus som har en växthus effekt som ger planeten en temperatur på flera 100 grader varmare än merkurius som ligger närmre solen än venus och ”borde” vara varmare.

  Jag tycker det är otroligt spännande med klimatfrågor.

  Av ALLT jag läst på nasa hittar jag har en mening där de skriver att det är inte uteslutet att människor ”kan” påverka klimatet på jorden. Med tanke på att vi har atombobmer.

  1. Den höga temperaturen på Venus beror främst på läget i solsystemet och att atmosfären är ca 5ggr högre än Jordens och inte pga CO2.

 11. Varför talas det så tyst från all media och expertis om vad som är det verkligt största klimathotet ?
  Om man anstränger sig och tänker efter, så måste ju svaret bli; den alltmer ökande befolkningen på jorden.
  Där har klimatalarmisterna något att jobba med !

 12. Det råder inget tvivel om att vi står inför den största krisen i mänsklighets historia. Det fossila bränslet är boven i dramat. Själv har jag löst det på så sätt att jag har några solpaneler och en vindsnurra och vid behov bränner jag några pellets i pannan. Värmepump av senaste snitt har jag också. Vid överskott värmer jag jorden under huset och plockar upp det senare efter behov.

  Ni kan inte anklaga mig för att vara miljöbov, kanske lite då jag bor i Sverige som då och då kräver uppvärmning men inte mer än så.

  Jag klippte kabeln till elleverantören och det är det bästa jag gjort.

  1. Klippte kabeln till elleverantörer?!! Hur funkar din värmepump då? Eller cirkulationspump? Eller eldar du pellets i en kamin? Belysning,? Har du torrtoa?
   Jag tror helt enkelt att du ljuger.

 13. Ännu ett bevis på hur Aftonbladet bara sprider skit som inte har ett dyft med sanning att göra . Hade dom bemödat sig med att studera namnen på listan så hade dom nog kommit till insikt till att består den troligen av 99% Musse Piggpersoner som inte kan ett smack o klimatet .
  Sedan när det gäller listan som dessa personer har skrivit under så är det inget upprop utan en SYNPUNKT som några personer har plitat ner .
  Men att försöka att förklara det för Aftonbladet ser jag som en meningslös uppgift .

 14. Irrationella slutsatser säljer lösnummer till nyttiga idioter….tror aftonslasken.
  Men det kanske tyvärr stämmer.

 15. Vad som säger en hel del om Klimathysterikerna:
  1. Inga temperstur-grafer går längre tillbaka än 1800-talet när ett mycket stort vulkanutbrott i början sänkte temperaturen. Trotsa långa rader av vetenskapliga metoder för temperatur-analys betydligt längre tillbaka! Som alla motbevisar Klimathysterikerna….!
  2. Pensionerade riktiga forskare är eniga om att Klimathysterikerna har fel. Klimathysterikernas statligt avlönade ”forskare” blir avskedade eller tappar anslagen om de kommer till ”fel” slutsats. ”Ska inte påverka!” säger de… Ungefär som för ”forskare” i en diktatur eller bananrepublik!
  3. Tänk på alla andra miljöproblem som totalt döljs och försvinner från medvetandet! Exvis hur fler och fler inte kan få barn. Ökning av Cancer, Alzheimers mm Östersjön. Riktiga barn som rånas, misshandlas våldtas för att de har ”fel” Svenska rastillhörighet eyc etc
  Precis noll i engagemang!
  Enda fokus är med vilka svepskäl makthavarna ska kunna stjäla fattiga arbetande människors pengar!
  Enda syftet, absolut ingenting mer!

 16. Det är ju raka motsatsen dem de kallar Klimathatare är ju i själva verket de som inser att klimatet ALLTID varit och kommer att förbli föränderligt, Klimatsekten däremot är de som inte accepterar naturliga förändringar i klimatet och således de verkliga klimathatarna !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: