Stäng

Marlboro man är död

GOTT OCH BLANDAT. Vi som varit med ett tag minns när det var tillåtet med tobaksreklam, mängder med svenska och utländska kändisar gjorde reklam för tobak och cigaretter, det var tufft att röka. 

Tuffast av dem alla var Robert Norris, ”Marlboro man”, urtypen för en ensam stark man, en cowboy och så långt från en svensk genustramsare man kan komma.

Marlboro-mannen blev känd över hela världen, alltid tystlåten med en cigg i munnen, från 1967 och till slutet på 1970-talet red han omkring i Vilda Västern.  De var flera Marlboro-män genom åren men Robert Norris var den mest kända.

I dagarna dog han på sin ranch i Colorado, USA vid en ålder av 90 år och det tuffaste av allt Robert Norris hade aldrig rökt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Marlboro man är död

 1. Grattis till högernationalistiska partiet Vox och deras valframgången i Spanien, lite ljus i mörkret !

 2. Oerhört mycket produktplacering med tobak på TV. Kan tänka mig att tobaksbolagen betalar större delen av kostnaderna när film produceras världen över.

 3. Stenbock var rökare av klass (tt paket per 36 timmar) i dryga 50 år ! En hjärnblödning utan efterföljande men,fick mig att sluta.
  Istället nyttjas nu ”Vit Granit” som räcker för att täcka nikotinbegäret.
  Poängen i det hela var en kostnadsfri undersökning av mina lungor som inte visade på några skador. Alltså tycks faran vara jämförbar med ”klimatuppvärmningen ”.

  1. Då hade du tur!
   Jag var med när min pappa drog –
   eller försökte dra sista andetagen.

   Men cancern i lungorna hindrade
   honom ………..!
   Det finns garanterat bättre sätt att dö på.

   1. Det kanske är som så att enbart rökningen månne inte vara en garant för cancer. Gener, miljö och livsstil i övrigt kanske är faktorer som spelar större roll. Min far dog visserligen i cancer, men inte i lungorna och han rökte ändå 2 askar om dagen i många år.

  1. och så jävligt gott med..
   på fredagskvällen, lite halvhungrig före maten, med kompisarna, till en kall öl..

   K-vitamin i hög koncentration bara finns i tobaksrök, ett starkt skydd för ögat och synen.

  1. Oj, har Erika Bergfelt sett detta ??
   Nu har hon gjort ett reportage i Paradise staden som i stort sett brann ner i november 2018 enligt de tidiga undersökningar (i USA måste allt gå genom alla olika domstolar – inte genom Erika Bergfelt) vilka söker varför PG&E det största elbolaget i USA som har alla elledningar som korsar detta Conty (området kallas Butt County) och som tilläggande uppgift så har PG&E begärt sig i KONKURS !!
   Varför rapporterar inte SVT´s Erika Bergfelt om detta ????

 4. Det finns olika status på cancerdiagnoser. Alla vet om det rosa bandet för bröstcancerforskningen och prostatan hänger på med det blåa bandet. Men vem har hört talas om det bruna bandet för tarmcancer eller det svarta bandet för lungcancer…

  1. Jag har jobbat med en kvinna som levde ett absolut ”renligt” liv inte rökte, motionerade och kontrollerade sin kost som totalt efter alla ”gröna” direktioner ! Varför dog min kollega i LUNGCANCER ???

Kommentera

%d bloggare gillar detta: