Stäng

Lokaltidningen förnekar

Lokaltidningens chefredaktör dementerar idag att tidningen bara publicerar artiklar som lyfter fram klimathotet och inte de som ifrågasätter.

”Kan det vara så illa att vi i media mörkar sanningen om klimatfrågan? Frågan är givetvis relevant att belysa, då den upprepas så ofta. Men svaret är nej – det gör vi inte”

Så skriver chefredaktören i sin krönika och menar att det är en lögn och förbannad dikt att lokaltidningen undanhåller nyheter som ifrågasätter, som är kritiska mot klimatlarmet och som inte följer Greta Thunbergs direktiv rakt av.

Jag vet inte vad tidningen publicerar och vad de inte publicerar, men vet att en trovärdig tidning ska belysa både för och nackdelar, olika vinklingar och varken propagera för eller mot något. Detta för att kunderna ska finna det som publiceras intressant.

Det jag vet är att denna insändare aldrig publicerades i lokaltidningen och de som fortfarande läser tidningen kan säkert intyga att frånvaron av kritiska insändare och artiklar är närmast total. Precis som de var rörande invandringen under flera år och fortfarande är.

Tyvärr brottas lokaltidningen med sin trovärdighet och vill man nå upp till sina fornstora dagar (innan dator och mobiler fanns i var mans hem) bör man nog införa ett nytänk. Ska nämna i sammanhanget att två bekanta sagt upp sina prenumerationer de senaste veckorna.

SN

6 reaktioner på “Lokaltidningen förnekar

 1. Media överhuvud taget trixar med allt som har med klimat
  att göra, såg TV4 nu i morse där någon klimatprofet står vid
  en stor TV skärm och visar när isen kalvar, och skogsbränder,
  men en seriös debatt mellan dom som inte köper ljuget, och
  klimathysterikerna det vågar dom inte att arrangera, och varför
  det då ? Jo för där kan ju andra forskare förklara verkligheten,
  och den ska ju inte folket få del av.

  Varför inte kalla in ett par skeptiker till Exempel Lars Bern Och
  Lennart Bengtsson som får möta ett par av dom mest högljudda alarmisterna??? Någonting för både TV 4 och SVT LJUG?

 2. De galna vänsterfeministerna vill inte ha någon demokrati eller yttrandefrihet.
  Någon kommentar här visade att högkonjunktur i världen sammanfaller med tillfällig höjning av värmen i klimatet. Att kyla hänger ihop med missväxt är inget nytt. Hellre varmt än kallt. Och för er som inte gillar värme går det utmärkt att skapa kyla av värme, men ingen har än så länge kommit på hur man gör värme av kyla.

 3. Tänk så illa det kan gå, bara för att man vill ha en öppen debatt om klimatfrågan.

  När chefredaktören i en krönika i SN tar upp frågan, om hur hon ser på en mailväxling, som tydligen har pågått med en person. Så blir det till en krönika där hon påtalar att, ”Vetenskap används till att förleda- med lögn och förbannad dikt.” Vilket då går ut över olika grupper i samhället, som vill ha en öppen debatt i olika viktiga intresse- och samhällsfrågor.

  Man kan genast konstatera efter några genomläsningar av det chefredaktören i SN skriver. Att hon begår precis samma fel, som hon själv vill beivra med sitt inlägg.

  Hon etiketterar och stämplar människor som t.ex. ”klimatförnekare”. Vad är det för något egentligen? Sedan ställer hon sig frågan. ”kan det vara så att vi i media mörkar sanningen om klimatfrågan?”. Svaret blir naturligtvis , ”nej”. Vilket jag förstår och håller med om.

  Men nu innebär ju ordet sanning ett stort och vidgat begrepp. Berättar man hela sanningen, om man förhåller sig till en del av den? Av den enorma vetenskapliga faktabasen, från mängder av vetenskapsmän, som finns tillgängligt inom klimatforskningen. Naturligtvis inte. Klimatet är ju en oerhört komplex och svår vetenskap att förstå sig på och hur det styrs genom alla parametrar som inverkar och samverkar. Det handlar inte bara om hur en ökande koldioxidhalt påverkar jordens klimat. Faktan och sanningen är mycket vidare än så.

  Naturliga klimatförändringar har vi alltid haft och ingen förnekar något sådant, inte ens den mänskliga påverkan förnekas. Det den vetenskapliga och seriösa klimatdebatten handlar om, är hur mycket jorden och klimatet påverkas av vårat avtryck och leverne. Det är fakta och sanning. Detta måste få diskuteras öppet och på lika villkor. Utan att även journalister kränker människor med nedsättande benämningar.

  Chefredaktören tar sedan ett exempel själv, på ett brev ” till FN med de 500 forskarna”. Som hon ifrågasätter på flera sätt, genom att skriva ”forskare har analyserat brevet”. Utan att ge någon fakta eller hänvisning. Om det påståendet eller vilka forskare som säger det, om ”FN-brevets avsändare”. Utan chefredaktören gör detta till sin sanning och fakta, som hon kan förmedla ut som journalistik på sin egen tidning.

  Jag kan tillägga att brevet till FN och IPCC, har över 700 underskrifter från forskarvärlden. Det viktiga som står i det, är att de vill få till en öppen debatt om klimatfrågan. De erbjuder sig att medverka till det på alla sätt och vis, utifrån ett vetenskapligt, respekterande och värdigt sätt. Denna fakta och sanning måste chefredaktören ha missat. Uppropet är ändå inte speciellt långt att läsa.

  Vet inte vad chefredaktören har för syn på de senaste uppropet från ”forskarvärlden” på över ”11 258 forskare från 153 länder”? Som skrev om ”klimatkris”, bl.a. publicerat då i hennes egna tidningar och även i många andra svenska medier. Hur granskade media och journalistiken fakta i detta upprop? Var det vetenskap eller något som kunde tänkas förleda- med lögn eller förbannad dikt?

  En sansad och öppen klimatdebatt måste faktiskt få finnas för naturen och klimatets bästa. Då måste man respektera att alla åsikter är värda att lyssna på och även tillåta att släppa fram dem. Inte bara sina egna, som enskild person eller företrädare för någon intresseorganisation. Som hävdar och tror att de förespåkar hela sanningen. Samt sitter på all fakta.

  Jag hoppas att även lokaltidningen förstår att vi alla måste hjälpas åt, för att få en bättre natur och miljö på vårt jordklot. Fast det innebär naturligtvis att debattklimatet även måste förbättras. Genom att hela sanningen får spelrum. För där har media verkligen ett stort ansvar, för att inte styra debatten, på ett alldeles för vinklat och ensidigt sätt. Agenda får inte gå före opartisk journalistik.

  Jag önskar chefredaktören på lokaltidningen en trevlig helg. Samt att hon och alla vi andra tillsammans, kan debattera med värdighet och på lika villkor. För debatten behövs för demokratins bästa.

 4. Numera går det i alla fall relativt ofta att diskutera massinvandringen på ett hyfsat sätt, idag är det istället den hysteriska klimatreligionen och Jesus-Greta som inte kan eller får ifrågasättas utan att PK-sekten får spader.

 5. Är väl inget nytt att insändare eller kommentarsfält är stenhårt censurerade så att inga felaktiga åsikter får komma till tals.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: