Stäng

Polsk man, 76, häktad misstänkt för dubbelmord i Arlöv

BROTTSLIGHET. En man född 1943, med tolkbehov på polska har häktats misstänkt för dubbelmordet i Arlöv tidigare i höstas. Mannen anhölls i onsdags misstänkt för morden på det äldre paret i deras lägenhet den 6 oktober. Han är misstänkt på sannolika skäl, vilket är det högre misstankegraden.

Den misstänkte mannen är skriven på en adress i närheten av det mördade parets bostad.

Kjell och Grazyna. Mördade den 6 oktober 2019. Foto privat.

TIDIGARE 2019-10-13. Ingen lösning på dubbelmordet i Arlöv

BROTTSLIGHET. Dubbelmordet som skedde i Arlöv någon gång mitt på dagen söndagen den 6 oktober har ännu inte nått sin lösning.

Tjugotalet utredare arbetar intensivt med alla de utredningsåtgärder som gjorts under veckan. Förutom de omfattande tekniska undersökningarna och samverkan med Rättsmedicin i Lund har ett femtiotal förhör genomförts. Polisen har knackat dörr i området, undersökt hur det ser ut med övervakningskameror i området samt bedriver ett omfattande inre spaningsarbete.

Tidpunkten för brottet förbryllar. Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är ganska stor. Därför kommer polisen att finnas i Arlöv exakt en vecka efter mordet, alltså nu på söndag 13 oktober. Polisen kommer att ha flera utredare på plats tillsammans med uniformerad polispersonal i det mobila poliskontoret (husbil) mellan klockan 09:00-15:00, cirkatider. Syftet är att ta emot tips eller iakttagelser, men allra viktigast är att fånga upp människor som är ute vid den tidpunkten och helt enkelt få en bild av hur det ser ut i det aktuella området en söndag mitt på dagen.

Förundersökningen leds fortfarande av polisen under brottsrubriceringen mord. Brottsplatsen är tills vidare avspärrad för ytterligare tekniska undersökningar och kommer så att förbli en tid framöver. Man räknar med att de tekniska undersökningarna kan avslutas kommande vecka.

Polisen

TIDIGARE 2019-10-19. Tystnad råder om misstänkt dubbelmord i Arlöv

BROTTSLIGHET. Ett äldre par, han 74 och hon 79 år hittades i går mördade i sin bostadsrättslägenhet straxt efter lunch av hemtjänsten. Polisen har varken någon gripen eller någon misstänkt för dubbelmordet och i nuläget är det också okänt vilket motiv som ligger bakom mordet.

Det äldre paret hittades under söndagen och sedan dess har polisen bland annat genomfört dörrknackning och hållit förhör med hemtjänstpersonal. Polisen har varit förtegen om händelsen men sagt att man misstänker mord utifrån omständigheterna i den lägenhet där paret hittades.

Uppdatering från polisen 7 oktober 11.30: Brottsplatsen är fortfarande avspärrad och kommer så att förbli tills alla tekniska undersökningar är genomförda. Uniformerad polis kommer under dagen idag att vara på plats för trygghetsskapande arbete och kommunikation med medborgare. Det kommer även att ske dörrknackningsinsatser.

Förundersökningen har övergått från jourverksamheten till ordinarie verksamhet med en organisation för det fortsatta utredningsarbetet. Polisen vädjar till allmänheten om iakttagelser i det aktuella området runt Tågvirkesgatan i Arlöv mellan klockan 09:00 – 15:00.

-Pettersson säger att det är tyst i media, ett par är mördat i sitt hem. Ingen gripen, ingen misstänkt, inget motiv. Det borde vara en stor nyhet men…

Polisen säger dock att någon mördat paret mellan klockan 11 och 14 på söndagen.

Tågvirkesgatan i Arlöv

TIDIGARE 2019-10-06. Dubbelmord i Arlöv

BROTTSLIGHET. En bostad har spärrats av i Arlöv utanför Malmö. Omständigheterna på platsen gör att polisen misstänker att ett ”grovt brott” har inträffat, skriver polisen på sin hemsida. Polisen är väldigt förtegen om händelsen.

– Det är så pass färskt så vi kan inte gå ut med några detaljer, säger Evelina Olsson vid polisen i Malmö. Polis och ambulans är på plats och polisens tekniker är på väg till adressen.

Uppdatering 18:34: Två avlidna personer har hittats i en bostad i ett flerfamiljshus på Tågvirkesgatan. De avlidna är ett äldre par. En förundersökning om dubbelmord har inletts. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet. Anhöriga är underrättade.

Om Arlöv på bloggen…

-Pettersson ber att få återkomma men kan nämna en sprängning i Ludvika, ett mord i Surahammar, två mord i Piteå och mycket annat som hänt i helgen i det nya, spännande Sverige.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “Polsk man, 76, häktad misstänkt för dubbelmord i Arlöv

Kommentera

%d bloggare gillar detta: