Stäng

Trelleborg vill ha krav på handskakning för nya anställda

INVANDRING. Trelleborgs kommun vill införa krav på handhälsning med personer av motsatt kön för att man ska bli anställd i kommunen. et få igenom inom kort. – Det är tradition i Sverige att hälsa på det viset, då får man göra det om man ska vara anställd i Trelleborgs kommun. Vi vet att det kan vara så att det inte är lagligt, men då får vi ju pröva det, säger Mikael Rubin, moderat och kommunstyrelsens ordförande.

Handskakning. Bild av Rufino. CC BY-SA 2.0, Wikipedia

Det han syftar på är att Arbetsdomstolen har slagit fast att ett sådant krav strider mot religionsfriheten. Trots detta ser det ut som att kommunstyrelsen kommer få sin vilja igenom.

– Det är inget problem i kommunen utan ett politiskt ställningstagande, säger Mikael Rubin.

-Pettersson säger att det är riktigt.  Muslimerna ska följa koranen och där står att kommer de till ett land utan sharialagar ska de följa det landets lagar.

Dessutom står i FN:s flyktingkonvention att flyktingar ska återvända hem när det lugnat ned sig hemma och de som inte återvänder ska assimilera sig.

Räcker inte det så finns det gamla ordspråket om att ta seden dit man kommit. Det har inte tillkommit av en slump.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Trelleborg vill ha krav på handskakning för nya anställda

  1. På arabiska så heter det Dadura . Det friskriver islamisterna från det mesta . Läste detta för ett bra tag sedan . Var på Katerina Magasin . Det betyder fritt översatt : ta seden dit ni kommer . Dadura var det ja . Mvh Sjöström

  2. Det börjar kännas som att fler och fler politiker börjar att inse åt vilket håll vinden blåser och börjar så sakta att vända på kappan. Men det är ju minst 15 år försent.
    Hur som helst är det bra att man börjar ställa krav, även om nu kravet på handskakning är som en piss i Mississippi jämfört med alla krav man borde ställe på våra nya medborgare.

  3. Absurt att svensk sedvänja att skaka hand ska trumfas av frihet att utöva religion från främmande land, i Sverige.

    Idiot-tolkning av lagen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: