Trelleborg vill ha krav på handskakning för nya anställda


INVANDRING. Trelleborgs kommun vill införa krav på handhälsning med personer av motsatt kön för att man ska bli anställd i kommunen. et få igenom inom kort. – Det är tradition i Sverige att hälsa på det viset, då får man göra det om man ska vara anställd i Trelleborgs kommun. Vi vet att det kan vara så att det inte är lagligt, men då får vi ju pröva det, säger Mikael Rubin, moderat och kommunstyrelsens ordförande.

Handskakning. Bild av Rufino. CC BY-SA 2.0, Wikipedia

Det han syftar på är att Arbetsdomstolen har slagit fast att ett sådant krav strider mot religionsfriheten. Trots detta ser det ut som att kommunstyrelsen kommer få sin vilja igenom.

– Det är inget problem i kommunen utan ett politiskt ställningstagande, säger Mikael Rubin.

-Pettersson säger att det är riktigt.  Muslimerna ska följa koranen och där står att kommer de till ett land utan sharialagar ska de följa det landets lagar.

Dessutom står i FN:s flyktingkonvention att flyktingar ska återvända hem när det lugnat ned sig hemma och de som inte återvänder ska assimilera sig.

Räcker inte det så finns det gamla ordspråket om att ta seden dit man kommit. Det har inte tillkommit av en slump.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Trelleborg vill ha krav på handskakning för nya anställda

 • Peter Sjöström

  På arabiska så heter det Dadura . Det friskriver islamisterna från det mesta . Läste detta för ett bra tag sedan . Var på Katerina Magasin . Det betyder fritt översatt : ta seden dit ni kommer . Dadura var det ja . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Kungen

  SJÄLVKLART ÖVERALLT

  Gilla

 • age

  B r a !

  Så ska det låta!
  Passar inte det då kan de åka hem!

  Gilla

 • Onkel Björn

  Det börjar kännas som att fler och fler politiker börjar att inse åt vilket håll vinden blåser och börjar så sakta att vända på kappan. Men det är ju minst 15 år försent.
  Hur som helst är det bra att man börjar ställa krav, även om nu kravet på handskakning är som en piss i Mississippi jämfört med alla krav man borde ställe på våra nya medborgare.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Detta krav sätter rasistkortet och religionsfriheten stopp för !

  Gilla

 • Cinna

  Absurt att svensk sedvänja att skaka hand ska trumfas av frihet att utöva religion från främmande land, i Sverige.

  Idiot-tolkning av lagen!

  Gilla

 • Weronica Selby

  Lika barn leka bast

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: