Stäng

SD i Sölvesborg vill belöna svensktalande nya medborgare

INVANDRING. Sverigedemokraterna vill särskilt belöna de som har klarat att lära sig svenska när Sölvesborgs kommun firar nya invånare som har fått ett svenskt medborgarskap, enligt Sveriges Radio

Louise Erixon SD, pressbild.

– Vi har pratat om i samstyret om vi skulle ha nått större firande för de som klarat SFI, just för att skapa incitament för dem att det här blir något stort, för att visa uppskattning för de som anstränger sig att bli nya medborgare, säger kommunalrådet Louise Erixon (SD) i Sölvesborg.

Traditionellt har samtliga nya medborgare i Sölvesborg välkomnats i en årlig ceremoni där alla bjuds på lunch och får ett diplom.

Oppositionen i Sölvesborg är starkt kritisk till SD:s idé att särskilt belöna de som klarat SFI under ceremonin. De anser att alla nya medborgare, precis som tidigare, ska välkomnas på samma sätt.

-Pettersson tycker att de som inte klarat SFI ska inte ha något svenskt medborgarskap, de har normalt haft minst 5 år på sig att lära sig svenska och vill tydligen inte, så de ska åka hem.

 

7 reaktioner på “SD i Sölvesborg vill belöna svensktalande nya medborgare

 1. plikt o rätt säger kålroten
  jamen då så
  inget konstigt med detta tycker jag
  som det skulle varit från början

 2. Hördu celec: Vad har du för problem ? Är du både blind och döv eller är du bara dum ?
  Håll dig till expo för dom är lika vänstervridna och trångsynta som du. Lär dig att alla inte tycker som du och acceptera det. Varför tror du att SD växer och växer trots alla fula knep att stoppa dom ? Fundera på det du

 3. Sölvesborg framstår mer och mer som ett föredöme för svenska kommuner. Ska vi få ordning på Sverige måste vi våga ta ta i problemen och även kalla en spade för just en spade. Heja Louise. Vi beundrar dig. 😀😀

 4. bara att hänvisa till vad Löfven har lovat:

  Ett godkänt prov i svenska och i grundläggande samhällskunskap blir ett krav för medborgarskap.

  Vi höjer ambitionerna och ansträng-ningarna för att alla ska lära sig svenska, genom språkplikt, genom stärkt SFI, genom språkförskola och språkundervisning för föräldralediga. Fler karriärtjänster för lärare inrättas i utanförskapsområden.

  Människor växer med höga krav och stora möjligheter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: