Stäng

Hoppas Vintermust smakar på vinterafton

TRADITIONER. Bryggeriet Carlsberg har kommit med en ny dryck. Apotekarnes Vintermust har toner av kaffe och mörk choklad som ger musten en mörkare karaktär. Vintermust har 20% mindre socker än den klassiska julmusten, skriver Carlsberg på sin hemsida.

Bild från Carlsbergs hemsida.

Bryggeriet Carlsberg och dess läskmärke Apotekarnes tillbakavisar uppgifter om att den klassiska julmusten har bytts ut mot ”vintermust”.

Företaget presenterade för två veckor sedan två nyheter, bland annat vintermusten, på sociala medier. Det har lett till arga reaktioner på sociala medier från folk som tror att vintermusten är ett försök att tvätta bort ordet jul från produkten, och locka till sig kunder som inte firar jul.

Carlsberg Sveriges produktchef Peter Bodor kallar det en ”icke-diskussion” och säger att det rör sig om två olika produkter som smakar olika.

-Pettersson får väl lita på Carlsberg när de säger att många gillar must även vid andra tider än jul, men varför inte kalla det bara must och varför står det God Jul på flaskan?

Men kanske inget att bry sig om, det är likadant varje jul.

Carlsberg A/S, är en dansk bryggerikoncern, grundad 1847 av J. C. Jacobsen, med huvudkontor i Köpenhamn. Företaget har i dag intressen i närmare 150 länder och är det fjärde största bryggeriet i världen. Koncernen sysselsätter ca 45 000 personer vid c:a 100 bryggerier. Wikipedia.

Carlsberg Elefantporten CC BY-SA 2.0

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Hoppas Vintermust smakar på vinterafton

 1. Enklast av allt är väl att avstå från Apotekarnes och Carsbergs produkter.
  Du väljer själv, bojkotta eller köp.

 2. Apotekarens vintermust med jultomtar på etiketten –
  det är för bedrövligt hur långt ned man kan sjunka
  i pk-träsket.

 3. Man väljer vad man lägger sina hårt skattade pengar på. För min del går ”allt detta” bort.
  Men visst försöker de. 😉

 4. Julmusten försvinner inte, det här är ett sätt att testa en variant av den (med mindre socker = bra). Och det superstarka varumärket ”julmust” är upptaget, det lär de INTE rucka på och då passar ”vintermust” bra. Bara ”must” bedömdes kanske för enkelt och trist.
  Så jag tror inte man ska dra för stora växlar på det.

 5. Kan bli problem att undvika Carlsberg . De äger så många andra bryggerier . Men är man på bettet så hittar man alltid andra och bättre julmustbryggerier . Hittade ett från övre Norrland förra julen . En trevlig flaska med patentkapsyl , mycket god . Fanns på vissa Ica – affärer . Är själv en sån som bojkottar det som jag finner osmakligt affärsmässigt . Mvh Sjöström

 6. ramadan = bantar fest

  Chanukka = ljusfest

  Kinesiska nyåret = förtrycka olika djur då kina har olika djur som ¨r som råttans år – Drakens år

  Nigera egungunfirandet = twerka för förfäderna

 7. Ingen vintermust här inte! Avstår även kommande vårmust och sommarmust som säkert påskmusten kommer döpas om till. Vi får vara glada att tomten fick hänga kvar på flaskan.

 8. Men om inte julen har något att göra med denna ”Vintermust” så VARFÖR är tomten avbildad på etiketten?

  Det borde väl vara en kamel!

 9. Aldrig mer Carlsborgs produkter, om inte julmusten kommer till jul. Handlar aldrig på Åhléns sedan deras slöjreklam. Ikea står på tur, de som förbereder vinterfest istället för julfest.

 10. Det får bli Tuborgs Julebryg 5,6%. Den lanseras första fredagen i november. Således nu i fredags.

   1. Jag vet ägandeförhållandena. Jag har varit på studiebesök på gamla Carlsberg vilket var mycket trevligt och läskande. Men – Tuborg törs behålla namnet Jul. Till skillnad från Carlsberg och IKEA; vi ska tydligen känna ”Julskam”.

 11. Vi använder order jul för ordet ”hjul” dvs ett att jorden snurrat ett ”hjul varv”.

  De alla flesta länder använder ordet christmas som stammar från christ – kristendomen.

  Men INTE sverige.

  Vinter vs sommar solståndet är tidpunkten på året när solen har sin lägsta middagshöjd, vilket sammanfaller med den kortaste dagen. Detta inträffar när jordens rotationsaxel lutar mest bort från solen.

  Detta sker två gånger om året – på norra halvklotet cirka 21–23 december, på södra halvklotet runt 20–23 juni.

  Våran jul och midsommar som vi firar som hedningar trots att kyrkan ville tvätta bort de hedniska traditionerna.

  Det är såååååå ledsamt att vi inte får utbildning i våra traditioner och historia.

 12. Det är egentligen enkelt. Köp inga produkter där jul bytts ut med vinter. Dessvärre så är de flesta svenskar får och kommer som får fogligt att acceptera namnbytena.

 13. Allt jag vill ha är JULMUST, kan jag inte köpa det av Carlsberg kommer jag att bojkotta dom, allt från öl till Vintermust försvinner i mitt liv där det står Carlsberg som avsändare. Jag vill ha en vanlig jul med julmust, julöl, julskinka, jultomte och julklappar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: