Vänstern försöker stoppa fria medier igen eller en mansålder med vänsterbliven censur

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. -Pettersson har varit med om socialdemokratiskt försök till censur sedan 60 år tillbaka. Nu försöker de igen. 

Minns ni hur det var? Sedan 1955 två kanaler i radio och en i tv. Ingen underhållningsmusik i radio och ett par timmar tv per dag. Socialdemokraterna tyckte det räckte.

Riktig fart blev det med Radio Mercur, sedan Radio Syd i söder och Radio Nord, privata radiostationer som gjorde Olof Palme (S) galen.

Med Olof Palme som nytillträdd kommunikationsminister 1965 skedde omskrivning av piratradiolagen (1966) som kraftigt stärkte och utvidgade befogenheterna och gjorde det även möjligt att beslagta hus och hem och andra ägodelar från ägare till så kallade piratradiostationer.

Men piratradion tvingade fram melodiradion och sportradion. 

Sverige hade länge enbart två TV-kanaler som båda kom från Sveriges Radio/Sveriges Television. Det räckte för svenska folket tyckte socialdemokraterna men 1987 lanserade Stenbeck TV3 som sände via satellit från London för att kringgå lagstiftningen.

Sossarna var nu riktigt upprörda över att kommersiell TV var ett faktum, den socialdemokratiska politikern Maj Britt Theorin förespråkade förbud mot privat innehav av parabolantenner under mitten av 1980-talet, på förslag från det Socialdemokratiska Kvinnoförbundet, och fortsatte att argumentera för det under många år.

TV4 startade sina sändningar den 15 september 1990, sedan har det rullat på.

– Pettersson noterar att en sak är densamma – socialdemokraterna och vänster är för censur, de vill förbjuda yttrandefrihet, kontrollera nätet, Facebook, YouTube, Twitter och Alternativa medier. De försöker med hot och lagar, de ger bidrag och skattestöd till dem de gillar.

Några fegisar viker naturligtvis ned sig men flera kämpar på och de vänsterblivna kommer att förlora.

Det som är annorlunda är att förr stod artisterna och kultureliten på det fria ordet och folkets sida. Nu har de bytt sida…

Det här lyckades socialdemokraterna stoppa. Det var farligt för svenska folket…

Naturligtvis finns det mycket mer att berätta om Sensuren på Radio/TV där vänstern marscherade in 1968 och inte hittat ut ännu, eller fackets förtryck av oliktänkande osv. i all oändlighet men jag tänker inte skriva en bok.

Låten från båten – Radio Nord

Från sändningar i Radio Nord 29 juni 1962

Du Gamla Du Fria Du Radio Nord – Det artistiska Sverige protesterade så här mot den nya piratradiolagen. Den Dödskallemärkta ”Du Gamla Du fria Du Radio Nord”. Inte ens Radio Syd vågade spela den. Vila i frid Radio Nord från sista dagen den 30 juni 1962.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

38 thoughts on “Vänstern försöker stoppa fria medier igen eller en mansålder med vänsterbliven censur

 1. Tack för den Sjuka och ofria his-Storien
  Så blir det när 68-feministerna skriver her-Storien. Jag älskar jämlikhet och Qvinnor men inte genustrams.

 2. Glöm aldrig Sovjet och kommunisterna. Som ni mins var de inte så kompetenta och klipska i kommunistiska sovjet. Systemet gynnade bara en handfull mycket inkompetenta män. Systemet byggde på lögner, manipulation och terror, precis som vänsterfeministernas politik i Sveriges. Media och terror var verktygen för att kontrollera befolkningen.
  De som regimen hatade mest var välutbildade och såg vansinnet med styret av landet.
  Ser ni likheten med Sverige?

 3. De vänsterblivna inom stat och kommun har blockat en del i sina siciala medier. Dessa bör väl vara allmän handling. Går det att begära ut dessa blockeringslistor tro?

 4. Vänstern är färgblinda blandmissbrukare med en allvarlig psykisk störning och de skulle knappt duga att elda med i sommarstugan!

  Odugliga indoktrinerade subnoids redo att förpassas ut i marginalen där de råttorna hör hemma!

 5. Vänstern är dom största Nazisterna i Sverige har alltid varit så….
  Lysna man på derras så kallad ledare blir man mörkrädd…
  Makten o pengarna är vad som driver dessa inbisilla indivinder.
  Man hackar på SD jämt som är det enda partiet med sunt förnuft…
  AfF är oxå ett parti som pratar klartext.
  Ni alla i 7-klövern har förstört sverige på grund av att ni inte bryr er om oss vanlig.
  Tycker ni ska lämna landet för ni klarar inte av er uppgift ni fått av folket
  Skäms .men det vet ni inte vad det är.
  ..

  • Om någon i 7-klöverns partiledning ser detta så hoppas jag att dom VÅGAR svara på de krafter som vill att ni skall avlägsna er från Sverige. Jag tror inte att någon som har det minsta att säga till om i partiet 7-klövern vågar detta.

 6. Tag vara på Petterssons rader ovan.. Stenbock som är en generation äldre, (nästan) minns de mörka tider då Klockspelet från Sthlm Stadshus, var dagens enda underhållning !
  Socialisterna har alltid sökt hålla allmoge på så låg nivå,som möjligt. Vi äldre minns dåtida fackpampar o. “bättre vetande gråsossar” ! Inget att längta tillbaka till….

 7. Naturligtvis ska man inte få säga eller skriva
  vad man vill.Vi är ju en storgodhetsmakt, vår
  elit ger bort våra tillgångar i snabb takt. Svensken
  åläggs nya skatter och pålagor. Ändå saknas
  pengar till sjukvård,skola, pensioner Etc. Svensken tiger…Arma land

  • Så länge statsministern har rätt att i talarstolen i riksdagen och i TV stå upp och säga saker och ting om mig som håller på SD. så har det Svenska folket all rätt i världen att säga precis vad dom vill.

  • Nickedockor är fel ord. Vänsterpolitik med dess influenser har alltid betytt kaos för oss svenskar…Och det fortsätter, som det verkar, i all evighet med denna j-a regerings goda minne! Å det parti som verkligen styr är ju MP med sina procent långt under gränsen! Hur i h-te får detta fortgå!

 8. Sverige bör bygga mur kring landet och sätta soldater att vakta , så att inga obehöriga kunde beträda svenska mark.
  Vi skall helt enkelt inte få veta vad som pågår utanför detta numera kommunistiska landet, där maffia styr både oss och våra pengar, yttrandefrihet och våra liv inom alla områden.
  En järnridå är bara en tidsfråga .
  SVT har förbjudit texta t.ex finska program.
  De bör förbjuda i så fall arabiska program också.

 9. SMHI har monopol på att presentera väder och klimat på svt.

  Vad är då SMHI ? Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut – som Miljödepartementet har ansvar över. Det innebär att SMHI förvaltar och utvecklar information om väder, vatten och klimat som ger samhällets funktioner, näringsliv och allmänhet kunskap och kvalificerat beslutsunderlag.

  Produkter & tjänster
  Allmänna väderprognoser och varningar,

  kundanpassade prognoser – VAD ÄR EN KUNDANPASSD PROGNOS ??

  analyser, utredningar, statistik, utlåtanden och yttranden, föreläsningar och utbildningar, klimatstudier och forskningsuppdrag.
  Omsättning
  877 miljoner kronor (2018)

  Uppdrag och finansiering

  • Anslagsverksamhet på uppdrag av staten.
  • Uppdragsverksamhet för andra myndigheter.
  • Affärsverksamhet på företagsekonomiska grunder.
  • Forskningsmedel från svenska finansiärer och EU.

  SMHI – klimatforskning……

  Rossby Centre är SMHIs forskningsenhet för klimatmodellering. Har data modeller simulerar klimatet. Okej…… fakta ? vetenskapliga bevis då???

  Klimatmodeller är de enda verktyg samhället har för att fastställa hur framtidens klimat kan komma att se ut. Rossby Centre är i framkant för utvecklingen av tredimensionella klimatmodeller som matematiskt beskriver klimatsystemet och samverkan mellan dess komponenter (atmosfären, haven, land, is).

 10. Jag är varken säskilt höger eller kapitalist. Men jag avundas mångfalden vad gäller radiostationer i amerkat.
  Men där till skillnad mot europa och i Sverige råder det yttrandefrihet värd namnet.
  Värt att tänka på när du åker på böter eller fängelse pga av du trodde vi levde i ett fritt land.????

 11. FN:s deklaration om ursprungsfolkens rättigheter är en resolution, som FN:s generalförsamling antog 13 september 2007.

  Deklarationen syftar till skydd av ursprungsfolkens rättigheter.

  FN beskriver detta som ett instrument i kampen mot brott mot mänskliga rättigheter, diskriminering och marginalisering för världens ursprungsbefolkning på 370 miljoner människor.

  Jag tycker att sverige ska ansöka om att blir ursprungsbefolknings skyddade.

  Vi är ca 8 miljoner svenskar av 7 774 007 000 människor på jorden.

  enligt global world muslim index finns det 1.9 miljarder muslimer i världen.


 12. …många va vi, som va förda bakom ljuset…många är
  det fortfarande som ännu denna dag fäller en liten tår
  och dyrkar lögnen i eposet “Du Gamla, du fria”

  …vet, kommer att få på roten här över detta, kanske
  jag en vacker dag under denna process, som vi just
  nu genomgår inser fackta…de går inte snabbt för
  Svenne, kommer lite pö om pö de hela…tar lite tid
  för en gråsten att ta form…

 13. Gott folk.Jag tror vi anar morgonluft.Vi som har varit med en stund kommer ihåg hur det har var.Vi som satt och rattade in radio Luxemburg och radio Nord.Vi ville höra något från den fria världen.Allting i media var tillrättalagt även då,men vi visste att det fanns en annan värld därute.En värld som vi ville ta del av.Dom som är unga idag kan nog inte förstå hur Socialdemokraterna försökte få ensamrätt på all underhållning och nyhetsförmedling.Så dagens situation är inget nytt.Monopolet håller nu på att krakelera.Tack Pettersson,för att du hjälper till med det.Ha en god helg i torpet.

  • När Radio Nord hade sändning så var hela familjen samlad framför radiomottagaren. På den tiden hade man inte tid eller lust att gå ut och elda bilar eller slå ner pensionärer.

 14. Sossarna har aldrig gillat när dom inte får bestämma hur allt ska vara. Det finns absolut inte utrymme för andra åsikter. Dom vet allt och har alltid rätt. FY FAN FÖR SOSSARNA OCH REGERINGEN

 15. Det är närmast ofattbart att Sveriges vänster/journalister för inte så länge kunde diskutera att förbjuda paraboler.
  Vänstern, som alla kollektivister, försöker alltid att medborgarna.
  Internet var en katastrof för dessa totalitära krafter och de försöker nu med politiska lagar och etiketter (hatbrott”, “hets mot folkgrupp”, “xxxfobi”) att stoppa yttrandefriheten.

 16. Radio Nord har jag aldrig hört, däremot mycket på
  Radio Syd som kämpen Britt Wadner höll igång ganska länge
  trots hårt motstånd från regimen.

  Märkligt land Sverige utländska radioprogram är skadliga,
  men inte att ta in människor som man inget vet om från
  jordens alla hörn?

  Man får tacka sin gud att man inte blivit vänster idiot,

 17. Gamla minnen väcks till liv igen.
  Underbara bilder från den gamla goda tiden, det är inte utan att man fäller en liten nostalgitår.
  Bra Pettersson.

  • Palme sa då att fri radio är farligt. All reklam och i synnerhet politisk reklam var förbjuden i SR och SVT. Det statligt ägda Televerket ägde telefonerna som användes i deras nät. Abbonenterna hyrde den bara i samband med abonnemanget. Detta pågick till långt in på 80-talet. Staten kontrollerade rätt mycket på den tiden. När internet kom till Sverige hyrde man modemen av Televerket och i mobiltelefonins början körde man på i samma koncept tills Comvik dök upp.
   Detta hade väl fortsatt i evighet så länge som sossarnas makt var obruten.

 18. Jag såg just på SwebbTV om Jesper på Bokmässan. Vavra Suk sa något som jag tror är sant. Det var på tal om journalister om de var rädda för Nya Tider.

  Det tror jag inte sa Vavra. Jag tror att de är rädda för varandra. Jag tolkar det som att ingen törs sticka ut och avvika från flocken. Då blir de förkastade av flocken.

 19. Undrar varför inte sossar o kommunister bara flyttar till sina drömländer, Nordkorea o Venezuela, för vi normala Svenskar vill inte ha skiten Ni drömmer om.

 20. Vänstern och liberalerna sipprar just nu efter den sista sucken dom vet att det snart är över för deras skräckvälde.

  Dom konservativa är på frammarsch med stora kliv i stora delar av världen och det får vänstern att darra samt ta till fega och odemokratiska metoder.

 21. Jesper Hydén hette han som ägde Stockholms Flygskola och flög ut grejerna till Bonjour. Egge Lönn låg ibland i bak och slängde ut behållaren.

 22. Svårast för förändringar är de som lever längst bort från verkligheten, här har vi ett talande exempel hur politikerna med socialdemokraterna i täten vill ha det. Socialdemokraterna hade gärna gjort så svenska folket hade levt i en diktatur och de är på god väg!!

Kommentera