Ännu fler jobb i USA


ARBETSMARKNAD. I USA skapades 128.000 jobb i oktober vilket var mer än väntat. Samtidigt fortsätter arbetslösheten att vara historisk låg. De senaste månaderna har oron varit stor över att den amerikanska ekonomin ska drabbas av en tvär inbromsning, men jobbsiffrorna idag visade på bättre resultat än analytikernas profetior.

Enligt en sammanställning av Bloomberg förväntade sig analytikerna att 85.000 jobb skulle skapas i oktober, istället visade dagens rapport att 128.000 jobb tillkommit, enligt Bloomberg.

-Pettersson säger att USA har sina problem, men Trump levererar jobb och lägsta arbetslösheten sedan 1969. Vi har Stefan Löfven och snart EU:s högsta arbetslöshet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


12 responses to “Ännu fler jobb i USA

 • Micke

  1969 mätte man arbetslöshet på ett helt annat sätt än vad man gör 2019 så siffrorna är inte jämförbara.

  Antalet nya jobb baseras på en algoritm och inte verkligt inrapporterade nya jobb så statistiken är inte tillförlitlig.

  Jobben som skapas sker i låginkomstyrken inom service och restaurang. Jobben som förloras sker inom högavlönade industriyrken.

  USA:s skulder är mer än hela övriga världen tillsammans så att säga att deras ekonomi går bra är fullkomligen absurd. Allt hålls uppe av nollräntor och statusen för dollarn som reservvaluta.

  Gilla

 • ponnsan62

  Trump kom till Sverige,Vi behöver en riktig ledare här….
  Finnns stort sett bara messar o nickedockor här som är politiker.

  Gilla

 • Kurt

  Han må leverera Job men, han kan leverera annat också som inte ökar trivseln i världen!

  Gilla

  • rune

   Varje år drar Sverige in flera miljarder på sin vapenexport – och exporten ökar.Sett till Sveriges befolkningsmängd tillhör Sverige de länder som exporterar mest. 2011 toppade vi listan.

   Gilla

   • Pettersson

    Rune, lite småfel. Sveriges vapenexport minskar dramatiskt. Under perioden 2009 till 2013 hade Sverige 1,9 procent av världsmarknaden. Under nästa femårsperiod (2014 till 2018) hade marknadsandelen sjunkit till 0,7 procent.

    Sveriges export av vapen till andra länder har mer än halverats under de senaste tio åren. Minskningen är 62 procent enligt en ny rapport från fredsforskningsinstitutet Sipri.

    Sverige är världens 15:e största nation när det gäller vapenexport. Men andelen av försäljningen på världsmarknaden har minskat rejält om man jämför de faktiska leveranserna de senaste två femårsperioderna.

    Minskningen är hela 62 procent om man jämför från 2014 till 2018 med perioden från 2009 till 2013, enligt Stockholms internationella fredsforskningsinstitut Sipri.

    https://www.sipri.org/

    Gilla

   • rune

    Sverige exporterar vapen till 17 länder – och tjänar miljarder
    https://nyheter24.se/nyheter/904148-sverige-vapenexport-2017-11-miljarder

    2018-02-28 · Varje år drar Sverige in flera miljarder på sin vapenexport – och exporten ökar. Men vart hamnar vapnen egentligen?

    Gilla

 • compulsoryunion

  Afro”svensk” på svensk krona, inkvoterad liksom på Barnkanalen, devalvering?

  Gilla

 • Billy Boy

  USD är mycket stark …

  … gentemot SEK som fortsätter att försvagas.

  Dagskurs: 1 USD kostar SEK 9.63

  https://www.ekonomifakta.se/fakta/ekonomi/finansiell-utveckling/vaxelkursutveckling/

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Problemet i USA är att statsskulden skenar:
  https://usdebtclock.org/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: