Stäng

Greta behöver hjälp att krossa Atlanten

GOTT OCH BLANDAT. FN:s kommande klimatmöte kommer att hållas i Madrid. Det uppger den spanska miljöministern Michal Kurtyka på Twitter. Även FN-organet UNFCCC bekräftar uppgiften. Mötet skulle egentligen ha hållits i Chile, men landet hoppade av värdskapet på grund av de omfattande protesterna som pågår där. Datumen för mötet blir de planerade, 2–13 december.

Nu vädjar klimataktivisten Greta Thunberg om hjälp efter att det står klart att FN:s kommande klimatmöte hålls i Madrid i stället för Chile, dit svenskan varit på väg.

På Twitter konstaterar Thunberg att hon rest ”runt halva jorden, men åt fel håll”.

”Nu behöver jag hitta ett sätt att ta mig över Atlanten i november… Om någon kan hjälpa mig att hitta ett transportmedel skulle jag vara så tacksam”, skriver hon på Twitter.

Greta Thunberg är 16 år, Alice Babs var också 16 år 1940 då hon protesterade…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 reaktioner på “Greta behöver hjälp att krossa Atlanten

 1. Det mest klimatsmarta och miljövänliga är helt enkelt att simma….allt annat gör avtryck tänk på det Greta.

  Hade du hållit dig hemma och skött ditt korståg på videolänk så skulle dessa ”problem” inte uppstått….men men vad gör man inte för pengar och uppmärksamhet.

 2. Gas or ass, nobody rides for free

  Gret ass Aspergers syndrom (ASD) är en omtvistad diagnos inom autismspektrum och en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning enligt diagnossystemet ICD-10. För att få diagnosen krävs i sammanfattning att personen har en normal till hög intelligensnivå samt normal språklig förmåga, men signifikant nedsatt social interaktionsförmåga. Därtill måste personen ha väldigt specifika och intensiva intressen. För att ställa diagnosen är det även nödvändigt att symtomen framträder under tidig barndom och att det leder till en signifikant funktionsnedsättning i det dagliga livet.

  Inom diagnossystemet ICD-10 klassificeras Aspergers syndrom som en genomgripande störning i utvecklingen. I Sverige lanserade Christopher Gillberg begreppet neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, där Aspergers syndrom ingick tillsammans med bland annat ADHD.

  Aspergers syndrom kan vara svårt att avgränsa från snarlika begrepp som autistiskt syndrom. I det amerikanska DSM-5, som utkom 2013, har Aspergers syndrom försvunnit som diagnos. Istället är diagnosen autismspektrumstörningar nu tydligare specificerad i olika underkategorier. Aspergers syndrom är fortfarande inkluderad i det internationella diagnossystemet ICD-10.

  Aspergers syndrom medför nedsättningar i förmågan till socialt samspel/social kommunikation, ibland också vad gäller planering/organisationsförmåga, fantasi/föreställningsförmåga och kroppshållning/kroppsrörelser. Personer med Aspergers syndrom kan uppvisa ett udda beteende. De blir därför ofta missförstådda och kan uppfattas som ohyfsade, ouppfostrade[1] eller blyga.

 3. På mitt jobb använder vi oss av videolänk när vi har möten med tex USA. Miljövänligt och kostnadseffektivt. Förstår inte varför dessa möten använder liknande?

 4. Äsch, Greta är ju bundis med Påven, han fixar lätt änglavingar åt jesusbarnet, så på ett vips är hon i Spanien å lapar sol vid lyxhotellpoolen.

 5. Eftersom Greta är upphöjd till att vara en ny profet och Jesus enligt svenska vänsterradikala kyrkan så kan väl Greta gå på vattnet.Så gjorde Jesus så då borde även St.Greta göra detsamma.
  Annars kan hon ta flyget som alla vi andra klimatförnekare.

  1. Res med mig Greta
   I en roddbåt till Kreta
   det blir klimatvänligt då
   Solsken på färden
   Så räddar vi världen
   Allt hemskt vil slipper få
   i luften då
   (nåja, ett försök iaf 🙂

 6. FN flyger somalier två gånger i veckan med fulla plan till Tyskland.
  Greta lär få en plats bland dem .Vilken dubbelmoral.
  I väntan på inbördeskrig i Tyskland….

 7. Blir kul att se hur detta problemet blir löst.
  I hennes värld är det nog bäst att hålla sig på cykelavstånd från hemmet.

 8. Härligt skrattretande nu får hon leta nån båt som går snarast fast det är ju klart att flyget går varje dag men det är ju inte tänkbart. Rena farsen.

 9. Petter Stordalen är miljardär, miljöaktivist och vill förbjuda bilar för vanliga människor. Men han har ett eget privatplan och har nyss köpt många charterplan av Ving. Han kan nog hjälpa dig.

  Det är ingen i miljömaffian som ifrågasätter Stordalen. Han är ju en god och nödvändig koldioxidfisare. Eller stanna i USA.

 10. Ha ha ha, ibland kan också vissa nyheter liva upp kvällen. Några förslag är ju kanot, luftballong, segelflyg, hästspann över Kanada, Alaska, Ryssland. Annars kan man ju ta flyget…….!!!, ha ha ha ha ha ha ha ha……Ha haha.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: