Stäng

Hur snabbt en idyll försvinner

Kristianstad, min morfar var född strax utanför och en av mina kvinnliga bekanta kommer därifrån. Kristianstad, den forna residensstaden som grundades 1614, beskrevs av min morfar som en ren idyll och detta bekräftas av min kvinnliga bekant som p.g.a. kärlek flyttade därifrån för 11 år sedan.

Kristianstad, en av alla de svenska idyller som sakta förvandlas till en mardröm för de boende.

Drygt 40 000 invånare har denna skånska stad där du bland mycket annat kan besöka slotten Bäckaskog och Widtsköfle eller njuta av utsikten från Balsberget. Fast sevärdheter och kulturhistoriska platser är många av de nya invånarna totalt ointresserade av. Deras skäl att bo i Kristianstad är något helt annat.

Här i denna vackra stad (klicka för större bild) händer det nämligen grejer som jag är säker på att hederliga medborgare gärna skulle slippa.

Den 11:e oktober briserade en handgranat utanför en butik i centrala stan. Ingen person skadades, men förödelsen blev stor. Tro nu inte att detta var första gången namnet Kristianstad nämnts i samma mening som grova brott. Läs bara:

Notera att detta bara är ett axplock av det som hänt i år. Listan hade kunnat göras betydligt längre om man bara tittar på det som hände förra året.

Tyvärr är Kristianstad bara en i mängden av svensk idyller som raserats. Man var inte först och man lär inte vara sist.

Jag vet vad min kvinnliga bekant säger om utvecklingen i hennes hemstad. Min morfar hade nog fällt en tår över dagens Kristianstad, men nu får han nöja sig med att rotera i sin grav.

 

15 reaktioner på “Hur snabbt en idyll försvinner

 1. Kristianstad har beslutat att förlägga det nya badhuset till en av de värsta NoGoZonerna i Sverige. Detta badhus kommer mao enbart att besökas av de boende i området dvs. bidragstagare från tredje världen.

 2. Jag undrar bara vilket parti Invånarna i denna fantastiska stad
  röstade på i senaste valet?

  Kan det vara så att de flesta inte kan sin ”projektpärm” så att
  de missat både riskanalys och konsekvensanalys vid sitt
  projekt att gå och rösta?

 3. Kristianstad-borna (Kristianstad uttalas med betoning med GRAV accent på à) är / var mycket stolta över sin ort, residensstad som den en gång var (Kristianstads Län) och garnison för två regementen. Den grundades av kung Christian den gode (i de historieförvanskade SVENSKA historieböckerna kallad ”Kristian Tyrann”…) och dess vapen är ännu C4, Christian IV. Staden har också en enorm strand, Åhus, som är stadens motsvarighet till Djursholm. Synd bara att vattnet alltid är så kallt i bukten.

  Känslan av invasion av främmande makt kan kanske liknas vid ryssarnas ockupation av de baltiska staterna. Nu är det DERAS affärsmodell som gäller och den härskar-mentalitet våld som är så typisk för ett osvensk samhälle. Den som startar en restaurang, hantverksfirma mm och tar kunder från den andre löper stor risk att utsättas för hot och våld.

  Stora delar av det svenska småföretagandet kommer att slås ut; svenskar konkurrerar med pris och prestation, inte med brandbomber och hot.

  1. Jag håller med, däremot har Kristian Tyrann/den gode ingenting med Kristianstad att göra utan grundades av just Christian 4 (danska monarker räknas med arabiska siffror) för att bättre kunna försvara nordöstra Skåne mot just svenskarna.

 4. Jag anser det blivit bättre och bättre i Kristianstad. Kommer ihåg gamla tider, fruktansvärt busigt just där.

  1. Mona ! Det är så djävla tragiskt att du kan sitta o skriva din skit ! Förstår du inte hur illa ställt det är ??? Det är vår barn och barnbarn som kommer att få lida enormt !!!

 5. hade en vän som bodde i kristianstad och efter man hade varit ute och dansat på stan och allt stängde och när alla skulle hem så stannade man och käkade man pasta man köpte ur pastavagnen.

  Jag som kom från gbg tyckte det var helt fantastiskt för sådant hade vi inte här alls. Men för de som bodde i kristianstad var detta så det var bara och ingen fatta hur magiskt jag tyckte det var. hahaha.

  1. Har en kusin som bor där är totalt faktaresident och förstår inte ett dugg vad man säger men så är hon ju Liberal med dragning åt sosse och har svårt med sin egna ekonomi. Inte lätt att ha skygglappar man missar så mycket fakta när man bara tittar rakt fram som i en burka kanske med galler på.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: