Stäng

Krokom vill ha fler invandrare trots stora underskott

INVANDRING. Häromdagen skrev vi om att fem av sex svenska kommuner inte ville ta emot fler nyanlända. En av de kommuner som vill ta emot fler nyanlända är Krokoms kommun i Jämtland, i varje fall om man får tro Elisabeth Wickzell, integrationschef i kommunen – Vi skulle vilja ta emot 50 eller till och med 100 eller 150 nyanlända. Men det får vi inte och det tycker vi är fel, säger hon.

Krokoms kommun i Jämtland.

-Pettersson undrar om ekonomichefen i Krokom är lika entusiastisk. Prognosen visar på en förlust för år 2019 på 6,5 miljoner kronor. Socialnämnden beräknas gå minus 25,3 miljoner.

Kommunens lösning blir väl enligt Media:s rapportering att öka mottagningen av nyanlända med upp till 150 personer för att minska underskottet.

Kommunfullmäktige består av 41 ledamöter, 13 S, 12 C, 6 M, 4 SD, 3 V, 1 MP, 1 KD och 1 Jämtlands Väl Krokom. Totalt 41 ledamöter men media valde att låta integrationschefen uttala sig.

De styrande borgerliga partierna samt de rödgröna skryter om hur bra det gått för de nyanlända och att många av dem fått ett arbete. Visst, en hel del ”flyktingar” har fått jobb men ytterst få har fått ett arbete utan lönebidrag till arbetsgivare.

Så asylinvandringen till Krokom är som i alla andra kommuner en förlust för skattebetalarna, resten är drömmar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Krokom vill ha fler invandrare trots stora underskott

 1. Fråga dom som bor där. Det är ju dom som betalar notan för vansinnet. Dom är nog inte lika entusiastska….
  Det är ju lätt att vara generös med andras pengar…

 2. vänsterpack förstår inte ekonomi, debet och kredit. De tror att ”världens högsta skatter” är lika med ”gratis”! Jävl@ idioter och dubbelmoralister där dubbelmoral betyder dubbelt så bra! Och vänstetpacket styr idag, där miljömûslimextrempartiet fick 4.4% av Sveriges folks röster men har 22% av ministerposterna! Hur är det möjligt? Ett vänsterextrem-parti? Som hatar etniska Svenskar?!?! Förbenade landsförrädare!

 3. Man har läst om snabblån utan säkerhet. Du tar nya för att betala de gamla. Krokom har fattat galoppen.

 4. Men låt Krokom ta emot allihopa eftersom de tydligen hittat en lönsamhetsformel som de är ensamma om. Utgår från att de i n t e kommer att skicka notan till oss andra!

 5. Svenska politiker beter sig så här år efter år och ändå fortsätter folket att rösta på dem.

 6. Det låter som om kommunen har hamnat i spelberoende – man har inte sett någon vinst ännu men man fortsätter satsa pengar.

 7. Hur blir man kommunal politiker?
  Är det sosseskolan som dom gott i
  2+2=22
  Herre min skapare hur tänker dom..
  Tror skaparen inte var med där

 8. ”– Vi skulle vilja ta emot 50 eller till och med 100 eller 150 nyanlända. Men det får vi inte och det tycker vi är fel”, säger Elisabeth Wickzell,, integrationschef i kommunen.

  Elisabeth Wickzell ljuger folk rakt upp i ansiktet. Det finns inget som hindrar henne eller de som samtycker om det. Att plocka dit hur många nyanlända som helst till Krokom. Det är bara att locka dit dem och betala med kommunkassans pengar.

  För staten betalar inte för alla, som hon vill ha till Krokom. Det är det som är fel, enligt henne.

 9. Falsk Sosse reklam . Precis som när dom skyllde på att bara pensionärerna utarmar kommunerna här om dagen.S hittar på hela tiden för att skylla ifrån sig det som dom har ställt till med. Dom gå ju redan över lik ,titta bara på FKs politik när det gäller utförsäkringar av sjuka och handikappade som går och tar livet av sig . Inte konstigt att dom hittar på nya skatter för pengarna är snart slut om vi inte stänger gränserna helt och skickar ut dom som inte ska vara här . Detta är ju för fan rena rama Sovjet med tidningen Pravda som hela tiden lurade folket med falska nyheter .

 10. Men Pettersson! Inte va sån nu. Det blir en förtjänst sedan, liiiiite längre fram. Det har Stefan Löfven sagt så det måste väl stämma

 11. Sätt den kommunen under förvaltning idioterna (politikerna/tjänstemännen) som nu styr skutan har tappat vettet fullständigt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: