Den politiska korrektheten i Sverige börjar bli tröttsam. IKEA kallar julen för vinterfest

TRADITION. I Danmark är man lite irriterat på IKEA som är så politiskt korrekta att de valt  att kalla en kollektion juldekorationer för ”Vinterfest”. IKEA Danmark avvisar kritiken och säger att det är en säsongs- och inte en julkollektion.

”Vi har samlat lite inspiration för den bästa vintern och julen här,” skriver IKEA i sin diskussion om samlingen ”Vinterfest”, som har lett till debatt på sociala medier.Foto: PR, IKEA: MARTIN INGER

Läs mer på Berlingske.de…

-Pettersson hugger varje år julgran i skogen och inte vintergran men jag kanske är omodern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

20 thoughts on “Den politiska korrektheten i Sverige börjar bli tröttsam. IKEA kallar julen för vinterfest

  1. Humm. En kollektion med juldekorationer namnges av ikea till ”vintertest” och man lackar ur?!

    Ikea har väl en lång tradition med att namnge sin produkter. Ska vi nu riva upp den traditionen? Varför då?

    Kan inte bokhyllan ”Billy” få heta ”Billy” eller ska den bara från nu benämnas ”bokhylla”?

    Tävlingsdags! Två snabba:

    1: Vad skulle julkollektionen/serien heta för att just du skulle bli nöjd?

    2: Om det sen kommer en till julkollektion/serie, vad ska då denna andra kollektion heta för att särskiljas från den första?

    • Glöm vad jag skrev. Blev förvirrad av artikeln och min danska är inte på topp. Men efter att besökt Ikea.se kan jag bara ställa mig i ledet och tycka Ikea är väl skitnödiga när de benämner en julgran som julgran. De där granarna i kollektionen vinterfest kommer upp när man söker på julgran men benämns inte som det…. märkligt, skumt och lite otäckt faktiskt.

  2. Man behöver bara titta på majoriteten som handla hos IKEA, majoriteten verka vara blattar som strö sina Bidragspengar runtomkring sig.

  3. Ikea ska sälja möbler och inget annat.Politisk propaganda är inget dom ska syssla med.Det är tur att Ingvar inte lever längre så han slipper uppleva hur en inkompetent och ängsligt politisk korrekt ledning gör allt för att förstöra den fina företagsanda han byggde upp.I

  4. Tänkte mig julhandla på Ikea, men nu blir det inget av det, om dom vill förneka vår kristna traditioner så kan dom behålla sina varor,
    fjäsket för Islam har gått för långt.

  5. IKEA är redan sedan tidigare bojkottat av mig. (Och av fler än mig).
    Om man bedriver kommersiell verksamhet ska man inte ge sig in på politiska eller religiösa dumheter. Det begriper de allra flesta affärsmän. Vissa gör det inte – och förlorar på kuppen!

  6. Är så trött på PK trams.Sverige har varit kristen i 1000 år ,vi behöver inte ny religion .SVERIGE ÅT SVENSKARNA. Dom som vill ha muslimsk land ,det bara flytta ,varsågod.

  7. Sorgelikt att ett fint Svenskt företag ska förfalla så snabbt efter grundarens död.
    Bönerum, vinterfest!?
    En IKEA tradition är att använda svenska namn på sina produkter varför inte vinterblot i så fall.
    Inte politiskt korrekt, jaha.

KommenteraAvbryt svar