18 bilar förstörda i tre bränder i Uppsala

BROTTSLIGHET. Flera bilar brinner i Uppsalastadsdelen Gränby, skriver SVT Nyheter Uppsala. Det är den tredje branden i området under söndagen – tidigare i dag har det brunnit i två garagelängor.

– Vi letar efter gärningsmän. Vi är så klart beroende av hjälp från allmänheten, vi är alltid i behov av mer tips, det är ett pussel som måste läggas, säger Pär Olsson, befäl på ledningscentralen, till SVT.

Enligt Olsson misstänker polisen att samtliga bränder har ett samband.

-Pettersson säger minst 18 bilar förstörda i tre bränder plus ett fjärde försök där det inte tog sig, mitt på dagen är terrorism.

Inom EU har medlemsländerna kommit överens om en gemensam definition av terroristbrott, vilken också har införts i svensk lag (Lagen om straff för terroristbrott). Enligt denna definition är terroristbrott handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om de syftar till att:

  1. Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp
  2. Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd
  3. Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “18 bilar förstörda i tre bränder i Uppsala

  1. Inget att. Det blir väldigt många sugrör i plast orda om säger väl i vanlig ordning luspudlarna i Miljöpartiet,
    trots tusentals bilbränder som är anlagda vägrar dessa ynkliga figurer i M;P att uttala sig i frågan, och inga frågor får dom från det lika ynkliga SVT

  2. Extremistpartiet MP:s företrädare välkomnar och vill öka invandringen av individer med dessa destruktiva kriminella böjelser, som orsakar samhället svåra miljöskador, stor kapitalförstöring + mycket mera.

    Den kraftfullaste (men hittills tyvärr helt verkningslösa) åtgärden den socialdemokratiske statsministern förmått sig att vidta så här långt är …

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/08/23.png

    • Är han dum på riktigt eller ? Man kan fråga sig vad han och regeringen håller på med som är orsaken till allt elände som sker i landet.(Regeringen Reinfeldt inräknad.)

  3. En ofattbar kapitalförstöring dag ut och dag in. Samma destruktiva mentalitet som har förött Mellanöstern och Afrika föröder nu Sverige.

    • Polisens bilar kan ju bli stulna eller uppeldade, vilket har hänt.
      Därför får de hålla tillgodo med varsin käpphäst. Dessutom är de billiga och miljövänliga.

      • Tänk vid nästa större upplopp, när polisens kavalleri stormar in på scenen med sina käpphästar!

        Omedelbar internationell succé, blir förstasidesstoff i alla tidningar.

Kommentera