Youtube backar – tar tillbaka varningen om hatretorik


DEMOKRATI. Nu har Youtube tagit tillbaka varningen om hatretorik! De har också lagt tillbaka del 4 med Gunnar Sandelin från Swebbtv:s höstkonferens. Trots att kanalen nu är igång igen jobbar vi vidare med alternativ till Youtube och söker teknisk personal vilket bara är möjligt tack vare ert generösa stöd.

Förra veckan rapporterade vi om att Google tog bort del 4 från Swebbtv:s höstkonferens där journalist Gunnar Sandelin redogör för offentlig statistik kopplad till Sveriges demografi. Vi fick en avisering om att programmet innehöll ”Hatretorik” och att det bröt mot Youtube´s communityregler. Vi har frågat på vilket sätt det är hatretorik att redogöra för offentlig statistik, men inte fått svar.

Läs vidare på Swebbtv…

Erik och Matti nr 18 om partiledarna, SVT, Zlatan mm

Detta avsnitt blev en vecka försenat på Youtube pga avstängningen. Erik & Matti inleder vi med att diskutera partiledardebatten och vad vi tycker om folkföreträdarnas respektive insats. Vi konstaterar att vi slutat förvänta oss särskilt mycket vare sig informationsmässigt eller verbalt, men kan ändå inte upphör att förvånas av hur låg nivån är och hur oförskämda vissa är mot Jimmie Åkesson.

Ett annat ämne som vi tar till behandling är SVT:s reklamfilm om att det är viktigt att titta på dem och inte låta Putin styra vårt informationsintag via sin mobil. Att den tvångsfinansierade kanalen som inte tillåter reklam, nu har börjat göra reklam för sig själv, är något vi finner lika lustigt som olycksbådande. Zlatan Ibrahimovic har medelst en intervju i Expressen förklarat vår nuvarande förbundskapten vara rasist och vi undrar hur det står till med den gode Zlatan som tidigare varit mest fokuserad på att tjäna pengar och i och med detta tar ställning politiskt i någon mån.

Ett förbryllande och faktamässigt felaktigt utspel som inte gav det gensvar som vi tror att Zlatan hoppades på. Vi tar även upp att Danmark stänger gränsen mot Sverige, att Fredrik Reinfeldt tror att man kan bygga bort kriminaliteten istället för att polisen ska få göra sitt jobb, att Staffanstorp fortsätter att gå sin egen väg och att en utredare funderat på hur man ska stoppa våld och knarkhandel på biblioteken. Detta och mycket annat tror vi borgar för en knapp timmas trevlig underhållning. Titta och njut!

 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: