Påsskatten är ditt fel Svenne Banan!

SKATTER. Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat från 1 maj 2020, och varje frukt- och grönsakspåse beskattas med 30 öre. Det framgår av regeringens lagrådsremiss. Dessutom införs en skatt på avfallsförbränning.

Nåväl, regeringen har säkert tagit ett klokt beslut. Påsskatten beräknas ge 2,5 – 3 miljarder i skatt om året, de pengarna kan exempelvis skickas till terroristerna i Palestina så de kan elda däck för att jävlas med israelerna. Att något skulle gå till svenska pensionärer eller göra verklig nytta för klimat och miljö är inte att tänka på.

Aktuell Hållbarhet, skriver att plastpåsar är det bästa alternativ med minst klimat och miljöpåverkan, helst ska de användas flera gånger. Störst miljöpåverkan har tygkassen av ekologisk bomull som behöver användas minst 149 gånger för att bli kvitt dess påverkan på klimatet och minst 20.000 gånger sett till samtliga miljöindikatorer. Inte heller papperspåsen föll i god jord då den behöver återanvändas 43 gånger om hela dess miljöpåverkan ska raderas.

Det kallas symbolpolitik och är socialism, politikerna tror att de är klokare än vad du är Svenne Banan, och att de kan använda dina pengar bättre än vad du gör.

Symbolpolitik som ska rädda världen och här var jag ändå snäll och tog inte med knutblusarna.

Nåväl, inse att det är ditt fel Svenne Banan.

Ditt vita strukturella förtryck av miljarder rasifierade kineser, indier, afrikaner och andra tvingar dem att förstöra miljön och klimatet.

Men när du kommer att betala 3 kronor plus 75 öre i moms på den plastpåse som är det bästa alternativet, när du släpar hem din mat i, och sedan använder plastpåsen för sopor som du enligt bestämmelserna lägger i kärlet som kommunen kör till förbränningsanläggningen där det betalas förbränningsskatt så räddar du klimat och miljö samt dina skuldkänslor försvinner.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

90 procenten av plasten i haven kommer från dessa floder.

23 thoughts on “Påsskatten är ditt fel Svenne Banan!

 1. Det finns ju alternativ till bärkassarna av olika slag. Men vad jag funderar på är vad butikerna kommer att erbjuda som alternativ till plastpåsarna vid fruktdisken. Jag kan ju inte bära 1 kg potatis i händerna eller i min medhavda tygkasse.

  • Hmmm, man kan kanske sy påsar av gamla handdukar och lakan som gjort sitt och man tänkte kasta. Men först får kassörskan stapla upp 1 kg potatis på vågen, potatis för potatis, för inte ska hon få räkna in vikten av min tygpåse i priset inte.

   • Hmmmm. Bra tänk, ta de jordigaste och skitnaste och vräk ut på bandet, sen påtalar man att det är synd att dom inte har gratis påsar…… med ; ) glimten i ögat.

    Skall pröva detta.

 2. Jaha då blir det skatt på att kånka hem maten ifrån
  livmedelsaffärerna….tack för det ”arbeterepartiet”
  Socialdemokraterna.

 3. Kommer fler skatter. Varför inte en tankskatt, lär inte vara särskilt betungande för (S) eller (MP).

 4. Att höja miljöskatterna är en kassako, ingen törs ifrågasätta för du får du ett epitet typ klimatförnekare, plattänkare, så kan regeringen höja skatten utan protester och skulle du öppna munnen blir du ifråga satt om du inte bryr dig om dina barns framtid.

 5. Man kom ihåg från yngre dagar när det var fest någon helg, sen hade någon med sig en kamera och tog lite bilder. Dom bilderna var inte så bra att visa runt för alla

  Min fundering var ifall någon fått tag på dom 3 bilderna från något riktig fylleslag, när alla är dyngraka och inte vet riktigt vad man gör ? För något annat kan det väl inte vara ?

 6. Hur ända in i ….. skall man kunna försöka sluta röka men ändå hålla sig uppdaterad via alterntiva medier????

 7. Jag känner lika liten påsskam som jag känner flygskam, bilskam eller köttskam.

  Jag tänkte dock en del när jag nyss körde hem från affären som tillika är postkontor och ligger bredvid Apoteket.

  Överheten säger att vi ska äta grönt, inte kött. Då borde det väl vara subventioner på grönsaker precis som det är på Teslabilar och elcyklar. I stället lägger man påsskatt på grönsakerna.

  Jag köpte några äpplen och la i en plastpåse. Om det nu är plast. Jag läste på påsen att den är tillverkad av 90% rörsocker och är fullt återvinningsbar. Vad säger lagrådet? Är det här ett kryphål som Morgan alltid brukar putta in i lagarna? Å andra sidan struntar Annie Lööf i lagrådet om hon känner för att det är läge att djävlas med svenskarna.

  Om jag nu skulle spara den här påsen till Första Maj när lagen ska träda i kraft och ta med till affären och lägga i nya äpplen – ska jag då skatta en gång till? I all oändlighet? Vem avgör om det är en ny eller en återanvänd påse?

  Utmaningarna växer nu snabbt i landet!

 8. Hade filmen varit filmad vid t.ex. Ångermanälven så hade påsskatten varit motiverad men nu handlar det bara om att dra in stålar så att vi kan fortsätta att försörja en massa freeloaders.

 9. När all världens havsytor så småningom täcks av plastpåsarna som spolats ut från floderna i ffa Afrika och Asien så kommer Greta inte ens att kunna förflytta sig miljö- & klimatsmart världen runt ombord på rikingarnas svindyra snabba segelbåtar.

  Hon hänvisas då till att åter sätta sig vid riksdagshuset i Stockholm och klimatstrejka med sin skylt i evighet.

 10. Och så stoppar vi sugrör här i Sverige, då räddar vi världen.
  IDIOTIN ÄR TOTAL GRÄNSLÖS !

  Ps. Än mer sinnessjuka avgifter kommer att komma.
  Löfvens EN VINST FÖR SAMHÄLLET, ska betalas…av DIG !!! Dels ekonomiskt samt genom förnedring och brott mot dig och dina nära och kära !

 11. Det är de rika och de fattiga i världen som förorena mest.
  Vem får skulden? Den vita medelklassen.
  Varför är det så? Det hjälper inte att ge skulden till världens rika och fattiga. De rika skiter i miljön och de fattiga saknar kunskap och ekonomi att bli miljövänliga.
  Jag håller med alla som tycker att Greta skulle åka ill Afrika och Asien och predika.

Kommentera