Fusk med orientering i Kina

FUSK OCH SPORT. Militära OS i Kina är drabbad av en stor skandal. Hemmanationens orienterare har fuskat och uteslutits. De sensationella resultaten på öppningsdistanserna berodde på hemligt preparerade stigar och anvisningar.

Internationella orienteringsförbundet (IOF) har skrivit om de inledande orienteringstävlingarna på militära OS i Wuhan i östra Kina.

Många förvånades över värdnationen Kinas sensationella resultat på den inledande medeldistansen där det var kinesiska orienterare på första, andra och fjärde plats på damsidan och en manlig kines kom tvåa endast sjua sekunder efter segrande schweiziske världsfyran och flerfaldiga världscupvinnaren Matthias Kyburz.

Då är de högst rankade kineserna är 330 och 383 på dam- respektive herrsidan.

En rad nationer lämnade in en protest, vilka tävlingsjuryn beviljade och alla kineser diskades.

Det handlade om omfattande fusk där det kinesiska orienterarna ska ha fått otillåten hjälp av bland annat åskådare och markeringar, det ska ha funnit små stigar som bara kineserna kände till.

Samtliga kinesiska resultat har strukits och ingen från värdnationen fick springa på den efterföljande långdistansen.

Svenska orientering…

-Pettersson noterar att kineserna i varje fall  var duktiga på att springa när de slapp orientera, det måste vara effektivare än doping…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

KommenteraAvbryt svar