Arbetarna sviker Socialdemokraterna

Expressen/Sifo publicerar ikväll nya siffror som visar att stödet för Socialdemokraterna bland LO:s medlemmar fortsätter att sjunka.

Igår skrev vi att Socialdemokraterna och LO ska intensifiera sitt samarbete för att locka tillbaka väljare från Sverigedemokraterna. Ikväll visar Expressen/Sifo att SD nu är lika stora bland LO-medlemmarna som S, kanske t.o.m. större. Lägg då till att många arbetare väljer bort facket och siffran för SD bland Sveriges arbetare är förmodligen ännu högre.

S får historiskt låga 30,6 procent och SD historiskt höga 31. Sverigedemokraterna är därmed det största partiet bland sossarnas kanske historiskt sätt trognaste väljargrupp. Sug på den Löfven.

Expressen

13 thoughts on “Arbetarna sviker Socialdemokraterna

 1. Det rör sig i rätt riktning, om ett par år är vi kanske i egen majoritet, om det fortsätter.

 2. Sossarna har lyckats med två saker. För alltid skrämma bort sina kärnväljare och dessutom sätta Sverige i skiten! Det sistnämnda har dom haft god hjälp med av Reinfeldt (den skithögen) o moderaterna. Folk har börjat förstå! Dom är körda!

  • De stackars Svenskar som finns kvar i Sverige (Absurdistan ) C:a 2 miljoner går inte att lura genom att påstå att det finns ett parti som heter Socialdemokraterna.

 3. Karl-Petter. Så går det när du och Stefan ljuger för de svenska arbetarna.
  Dom har haft stort tålamod, men nu börjar alltfler att genomskåda er politik.

 4. De som arbetar måste ju ha en viss IQ nivå för att klara sitt jobb.

  De som inte jobbar ……………….(pensionärer undantagna)
  De som är hjärntvättade ………………

 5. Löfven hälsar att detta är oacceptabelt och kommer nu att tillsätta en utredning som beräknas vara klar 2036. Dessutom menar Löfven att de kommer nu att vända sig till EU och be om stöd för att importera mer röstboskap från dysfunktionella länder. Detta är den svenska modellen avslutar Löfven och kommer att kallas för IS (islamisering av Sverige)

 6. Det verkar som om S inte verkar att bry sig så mycket över att dom förlorar en massa röster bland arbetarna för de har en plan B , som betyder att dom satsar mera på att få nysvenskarna som sina fans . För ser man i backspegeln på vad regeringen har lyckats med dom senaste åren så inte är det väl något som den vanlige arbetaren låter sig imponeras av direkt , Tvärtom så har det väl blivit sämre på alla punkter , så att hoppas på att den Svenske arbetaren skulle gå tillbaka till S är nog en utopi .

  • S har inte en chans att få dessa ynkryggar att stanna i partiet nu när dom har gett dom utrymme att starta ett eget utomeuropeiskt parti i Sverige. Ett parti som inte har något som helst med Sverige eller Europa att göra. De som inte röstar på SD av S väljarna kommer att rösta på detta AFRIKANSKA parti.

Kommentera