Äggkastning mot politiker fullt legitimt


INSÄNDARE. Säga vad man vill om det svenska rättsväsendet, men det uppvisar en imponerande positiv följsamhet när det handlar om personer med utländsk härkomst.

Gustav Kasselstrand, partiledare i Alternativ för Sverige, AfS, utsätts för äggkastning av en invandrare vid ett torgmöte i Filipstad. Personen ifråga polisanmäls och är identifierad.

Detta är ett förfarande helt enligt samhällets lagar och regler. Den som hänsynslöst ägnar sig åt äggkastning utsätter den drabbade personen för ofredande och en kännbar kränkning.

Det är nu rättsväsendet i form av polisen visar sin förståelse och vidsynthet, dock inte för offret, men väl för gärningsmannen. Förundersökningen läggs nämligen omedelbart ned med motiveringen att det ”saknas objektiva rekvisit”!

Vi bläddrar i lagtexten och finner följande:

För att kunna bli dömd för ofredande måste rekvisiten för brottet uppnås, vilka lyder på följande sätt;

”Den som fysiskt antastar någon annan eller utsätter någon annan för störande kontakter eller annat hänsynslöst agerande döms, om gärningen är ägnad att kränka den utsattes frid på ett kännbart sätt, för ofredande (4 kap. 7§ brottsbalken) till böter eller fängelse i högst ett år”.

Gärningar som räknas som ofredande är bland annat äggkastning. Det betraktas i allmänhet som särskilt allvarligt om ofredande av den typen riktas mot våra folkvalda politiker – och i förlängningen mot det demokratiska öppna samhället.

Här ska också tilläggas att meningen med ofredande är att någon måste bli störd. Den som ofredar måste veta om att det den gör är fel. Kriterier som bevisligen mer än väl är uppfyllda i ovan redovisade fall.

Det säger mycket om Sverige och landets rättsväsende av idag när polisen blankt avskriver ofredandes av Gustav Kasselstrand med den häpnadsväckande motiveringen att det ”saknas objektiva rekvisit”!

Ego Lego

 


26 responses to “Äggkastning mot politiker fullt legitimt

 • T Ag

  Ny os gren- kast med litet ägg

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Gärna bacon 👍

  Gilla

 • Svensk lösen

  Ett typiskt s.k. granskningsnämndsavgörande.
  ”Bara för att någonting strider mot saklighet och opartiskhet behöver inte betyda att det skall ANSES göra det”.
  Vi har numera fullt utvecklad rättsröta i Sverige.

  Gilla

 • Sea Gull

  Varför så anti?

  Gilla

 • niblic

  Jag vet en som plötsligt blev nervös: hen moderaten fredrik !!

  Gilla

 • Erling

  ”Likhet inför lagen” hette det fordom.

  Om det var det då kan inte undertecknad avgöra.

  Däremot glasklart att det nu inte är
  fallet! I stället transformerat till vackra ord, blott en chimär!

  Begreppet ”rättsväsende” är ett pretentiöst dylikt. Detta ger medborgarna per automatik rätt att kräva oförvitlighet, fläckfrihet och lika
  behandling.
  Dubiösa tolkningar underminerar förtroendet.

  Och det kan bli förödande!

  Gilla

 • Mr Jordan

  Är det skillnad om kastar vita, bruna eller spräckliga ägg? Ägg från kolibri, höns eller struts? Ägg som är färska eller ruttna? Ägg från frigående höns inomhus eller utomhus? Tvättade eller otvättade? AfS eller S? Är det värre att kasta ett tolvpack ägg och missa, än att vara pricksäker och träffa med blott ett ägg i näven? Om Gustaf mister synen på ena ögat, eller om Stefan får kl(ägg) på sin (fina) skjorta? Jag vill ogärna göra en höna av en fjäder, men detta behöver redas ut. Jag kan tyvärr inte motstå min sista fråga. Kan det vara så, är det verkligen möjligt, är vita ägg rasistiska i grunden?

  Gilla

 • turrim

  Ett fall för Riksåklagaren! Om regeringen fortfarande ska skryta med att vi är en rättsstat.

  Gilla

 • Ståfräs

  Imorgon kommer äggen hagla på muslimer, skönt att det är tillåtet, tackar!!

  Gilla

  • Ulfa

   Håller med dig. Ja, ägg behöver verkligen kastas mot de kriminella gängen när möjligheterna ges under dagtid. Om normala människor kunde gadda ihop sig mot dessa så skulle det kännas bra – att visa dom att man inte gör och beter sig hur som helst.

   Gilla

 • Tony

  Jo men Sverige är inte riktigt klokt, och det gäller givetvis Hela
  Orätts systemet med, det ser man när Hovnarren, eller heter det hovrätten förvandlar utdömt straff på 6 år för grovt åldringsrån med misshandel till 6 månaders fängelse. Man följer regeringens rekommendationer om lägre straff för grova brott allra helst ifall dom utförs av importerade brottslingar

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Det är ett justitiemord och måste ageras mot. Tyvärr är åklagarnas makt så stor. CIvilmål kan startas, skadeståndskrav 19 990 kronor.

  Där vänster-politiker kritiserar typ Polen för att bedriva ”politisering av rättsväsendet” har emellertid Sverige sedan många många år redan ett totalt politiserat rättsväsende där såväl polis som åklagare agerar med försiktighet med tanke på karriär-stegen och där domarna och notarierna också kan räkna med konsekvenser för åtgärder som står i strid med riktlinjer som lagts fram av Rosenbad. Systemet med nämndepersoner med politiska slagsida hade inte godkänts i många länder. (… tillika oftast sådana som svenska vänsterpolitiker kritiserar för bristande demokrati)

  Grundlösa åtal mot SD och AfS-personer är tydliga bevis samt underlåtenheten att väcka åtal eller döma brottslingar som begått brott mot SD- och AfS-personer.

  Det är klart ofredande att kasta ägg mot en annan person; föremålet som kastas saknar helt betydelse. Även att kasta en frigolit-skiva är ofredande.

  Ägg är dessutom avsett att åsamka materiell eller kroppslig skada.

  Gilla

 • Sea Gull

  Myndighetsbeslut går att överklaga😉!

  Gilla

 • andkan

  Då är det fritt fram att kasta på alla partier. Eller det bara AfS som det är fritt fram att kasta på? Inte för att jag röstar på dem men tycker gränsen år nådd.

  Gilla

 • The proud swede

  Att kasta ägg på Löfve’n måste väl ändå anses kränkande…..mot hönan…

  Gilla

 • The proud swede

  Att kasta ägg på Löfve’n måste väl ändå anses kränkande……mot hönan…

  Gilla

 • SVENSK

  Polisen verkar använda sig av begrepp som de inte ens tycks begripa innebörden av! Dessutom har vi ingen politiskt oberoende polis längre, som alla med något förstånd har märkt!

  Gilla

 • Leif

  Han tillhörde ju inte ”vårat parti”!
  Hade ju varit skillnad då.

  Gilla

 • blabaris

  Man sköt mot SD-politiker: ”En fyllegrej”…..

  Polisen tror inte att det låg något politiskt motiv bakom skjutningen mot en buss i Skaraborg på vilken SD-politikern Sara-Lena Bjälkö befann sig.

  – Det är troligtvis en fyllegrej, säger Jonnie Hägg vid Marierstadspolisen.

  Det var riksdagsledamoten Sara-Lena Bjälkö som tillsammans med sin man färdades på den buss som besköts i helgen.
  – Jag trodde att vi skulle bli ihjälskjutna, säger hon till SVT Nyheter Väst.https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sd-s-riksdagsledamot-om-beskjutna-bussen

  Gilla

 • per22

  Gäller samma ”förlåtande” inställning när regeringens företrädare är ute och talar?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: