Klimathotet det aldrig talas om

Greta Thunbergs engagemang i all ära, men jag tror knappast att de ungdomar och vuxna hon skrämmer upp med sin propaganda får dem att avstå Thailandsresan, den nya mobiltelefonen eller köttet på grillen.

På WHO:s webbsida listas alla faktorer som skadar vår miljö och du kan t.o.m. testa dig själv och hur klimatsmart du är. En faktor tas sällan eller aldrig upp i debatten, varken av Greta Thunberg eller någon klimataktivist. Vilken det är får du veta nedan.

Professor Frank Götmark vid Göteborgs universitet tog upp denna faktor i en debattartikel 2015, alltså långt innan Greta Thunberg show initierades. På den amerikanska webbsidan Center For Biological Diversity bekräftas detta.

Överbefolkningen!

Dagens Industri tog upp den kommande befolkningstillväxten, där man beskriver hur den kommer att påverka klimatet på ett ganska brutalt sätt framöver. Den artikeln är i symbios med den rapport som FN publicerade i juni och som säger att världens befolkning kommer att uppgå till 9,7 miljarder år 2050. Alla är ense om att det är i Afrika befolkningsexplosionen kommer att ske. M.a.o. i länder som redan i dag brottas med hög arbetslöshet, hög brottslighet, fattigdom och samhällen som är långt från den demokrati som vi i Europa vant oss vid. Det är också härifrån en stor del av flyktingströmmarna till Europa nu kommer.

Om detta är det tyst i media och från Greta Thunberg. Fast det publiceras artiklar i svensk media, där man mellan raderna kan läsa det ohållbara.

Igår publicerade exempelvis Expressen en artikel om 38-åriga Mariam från Uganda.

Denna 38-åriga kvinna från Uganda har alltså satt 38 barn till världen. Ska då tilläggas att siffran egentligen är 44, men att sex av barnen dött i tidig ålder. Produktionen satte igång när hon var tretton år och att Miriam har haft något arbete att försörja sig på är därför knappast troligt. I texten kan man läsa att hon er i stort behov av bidrag till mat, medicin, skolavgifter etc. Nu har myndigheterna i Uganda satt stopp för mer barnafödande, men för Miriam och hennes barn är det redan för sent. De kommer aldrig att ta sig ur fattigdomen, om nu de inte lyckas hamna i det av FN sanktionerade  kvotflyktingsystemet som tar migranter från Afrika till Europa.

Nu behöver vi inte ta oss hela vägen till Afrika och nutida reportage.

2008 publicerade Ttela ett reportage om Isse Dahir Hassan och hans familj från Somalia. Fast nu var det inte från Somalia reportaget kom, utan från familjen Hassans nya hem i Vänersborg.

I ett litet radhus i Vänersborg, finansierat av skattebetalarna, bodde pappa Hassan tillsammans med mamma Hassan, deras nio barn, samt mor, bror och brorson. Alltså fjorton personer i en lägenhet med ”många sovrum, två toaletter och egen tvättmaskin”, allt finansierat av Vänersborgs skattebetalare.

Nu var pappa och mamma Hassan inte nöjda med att bara ha nio barn. De väntade vid intervjutillfället ytterligare tillökning, allt enligt den afrikanska traditionen. ”Jag tycker om att ha en stor familj. Jag vill ha fler barn”, säger Isse Dahir Hassan från Somalia. Säkert är det så, men så många barn ska också finansieras och pappa Hassan säger i intervjun att han inte har något jobb, men vill gärna jobba som sjuksköterska. Att mamma Hassan någonsin kommer att jobba får ses som uteslutet.

Här har vi två olika reportage med afrikaner i blickpunkten. Bägge belyser två stora problem. Den afrikanska traditionen med stora familjer leder till fattigdom och överbefolkning. I Afrika får familjerna försöka klara sig själva, i Sverige finansieras de med hjälp av skattebetalarna. I Afrika får familjerna inget de inte kan betala för, i Sverige får de allt utan att betala.

Att stora familjer också påverkar klimatet är fastslaget även om gurun Thunberg aldrig vill ta upp detta i sin propaganda. Tveklöst är överbefolkningen ett klimathot, likväl lika mycket som att äta kött och köpa nya kläder.

21 thoughts on “Klimathotet det aldrig talas om

    • Ja och även ett Svältproblem så småningom, så det vill till att Isarna smälter och grönskan breder ut sig för att ordna mat o Bränsle till alla? Fan vad många vindkraftverk det behövs?

  1. Politikerna kan styra befolkningstillväxten med bidrag i Sverige anser förmodligen politikerna att vi har för få barn då vi delar ut flera barnbidrag och dessutom flerbarnstillägg. Inför endast barnbidrag för första barnet.
    Samt flygbomba Afrika med kådisar.

  2. Överbefolkningen var på FNs agenda redan så tidigt som på 50 talet, men började drivas först ordentligt på 70 talet. Kina införde sin 1 barns politik 1979 och övergick till 2 barns 2016. Övriga världen tog ingen större notis om problemet, och i FN har varit med eller mindre tysta om problemet i över 20 år…. varför?
    Var väst och FN redan klara och överens med migrationsplanerna redan då?

  3. I arabvärldens folkrikaste land Egypten föds ett barn var femtonde sekund, och befolkningen ökar med flera miljoner varje år.

    Ett gigantiskt problem och lika allvarligt som terrorism anser landets president Abdul Fatah al-Sisi.

    Nu ska en statlig kampanj få familjer att inse att det ”räcker” med två barn.

    Varje år blir egyptierna 2,6 miljoner fler, samtidigt som ökenlandet lider allt större brist på vatten och arbetslösheten ökar. President Abdel Fattah el-Sisi har sagt att de två stora hoten mot Egypten är terrorismen och befolkningsökningen.

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/statliga-kampanj-i-egypten-ska-fa-folk-att-skaffa-farre-barn

  4. Att yngla av sig som kaniner är väl det enda dom kan…
    Det är ingen tvekan om att det hänger ihop med iq-nivån…
    Det största hotet mot vår existens är och förblir ÖVERBEFOLKNINGEN

  5. Och på samma gång snålar regeringar och riksdag till fattiga svenskfödda fattigp som de har bestulit igenom årtionde.
    Inte ens en riktig tandvårds försäkring.
    Nej en stor djävla revolution skulle behövas.
    Vilka förrädare vi har.
    Hur är det möjligt att här kommer hit en familj från ett annat land och får det så bra? Det är för mig ofattbart

  6. svenskar har det svårt att få ekonomi att gå ihop med jobb och andra pålagor och stryper då barn födande.
    men det är okey att föda barn i plenty när man får bostad och uppehälle betalt, vissa mäniskor tillverkar barn som ett heltids arbete och får gratifikationer för detta.
    men tillför inte en skattekrona.
    ”jag skulle vilja jobba som sjuksköterska”
    när då? när han hunnit bli pensionär och lärt sig svenska?
    jag är inte avundsjuk
    bara förbryllad hur bra det det går för staten som tar mer än halva min lön i skatt

  7. Håller med dig Stefan..i nästan allt du skriver förutom citat” klimathot, likväl lika mycket som att äta kött”. Där tycker jag du har fel ty att odla grönsaker KRÄVER upp mot 50% mer mark än köttproduktion.

  8. Förr talade man om överbefolkningen och belyste problemets plats, Afrika, men i och med floskel epitetet’ alla människors lika värde’ så har man målat in sig i ett hörn.
    Du kan inte begränsa amdra folks barnafödande om du samtidigt lever efter flosklet ’alla människors värde.
    Där för passar’ alla värdelösa pk-människors lika värdelöshet, bättre in på packet.

  9. Vad säger gamsossarna med Göran Persson m fl om detta! På 1990- talet sade de att arbetslösa SVENSKAR inte skulle skaffa barn! Först skulle de ha en egen försörjning!
    Men det var ju av en annan anledning…..

  10. Europa är i en lycklig situation Europa har fått kontroll på befolkningsutvecklingen.
    Varför förstöra detta genom massimigration från Mena området?

KommenteraAvbryt svar