Stäng

IS-mannen återvänder till Ängelholm efter dådet, kan inte utvisas

TERRORISM. Den 22 oktober 2017 attackerade ”Adnan” krogen ”19hundra” i Ängelholm. Han ville bli ihjälskjuten av svensk polis. Dö en så kallad martyrdöd. I sin mobiltelefon har han över 3000 bilder från väpnade konflikter, döda och lemlästade människor, pågående avrättningar, terrordåd i Europa, propaganda och budskap från Islamiska Staten.

I centrala Ängelholm utbryter panik. Molotovcocktail-liknande flaskor kastas in och krossar krogen ”19hundras” rutor. Utanför står Adnan beväpnad med kökskniv och en märklig midjeväska.

Snart ligger han övermannad på marken och tittar apatiskt rakt fram medan ordningsvakter håller ner honom. Då får de syn på kablar som sticker ut från hans midjeväska.

Adnan heter något annat i verkligheten

Läs vidare på Expressen…

2017

 • Adnan och hans bror kommer till Sverige som kvotflyktingar, efter att ha rest från Syrien till Malaysia.
 • 22 oktober, Adnan radikaliseras under det första halvåret i Sverige, när han sitter och tittar på bilder från krigets Syrien och IS-propaganda.
 • Han är 21 år när han attackerar en krog i Ängelholm, i närheten av lägenheten där han bor, beväpnad med kökskniv, flaskor som liknar molotovcocktails och något som påminner om ett bombbälte.
 • 23 oktober Adnan släpps och polisen meddelar snart att flaskorna han attackerade krogen med innehöll saft och att bombbältet var ett massagebälte.
 • Säpo tar över utredningen och Adnan grips strax igen och förs till Malmöhäktet.
 • 14 november beslut tas om att Adnan ska utvisas.

2018

 • Adnan, som ännu sitter i häktet under Säpos förvar, häktas nu av åklagare för Ängelholmsdådet misstänkt för olaga hot, misshandel och skadegörelse.
 • 11 juni bedömer Säpo att Adnan ”sannolikt kan komma att begå eller medverka till terroristbrott”.
 • 16 juni i en Expressen-artikel i serien ”Last night in Sweden”, erkänner Adnan att han är IS-sympatisör.
 • 27 september Adnan dömds till fängelse i ett år och sex månader samt utvisning.

2019

 • En morgon efter sommaren släpps Adnan ut ur fängelset efter avtjänat straff.
 • Han kan inte utvisas, på grund av säkerhetsläget i Syrien, men får inte heller arbeta. Enligt Migrationsverket har han anmälningsplikt. Han får dock social och bostadsbidrag.
 • Oktober Adnan står återigen utanför krogen ”19hundra”.
 • Adnan, nu 23 år hör till det ökande antalet utvisningsdömda, radikaliserade män som inte kan utvisas.

-Pettersson undrar vem som styr i landet, de som hatar och hotar oss verkar det som…

TIDIGARE 2018-09-27. IS-sympatisör döms för krogattack i Ängelholm

ISLAM. En 22-årig man döms för att ha kastat in attrapper av brandbomber, så kallade molotovcocktails, i en restaurang i Ängelholm i oktober i fjol. 

Mannen hade ytterligare attrapper, en större kniv och ett midjebälte som ordningsvakter uppfattade som ett bombbälte som visade sig vara ofarligt.
Under utredningen uppgav mannen att han var anhängare till terrorgruppen IS. Tingsrätten anser att det är uppenbart att gärningen skulle ses som en hämndaktion mot Sverige.

Mannen döms nu för olaga hot, misshandel, skadegörelse, brott mot knivlagen och våldsamt motstånd till fängelse i ett år och sex månader. Han ska också utvisas och betala 190.000 kronor i skadestånd.

TIDIGARE 2017-10-25. 21-åring misstänkt för attack mot krog i Ängelholm släpps

BROTTSLIGHET. Den 21-årige man som misstänks för att ha kastat in flaskor genom fönstret till en krog i Ängelholm har försatts på fri fot. Det rapporterar flera medier. Mannen är fortfarande misstänkt för brott.

-Pettersson förstår inte vårt rättssystem:

 • Kastade in tv brandbomber på krogen, dom tog sig inte men skadade en kvinna
 • Hade bombälte på sig, tydligen utan sprängmedel, men det visste ingen
 • Bar på flera brandbomber
 • Var knivbeväpnad
 • Bar på religiösa muslimska skrifter
 • Är fortfarande misstänkt
 • SLÄPPS!

TIDIGARE 20117-10-23. Attentat i Ängelholm utreds som säkerhetsmål

TERRORISM. Riksenheten för säkerhetsmål tar över utredningen om händelsen natten till i går, då brandbomber kastades mot en krog i Ängelholm.

Idag har utredningen flyttats över till Riksenheten för säkerhetsmål som bland annat utreder misstänkta terrorbrott. – Jag har tagit över förundersökningsledarskapet. Rubriken i nuläget på gärningen är grovt olaga hot, säger chefsåklagare Agneta Hilding Qvarnström på Riksenheten för säkerhetsmål.

Det finns uppgifter om att mannen hade något som liknade ett bombbälte på sig när han greps. Agneta Hilding Qvarnström vill inte kommentera om den tekniska undersökning som har gjorts har kunnat klarlägga om mannen hade sprängmedel på sig eller inte. – Jag ger inga detaljer från utredningen i det här läget. Det råder förundersökningssekretess, säger hon till Ekot.

-Pettersson noterar att media undviker att nämna att mannen bar på muslimska texter som var på svenska. Mannen hade också ytterligare tre brandbomber i sin väska när han greps och hemma hos 21-åringen fanns bland annat brandfarlig vätska.

TIDIGARE. Misstänkt försök till islamistisk terrordåd i Ängelholm

TERRORISM. En 21-årig man har anhållits misstänkt för försök till mord, efter att ha kastat in vad som tros vara brandbomber genom fönstret till en krog i Ängelholm vid 01-tiden i natt, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Enligt uppgifter från krogen bar mannen på något som liknade ett bombbälte.

Polisens bombgrupp kallades till platsen och har beslagtagit de misstänkta föremålen. Flera vittnen uppger för Aftonbladet att det ska ha rört sig om en brandbomb som kastades in i nattklubbens lokaler.

Det två föremål som kastades in, enligt Skånepolisen. På restaurangens Facebooksida står det att det var ”flera” brandbomber som kastades in genom fönstret. Ingen tog dock eld och mannen som kastade in dem övermannades av krogens vakter och några gäster.

Polisen vill inte kommentera några detaljer kring föremålen eller den gripne mannen.
– Allt behöver bearbetas enligt våra rutiner och regler. Det tar ett tag att sammanställa en helhetsbild av händelsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisregion Syd.

-Pettersson noterar att varken SVT eller polisen andas om islam eller terrordåd. Ägaren till 19Hundra som restaurangen heter skriver dock på Facebook så här…visserligen nämns inte islam eller Mellanöstern någonstans men det står religiösa texter och om någon tror de här buddistiska så fortsätt med det…

”Hej gott folk! 

Inatt ca 01:00 blev 19Hundra utsatt för terror av en ännu icke identifierad person.
Från att ha varit en supertrevlig kväll med mycket folk och skön stämning i baren till att det plötsligt från ingenstans flög ett flertal brandbomber genom rutan på 19Hundra. Tur att inget tog fyr!

En av våra gäster ska tyvärr ha träffats av en flaska och fått glassplitter på sig.
Tjejen mår under omständigheterna som tur är bra och ingen annan ska ha skadats i restaurangen.

Mannen som kastade flaskorna genom rutan lyckades snabbt brottas ner av ett flertal bargäster samt ordningsvakter som ryckte in.

Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik.
Ngt han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom.
I hans ryggsäck fanns det ett flertal brandbomber eller ngt som liknar det samt religiösa extrema böcker och texter på laminerade A4. 

Polis, sniper och bombgrupp har tillkallats och den misstänkta är omhändertagen samt har man säkrat eventuella bombmaterial.
Vi har i nuläget inte fått bekräftat av polisen om det var skarp laddning eller inte, samt vad gärningsmannens motiv var.

Tack gode gud att ingen kom till allvarlig skada och ett stort tack till alla som hjälpte till att fånga gärningsmannen och säkra platsen.

Detta trodde man ju inte skulle hända när man gick upp imorse.
Vart är Sverige på väg när ngt sådant här händer i lilla Ängelholm, sjukt och skrämmande.

Nu ska man förhoppningsvis få lite sömn.
Ta hand om er!

Mvh Jim / 19Hundra”

Några kommentarer från Facebook, bara kopierat inget ändrat…
”Alla här inne som tycker det är förfärligt vad som händer i detta land har nog någon i sin närhet som tycker fredrik Reinfeldt va bra när han tog beslutet att öppna gränserna för hela världen. Tänk på det när ni gnäller över hur saker fungerar”
”Sjukt är att det hela beskrivs som ett ”bråk” i nyheterna när mannen hade kniv, bälte och kastade in en brandbomb 🤔 hade detta varit sthlm hade det ju varit på huvudrubrik som terrordåd..?”
”Snälla nu! Skicka ut honom i öknen tryck på knappen åt honom. Så iaf en jävla idiot försvinner i från världen! Ingen kommer sakna den jävlen ! Inte ens hans mamma lär sakna den jävlen!”
Bilden är också från kommentarerna på 19Hundras Facebooksida
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

27 reaktioner på “IS-mannen återvänder till Ängelholm efter dådet, kan inte utvisas

 1. Om han vill bli skjuten kan han anmäla sig i skytteklubben som Tavelställ, antingen på banskytte eller fältskytte

 2. Han tillhör ”sekten”!

  Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på vår välfärd!
  Socialdemokraterna, LAMDSFÖRRÄDARNA,
  har kontrakt med sekten sedan 1999!
  Han gjorde bara som sektens ”lagbok” säger!
  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Kan vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Gör du något åt det?

 3. Han är väl en av alla Sverige-räddare !
  Tycker Moderaterna som nu bara försöker värva röster med skärpt s.k migrationspolitik att han ska utvisas ?

 4. Vad hindrar utvisning till Syrien om folk reser på nöjesresor till Syrien?
  Varför anses gärningsmannen mer skyddsvärd än svenska allmänheten?
  Svenskhatande myndigheter i Sverige är onaturligt men tyvärr alltför vanligt.

 5. Kvotflyktingar- nej tack!” Speciellt inte nu när en extrem muslimsk islamist fått uppdraget att för Sveriges räkning välja ut vilka som ska komma hit.

 6. Dags för en veckas sjukskrivning, jag gitter inte jobba till detta skitlandet mera, tänk om alla SD’are stannade hemma en viss vecka på grund av skattefrossa.

 7. Han kan utvisas, om viljan finns. Och skulle det inte gå, riksdagen stiftar lagar. Så, gör ert jobb, det är därför ni har ert arvode,

 8. Låt Kurdena hålla rättvisans gång. Eller Kineserna, debitera kulan till släkten. Jag kan inte bry mig mindre.

 9. Han kan flytta in på ett äldreboende för dementa ”låst avdelning” !
  Där får han ”minimalt” med föda !!
  Så där hamnar han på den ”svenska ättestupan” !!!
  Sen kan vi glömma honom ……

 10. Jag vågar påstå att detta inte vore ett problem om vi inte hade syltryggar i beslutande position.
  INTERNERA alla med utvisningsbeslut tills de själva utvandrar. Problemet löst

 11. Dom enda som inte ska ha eller kan kräva ett tryggt samhälle är Svenskarna.
  Drägg, patrask, terroristers välbefinnande står över Svenskarnas säkerhet.
  Men så länge majoriteten av befolkningen röstar på 7 klövern så kommer ingen förbättring ske.

 12. Grattis Sverige, en (1) sån figur kommer att
  kosta Sverige 10 tals miljoner.Säg att vi har
  ett par tusen liknande typer, blir mkt pengar.
  Räknar vi dessutom all sorg, smärta och
  olycka ” som kommer på köpet” ja då blir det
  kostsamt. ”Eliten ligger lågt” bränder, våldtäkter, ett inbördeskrig Light pågår.
  Det går nog över, bara vi förnekar det.
  Arma land

 13. Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Så personer som begår terrorattentat kan inte skickas ut för att de kan komma till skada i hemlandet????
  Vi bor i ett dårhus och de värsta dårarna sitter och styr och vi betalar dem för det genom skattsedeln????
  Mycket galnare än så här kan det ju knappast bli!!!

 14. Så personer som begår terrorattentat kan inte skickas ut för att de kan komma till skada i hemlandet????
  Vi bor i ett dårhus och de värsta dårarna sitter och styr och vi betalar dem för det genom skattsedeln????
  Mycket galnare än så här kan det ju knappast bli!!!

 15. Att ta hänsyn till en mördares personliga välfärd vid utvisning till hemlandet är ett direkt hån mot hans offer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: