New York – Sydney, nonstop 19 timmar och 16 minuter


RESOR. Plan QF7879, en Boeing Dreamliner, från New York till Sydney har landat säkert efter 19 timmar i luften, en sträcka som är tänkt att bli världens längsta kommersiella rutt inom några år. Klockan 07.43 på söndagsmorgonen lokal tid tog flight QF7879 mark på Sydneys internationella flygplats.

Flygbolaget Qantas rapporterar att allt gått bra. Bolagets vd Alan Joyce var med ombord och han är nöjd med upplevelsen.

– Det kändes som om vi var ombord en mycket kortare resa, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Endast 49 personer fanns ombord på flygningen. Passagerarna fick lämna urinprov och såväl motorik som reaktionsförmåga testades före, under och efter flygningen. 6 piloter alternerade under flygningen.

Världens nu längsta kommersiella flyglinje går mellan New York och Singapore, och är ett par hundra kilometer kortare än sträckan till Sydney.

Om allt går bra hoppas Qantas öppna direktlinjer från London och New York till Sydney, Melbourne och Brisbane senast 2023. Förra året invigde bolaget sin just nu längsta rutt, mellan London och Perth i västra Australien. Den resan går på ”bara” 17 timmar.

-Pettersson säger att det är något för klimattyrannerna att testa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “New York – Sydney, nonstop 19 timmar och 16 minuter

 • Per Wesch

  Jag sätter mig gärna på en 19-timmarsflygning. Bara vetskapen att jag kommer slippa mellanlanda i en sandlåda full av klänningsbeklädda män med deras insvepta fruar gör att jag hellre tar en blodpropp i benen. Och jag tar hellre ett skrikande barn bredvid mig i 19 timmar än att tvångslanda i en islamistdiktatur.

  Gilla

 • gamgubben

  Det borde vara en roddbåt till Kina, i dessa klimatöverhettade dagarna.

  Gilla

 • Kungen

  Vem fan vill trängas i ett flygplan i 19 tim ???
  Är detta sånt vi behöver nu ?? Varför inte flyga varvet runt flera ggr.??

  Gilla

 • Peter Sjöström

  I dessa genustider må den genusveteskapliga genusvetenskapsmannen vara en genusvetenskapskvinna . Om vi nu skall omnämna denna kvinna över huvudtaget på denna seriösa sida . Ha det gott kamrater , Sjöström

  Gilla

 • andkan

  Peta in Sverige där och statisiken är komplett. Finns det något samband, vi tar emot, fler än något fler Afgahner än något land.
  Jag spyr, på Centerns politik,

  Gilla

  • andkan

   Jag stavar som en kratta, meningsbyggnaden är under all kritik. Hoppas ni ändå förstår andemeningen :-/

   Gilla

 • Genusmyndighet

  Den genusvetenskaliga genusvetenskapsmannen Victoria Kawesa, 44, dömd för misshandel.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: