Libanons regering halverar sina egna ersättningar


UTRIKES. Libanons premiärminister Saad al-Hariri har enats med sina koalitionspartner i regeringen om ett reformpaket som ska få bukt med den ekonomiska krisen, skriver Reuters.

Hundratusentals libaneser har de senaste dagarna demonstrerat mot korruptionen och regeringen som nyligen aviserade skattehöjningar. Politikerna stjäl våra pengar varje dag och sedan beskattar de fattiga, säger demonstranterna.

I det nya reformpaketet finns inga höjningar av skatter eller avgifter för medborgarna. Däremot ska landets privata banker och centralbank bidra med 3,3 miljarder dollar till budgeten och det politiska ledarskiktets halverade ersättningar.

-Pettersson läser, det politiska ledarskiktet ska halvera sina ersättningar. Vad tror du Stefan, skulle du klara dig på halva lönen – 88.000 kronor i månaden?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Libanons regering halverar sina egna ersättningar

 • Kungen

  En mycket bra ide. Sänk ALLA löner till riksdagsledamöter och regering till hälften.
  Dessutom INGA extra tillägg utöver lönen.
  Alla tjänsteresor med tåg och buss så långt det är möjligt. Inga kontokort. Man lägger ut själv och får tillbaka mot kvitto. Samma pensionsvillkor som vanligt folk. Inga gräddfiler på nånting. Här finns mycket att spara på. Alla måste hjälpa till att spara skattepengar här.

  Gilla

  • Maja

   Idén är bra men det kommer aldrig att förverkligas i stormakten Sverige. Kungen Lövén har ju makten. Han styr Sverige från sin tron .Ingen kan störta vår ”Humpty Dumpty.”

   Gilla

 • rune

  ”Svammelman” behöver inte någon lön, han är troligen avlönad från andra uppdragsgivare för att sänka Sverige till U-landsnivå.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det är väl inga problem att sänka ersättningarna! Dessa är väl bara en liten sidoinkomst till dom stora inkomsterna och går att offra!

  Gilla

 • Tore

  Löfven och co höjer sina löner för att säkra pensionerna och välfärden.

  Gilla

 • blabaris

  staaaackars libanerser……

  max 20% skatt oavsätt inkomst……

  https://tradingeconomics.com/lebanon/personal-income-tax-rate

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: