Bomb exploderade i Jönköping

BROTTSLIGHET. Ett par i Gislaved vaknade tidigt på söndagsmorgonen av en smäll på deras altan. Enligt P4 Jönköping ska paret efter smällen ha sett ett misstänkt föremål när de tittade ut.

Steget Efter

Händelsen ska ha inträffat kring halv fem på morgonen och enligt radiokanalen ska polisens nationella bombskydd vara på väg till platsen för att undersöka föremålet. Explosionen ska inte ha orsakat några större skador på huset.

-Pettersson säger att det är lugnt. Det är fem dagar sedan det small senast i Jönköping, sedan har en 13-åring skjutits där i mellan. Om Jönköping på bloggen…

Belastningen på det nationella bombskyddet har i år varit det högsta hittills, rapporterar TT. Inga tecken finns på att arbetsbördan på polisens bombtekniker kommer att minska och nu jobbar man med att rekrytera mer personal. – Vi jobbar med att försöka få en mer anpassad resurs till nuvarande hotbild vilket innebär att vi behöver bli fler, säger Jon Wåhlander, operativ chef, till nyhetsbyrån.

90 procent av sprängningar ouppklarade förra året 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Bomb exploderade i Jönköping

  1. Det finns häpnadsväckande många fortfarande, som trivs med och blundar för den verkliga samhällsutvecklingen. De hindrar och mörkar gärna statistik och forskning om brott och kostnader i samhället. Se bara Malmö med sina 6 miljarder i skuld varje år. Det pågår i Sverige extremt utbredd gängkriminalitet, gruppvåldtäkter, mord, rån, rån mot barn och gamla, sprängning av bomber, bränder, upplopp, dolda hot med kriminella avsikter, allvarliga brister i vård och skola, bedrägerier mot välfärden. Allt tillsammans sliter upp långvariga infekterade sår i samhället, överbelastar skötsamma människors vardagsliv och de flesta nyttiga samhällsfunktioner. Problemen eskalerar varje dag och måste naturligtvis stoppas med seriösa insatser. Det får ta den tid, som krävs. Efter en seriös och ansvarsfull lagning och uppstädning kan det gissningsvis ta ytterligare en generation i tid för betydligt trevligare uppgifter, som att t.ex. läka samhället från de allvarligaste bestående skadorna.

  2. Antalet sprängningar i oktober
    4 Ludvika
    5 Malmö
    7 Märsta
    10 Kristianstad
    Norrköping
    12 Bromma
    14 Staffanstorp
    Jönköping
    15 Hallunda
    16 Hässleholm
    17 Stockholm
    Vaxholm
    Södertälje
    18 Sävsjö
    20 Jönköping

    • Statistiken omfattar sprängningar som klassas som allmänfarlig ödeläggelse, det vill säga med straffskala på som lägst ett år.

      Så jag tror att vi har ett ”mörkertal” på flera 100 som klassifieras som skadegörelse.

  3. Ny rapport kommer – ”Starta eget kollapsar”

    Det som för 10-15 år sedan var en helt naturlig utveckling i näringslivet är idag helt annorlunda. Yrkesskickliga personer förvandlar sina tankar till en lönsam industri.

    Det är idag omöjligt eller mycket riskfyllt att starta företag idag i branscher som restaurang, städ, bygg, kiosk eller livsmedel. Där är KONKURRENSVREDE huvudproblemet.

    Men inom ALLA verksamheter är BESYDDARPENGAR ett stort problem.

    De många ”explosionerna” (polisiär och medial omskrivning för bomber) är ett uttryck för utebliven respons på vänliga hot.

    Metoderna är desamma, det är en våldskultur som man tidigare inte haft i Sverige, där samarbete ses som vägen till ömsesidig berikning, inte konflikt.

    De invandrade kulturernas påverkan på samhället syns nu i all sin tydlighet. Då politiker till största del helt saknar erfarenhet av näringslivet, har de inte kunnat föreställa sig den utveckling som alla inom näringslivet varnat för, vilket lett till de problem Sverige ser idag. Varje liten ort är drabbad.

    Förtäckta hot gentemot nyckelmedarbetare är ytterligare ett problem. ”Du behöver inte göra något alls, bara säg mig NÄR lastbilen lämnar området…det vore väl synd om det skulle hända dina barn något på Nyckelpigans dagis…”

    Samma hot riktas mot myndighetspersoner… ”Du behöver bara titta bort… inte göra något alls…. det voe ju synd om din dotter skulle få punka på cykeln på vägen hem från Parkskolan….”

    Grattis Sverige. När politiker jublar över folkdans och kulinariska läckerheter på ”integrationsdagar” så jublar inte alla… dem med små företag.

    • Mycket bra innläg,tyvärr det är dagens sanning och myndigheter fortfarande sover gör ingenting att åtgärda problemet.SVETSARN DAGS ATT SE ÖVER INVANDRINGENS PÅVERKAN PÅ SVERIGE,SEDAN KAN DU PASSA PÅ OCH AVGÅ FÖR ATT UNDER DIN TID SOM STATSMINISTER HAR BARA BLEV SÄMRE OCH SÄMRE I SVERIGE.AVGÅ AVGÅ

    • Partiledaren, juristen och småföretagarvänlig Annie Lööf (C) stöder statsminister Stefan Löfven (S) i knäckandet av de kriminella gängen.

      https://i.imgur.com/ExxsbtH.jpg

      Delcitat

      Lööf till gängkriminella: ”Vi kommer jaga och knäcka er”

      Centerpartiets ledare Annie Lööf ska ”jaga” och ”knäcka” de kriminella gängen i Sverige. Det sade hon när Centerstämman inleddes på torsdagen.

      Under torsdagen höll Centerledaren Annie Lööf sitt invigningstal på den årliga partistämman i Karlstad.

      En stor del av talet handlade om den ökade kriminaliteten i landet, som Centerpartiet med sin gränslösa politik varit med och skapat. Ungefär nio av tio av förövarna bakom skjutningar och gängvåld är invandrare. ”Nästan alla” vid en undersökning om vapenvåldet i Malmö var invandrare, som Kvällsposten uttryckte det.

      – Vedervärdiga händelser som gör mig så oerhört förbannad, som visar på en total avsaknad av respekt för människolivet, men också på en sällan skådad feghet. Att ge sig på oskyldiga människor, det är ett bevis på mänsklig ynkedom, sade Annie Lööf. (Publicerat 26 september 2019)

      Slut delcitat

      https://www.friatider.se/l-f-till-g-ngkriminella-vi-kommer-jaga-och-kn-cka-er

      Annie Lööf låter nu precis som Stefan Löfven … och båda har det gemensamt att de saknar förmåga att kunna infria sina fagra löften bara genom att uttala en massa tomt verbalt pladder.

      Mellan dessa två partiledares fagra ord och konkreta handlingar finns en avgrund av likgiltig passivitet.

      Kraftfulla konkreta åtgärder för att stoppa den utbredda kriminaliteten skulle ha satts in redan för årtionden sedan.

KommenteraAvbryt svar