Hur dyrt blir brexit för Sverige?


BREXIT. EU och Storbritannien enades om ett brexitavtal under gårdagen. Nu måste dock Storbritanniens premiärminister Boris Johnson övertyga sina egna konservativa ledamöter i parlamentet så väl som oppositionspolitiker om att det framförhandlade avtalet är rätt väg att gå. Redan i Bryssel började telefonsamtalen. Lyckas han blir troligen Boris Johnson stor hjälte, säger parlamentet nej är vi tillbaka där föregångaren Theresa May avgick. 

Bild från Pixabay

Godkänner parlamentet avtalet lämnar Storbritannien EU den 1 november 2019. Godkänner de avtalet vet inte jag vad som händer.

-Pettersson är kluven. Folkomröstningen vanns av lämna sidan 51,89 % medan de som ville stanna fick 48,11 %. Skillnaden var 1.269.500 röster av 46 miljoner registrerade väljare en knapp men klar seger och folkomröstningar bör följas.

Däremot tror jag det hade varit bättre för Sverige med Storbritannien kvar i EU, några kritiska måste försöka få EU:s politiker att minska sin makthunger.

Dessutom kommer Storbritanniens utträde att kosta Sverige kanske 15 miljarder i höjd EU-avgift utöver de 40 miljarder. Stefan Löfven (S) har visserligen sagt nej till höjd avgift men vi vet alla vad de löftena är värda när Jultomten får chansen att spendera andras pengar.

Hur det än går får man hoppas det går bra för britterna, svenskarna och européerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


10 responses to “Hur dyrt blir brexit för Sverige?

 • compulsoryunion

  Brexit bre!

  ordet ”bre” är förkortat från ordet ”brate” som betyder ”bror/kompis” på föredetta jugoslaviska.

  ”va göru bre?”
  ”kom bre”
  mm. 
  Förortsslang 

  Kan du ”bre” min macka?

  Ja farfar, skicka bara hit smör-fan

  Bre=Bre till exempel en macka 

  Gilla

 • Argus

  Nej Pettersson, det vore bättre för Sverige om vi och Storbritannien var kvar i EG. Bort med parlamentet (som inte är ett parlament) och låt kommissionen vara ett kansli för ministerrådet.

  Gilla

 • Yngve.

  Det är Bilderberg och Soros som driver dom.

  Gilla

 • Yngve.

  Om parlamentet godkänner blir det Brexit.
  Om parlamentet underkänner blir det Brexit.
  Hurra för Boris. Han är en riktig karl.
  Han gav fyllhunden Junker och brottslingen Tusk följande:
  ”Take it or leave it”.

  Gilla

 • messkalle

  @Thorsten, att läsarna inte gillar din kommentar får du ta som en komplimang annars är de miljöpartister. Nu får ni se hur många miljöpartister som läser min kommentar på Pettersson utmärkta blogg.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det finns en fördel med Brexit för miljöpartister: Miljöpartiets Jakob Dalunde får Sveriges ”Brexitmandat” i EU-parlamentet. och ökar då till tre mandat.

  Gillad av 1 person

 • Kapten Bölja

  Att Storbritannien har politiker som avskyr EU-överstatlighet
  är en sak, att Sverige har naiva politiker som godtar allt som
  EU vill pracka på oss är sedan en helt annan sak.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det blir inga som helst problem, i varje fall inget som inte kan lösas med god vilja och förnuft, varken för Sverige eller UK efter ett Brexit.

  Straffavgiften från EU kan inte accepteras. Den är avsedd att bygga upp en EU-armé resp att föranleda reduceringar av nationella Försvar hos EU medlemsländer. En EU-armé som sannolikt sedan skall användas för att militärt hindra nya ”exits” i länder som är militärt försvagade.

  Sannolikheten för att Visegradländerna eller f d öststaterna accepterar ökningarna är liten. Särskilt när EU organiserar för ÖKAD massinvandring under sken av att stoppa densamma.

  Hade EU gjort vad det är ålagt till skydd av Européerna, så hade EU accepterats av gräsrötterna på en generation. Så som EU nu agerar kommer motviljan från gräsrötterna att övergå i hat och bara att växa.

  Gilla

 • Kent

  När ska man inse att det var flyktingkaoset som var tungan på vågen när Brexitsidan tog hem segern i folkomröstningrn.
  Trots Brexit, Visegradländerna och en majoriteten av Europas befolkningar sätter sig emot massinvandringen från Mena området av oanpassningsbara personer så fortsätter ledande politiker att köra med gasen i botten rakt utför stupet. Vad är det de inte förstår? Vad driver dom?
  Varför?
  Europa kunde vara den bästa kontinenten i världen om vi hade en förståndig ledning.

  Gilla

 • SVENSK

  Det är bara ett sätt för EU att straffa de lånder som är dumma nog att stanna kvar. Egentligen skulle det inte kosta någonting alls om EU rättade mun efter matsäcken! dvs krympte sin ”budget”.
  SWEXIT så fort som möjligt innan det är för sent.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: