Zlatan snackar skit om rasism

RASISM. Den ökända islamisten Rashid Musa, känd från bloggen, har skrivit nedanstående rasistiska dravel på Instagram. Det är en sak, värre är att en viss Zlatan delar skräpet på Twitter och tycker det är bra. 

Musas inlägg: ”Den senaste tiden har fotbollsspelare i Europa talat ut om rasismen som finns i europeisk fotboll. Lilian Thuram, en av hjältarna i VM 98, sade häromveckan till den italienska tidningen Corriere Dello Sport att vit överhöghet genomsyrar den europeiska fotbollen och att vita människor tro sig vara överordnade än andra. Zlatan var inte lika välartikulerad i sin kritik mot det svenska fotbollsförbundet och förbundskaptenen Janne Andersson men även han påpekade om den strukturella rasismen inom svensk fotboll. Det intressanta i båda dessa fall är reaktionerna från en helvit journalistkår som är extremt snabba med att diskvalificera både Thurams och Zlatans legitima kritik.

Simon Bank från Aftonbladet erkänner att det finns ”fördomar” i svensk fotboll men att Janne Andersson inte bär ansvaret för exkluderingen av bruna och svarta fotbollsspelare i landslaget. Och att Zlatan borde rikta kritiken mot någon annan. Det är dock oklart mot vem. Bank drog en vit klassiker; nämligen idèn om en rasism utan rasister.

Johanna Frändén som jobbar på samma tidning anser i en krönika att Zlatan borde be om ursäkt för sina uttalanden. Samma Frändén som under fotbolls-VM beskrev Messi som en ”städad och disciplinerad Europeisk pojke” och Maradona som en ”opålitlig person med ett sydamerikanskt temperament” när hon jämförde dessa två spelare med varandra. Messi och Maradona är från samma land men Messi, enligt Frändén då, är mer europeisk eftersom han har ett visst beteende. En gång i tiden kallades detta för rasbiologi.

Erik Niva, också från Aftonbladet, förklarade i en intervju med Jasmin Nur, att Janne Andersson söker efter spelare som kan ta ett kollektivt ansvar, jobba för laget och kan ta direktiv från tränaren. Något som kan påminna om det svenska folkhemmet. I Janne Anderssons föreställningsvärld – om man får tro på Niva själv – är att bruna och svarta fotbollsspelare är enbart tekniskt skickliga och inte tillräckligt disciplinerade för att kunna ta ett kollektivt ansvar. Med andra ord, utifrån spelarnas rastillhörighet så tilldelas de en egenskap. En gång i tiden kallades detta också för rasbiologi.

Reaktionerna mot Zlatan är väldigt talande i ett färgblint Sverige.

Rashid Musa

-Ur Petterssons synpunkt är det alldeles för mörkt i vissa lag och att det inte är fler beror inte på rasism utan att en del spelare inte platsar. Zlatan är en världsspelare men svenska landslaget har gjort bättre resultat sedan han slutat. Fotboll är en lagsport och lag bygger man med folk som passar ihop.

Sedan kan det vara så att vissa inte platsar i världens bästa fotbollslag.

Vid senaste VM i Ryssland 2018 blev slutresultatet:

 1. Frankrike världsmästare
 2. Kroatien
 3. Belgien
 4. England
 5. Uruguay
 6. Brasilien
 7. Sverige
 8. Ryssland
 9. Colombia
 10. Spanien

17. Senegal, 18. Iran, 21. Nigeria, 24. Tunisien

Det ser helt enkelt ut som Europa är bäst i världens största sport med Sydamerika som god tvåa, medan Mellanöstern och Afrika ligger långt efter när det gäller lagsamarbete.

Helt klart har Rashid Musa och Zlatan fel, araber och afrikaner är om något positivt särbehandlade om man ser till vad de presterar.

Det är klart bättre att Zlatan håller sig till bollen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Zlatan snackar skit om rasism

 1. Vadå Rasism !?
  Alla vi andra normala människor tänker inte ras utan olika beteenden på grund av kultur , uppfostran , religion . Men dessa individer som hela tiden tjatar om rasism är sjukligt insnöade på RAS är inget annat än den värsta sortens RASISTSVIN .
  Att ett vidrigt beteende skulle ha med en speciell ras att gör tänker bara dom som har ett sjuklig hjärna som ser Rasism överallt .

 2. Frankrikes landslag hade mest afrikaner, med Muslimer i spetsen. Pogba !! Sverige visade deras rasism mot Durmaz då de bombarderad hans instagram med Islamofobi bara för han hade skägg och kom från mellan östern. Men han är kristen assyrier. Svrrige kommer aldrig vinna VM om de ger inte grabbarna från förorten en chans.

  • Sverige har tagit Os-guld och blivit två och trea i VM utan en enda invandrare. Sedan kom vi trea igen 1994 men då tror jag det var någon mörkhyad med.

 3. ”Cykeltjuven” har ett stort ego.

  Alldeles för stort för att passa i ett svenskt fotbollslandslag.

  Det svenska fotbollslandslaget gör det mycket bra nu. Har så gjort de sista åren. Förbundskapten Janne Andersson har gjort ett jättebra jobb, ihop med grabbarna har tar ut. Respekt.

 4. Rasistapor Zlatan ser på Sverige som en fästing ser på sitt värddjur!
  Han adresserar alla tänkbara framgångar även långt ifrån honom själv till sig själv!
  Minst hälften av hans stjärnstatus berodde på PK-Media och enbart på att han hade ”rätt” icke Svenska rastillhörighet.
  Sjukligt Självcentrerad och i tron att icke Svenskar ska ha ”Herrefolkstatus” över mindre värda Svenskar!
  Totalt utan omdöme eller ödmjukhet.
  Han visar sitt rätta jag!

 5. Precis, lagarbetet. Och inte spelare som hela tiden måste tala om att just de är bättre större och starkare än alla andra hela tiden! Kritiken la sig efter Sveriges insats mot Spanien där flera både inom och utanför idrotten hade talat om att inte de ”bästa” spelarna var uttagna och att laget var för ”vitt”.

Kommentera