Ebtisam Aldebe dömt för 138 falla av bedrägeri


BROTTSLIGHET. Islamisten Ebtisam Aldebe, som tidigare var centerpartist och nämndeman i Solna har dömts för grovt bedrägeri efter att ha krävt tingsrätten på ersättningskrav på 150.000 kronor trots att hon inte hade rätt till det, skriver Mitt i Stockholm.

Aldebe  lämnade vid 138 tillfällen in tjänstgöringsrapporter med påstådd inkomstförlust under sitt uppdrag som nämndeman, trots att hon inte hade haft någon inkomstförlust.

Hon döms till dagsböter på totalt 6.000 kronor och ett skadestånd till tingsrätten på 150 000 kronor.

Aldebes uppdrag som nämndeman fick stor uppmärksamhet i media förra året efter att hon tillsammans med en annan nämndeman valt att fria en man för misshandel för att han kom från en ”finare familj” än den målsägande kvinnan. I samband med detta uteslöts hon ur Centerpartiet.

-Pettersson undrar vad Ebtisam skulle tycka om att få handen av avhuggen. Herr och fru Aldebe har förespråkat sharialagar i Sverige och enligt koranen 5:38 är straffet för stöld att få handen avhuggen.

Familjen Aldebe är kända på bloggen…

Straff för stöld enligt koranen 5:38 

TIDIGARE 2019-06-10. Nämndemannen Ebtisam Aldebe åtalas misstänkt för grovt bedrägeri

ISLAM. Den före detta centerpartisten och nämndemannen Ebtisam Aldebe från Solna är i nya blåsväder.
Hon åtalas nu för grovt bedrägeri och misstänks för att vid hela 138 tillfällen ha ljugit om förlorad inkomst för tingsrätten, rapporterar Mitti

Ebtisam Aldebe var en av nämndemännen som i fjol kritiserades för att ha friat en man från misshandel, bland annat för att han ansågs komma från en ”bättre familj” än den målsägande kvinnan. Mannen dömdes senare i hovrätten.

Ebtisam Aldebe har också suttit som nämndeman i Migrationsdomstolen, där hon bl.a. nekat asyl till asylsökande som konverterat till kristendomen. Hon är dessutom gift med islamisten Mahmoud Aldebe som lämnade Centerpartiet 2010, då han ansåg att hans islamistiska värderingar ogillades av partiet.

Nu åtalas Ebtisam Aldebe misstänkt för grovt bedrägeri. Enligt åtalet har hon mellan november 2015 och mars 2018 vilselett Solna tingsrätt genom att vid 138 tillfällen lämnat in tjänstgöringsrapporter och krävt ersättning för inkomstförlust med drygt 150 000 kronor – trots att hon inte har haft någon inkomstförlust för uppdraget i domstolen.

Enligt åklagaren är det fråga om grov brottslighet, bland annat eftersom det handlar om ett systematiskt vilseledande som har pågått under en längre tid och det omfattar ett större belopp. Enligt åtalet framgår det att Solna tingsrätt nu kräver tillbaka de pengar som felaktigt ska ha betalats ut till Ebtisam Aldebe.

Förundersökningen är på totalt över 800 sidor och i åklagarens bevisning finns bland annat Ebtisam Aldebes deklarationer, lönerapporter och underlag som hon har lämnat in till tingsrätten. Rättegången hålls inom kort i Solna tingsrätt.

-Pettersson misstänker att muslimer inte tycker det är ett brott att sno stålar från det svenska samhället. Enligt koranen, som är oföränderlig, ska icke-muslimer betala, Jizya, som är er en speciell skatt som åligger icke-muslimer att betala till muslimer. Aldebe och många fler muslimer tar bara lite Jizya från svenskarna som de anser att de har rätt till.

Familjen Aldebe är kända på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Ebtisam Aldebe dömt för 138 falla av bedrägeri

 • Sven Egetorp

  Skicka hennes högra hand till Sjatan! Allt enligt hennes egna regler! ”Cuttad”

  Gilla

 • per22

  Om Ebtisam Aldebe själv vill bli dömd enligt sharialagar, låt henne få bli det. Då är vi förhoppningsvis av med henne för all framtid.

  Gilla

  • Tony

   Ja det går ju bra för henne att va stor i käften här i Sverige, men i ett land med sharialagar hade hon nog varit ganska lågmäld.

   Gilla

 • Tony

  varför finns det sådana sopor i Sverige?

  Gilla

 • Vi är alla olika inför lagen | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Ur Svea rikes lag: ”Är brott att anse som grovt, skall för grovt bedrägeri dömas till fängelse, lägst sex månader och högst sex år”.   Solna tingsrätt blundar således för vad som är gällande rätt. Vi ska  väl inte tro att det beror på att den nu dömde och tidigare nämndemannen själv varit verksam vid nämnda domstol!   Ego lego Om Ebtisam Aldebe på bloggen… […]

  Gilla

 • Maya

  Här har vi ytterligare ett exempel på det utbredda fusket och ljugandet från en sk.förtroendevald.Positivt att damen i hucklet blev dömd i alla fall.Vi får väl hoppas att den politiska karriären tog slut där.

  Gilla

 • rustibus46

  Tja, vad förväntade ni.Sverige s frukter är bara
  att plocka, OM du åker dit, löjliga straff. De
  kommer att plocka oss in på benen. Svensken
  Sover vidare. Arma land.

  Gilla

 • rune

  Spöstraff och utvisning !!!

  Gilla

 • Bajen666

  Jävla kärring…ut med skiten.

  Gilla

 • Billy Boy

  De två fd centerpartisternas lagvidriga friande dom i ett misshandelsmål i Solna tingsrätt resulterade i en rejäl symbolisk blåtira för partiledaren Annie Lööf (C), som såg sig nödgad att utesluta båda nämndemännen ur partiet.

  (C)haria

  Från Jeanders bildblogg

  Den ena av nämndemännen var Ebtisam Aldebe. Namnet på den andra fd centerpartistiske nämndemannen känner jag tyvärr inte till.

  Ebitsam Aldebes make – Mahmoud Aldebe (som också lämnat centerpartiet) – ville ha särlagstiftning (sharia) för muslimer i Sverige.

  Han skrev ett öppet brev till svenska politiker där han framförde sina omfattande krav på anpassning av svenska lagar till islam. Det odaterade dokumentet (pdf) på 7 sidor utfärdades någon gång inför valet år 2006 och kan läsas i sin helhet här …

  Klicka för att komma åt 2113.pdf

  Dokumentet finns säkert kvar i Mahmoud Aldebes skrivbordslåda redo att plockas fram för genomförande vid lägligt tillfälle … ”lite längre fram”, som Stefan Löfven brukar uttrycka sig i olika sammanhang.

  Gilla

 • Kvark

  För självkostnadspris.

  Gilla

 • Gringo

  Kan man inte eller vill man inte ta till sig de svenska normerna, kulturen och värderingar som vi svenskar står för då tycker jag man ska byta land. Vi vill inte eller ska inte heller behöva byta till deras stenålderstro, det är jätte enkelt för dem att byta land om de inte passar dem och de som vill åka med får självklart göra det. Men kom inte och packa på oss något vi absolut inte står för.

  Gilla

 • Tanten

  När ska vi kunna börja slänga ut dessa tjuvar??!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: