Centerpartist ville anpassa lagen till islam

“Det är en av de mest besynnerliga nämndemannamotiveringar jag läst”. Så säger en tidigare ordförande i Advokatsamfundet om frikännandet av en muslimsk man som misshandlat sin fru.

Den 37-åriga mannen misshandlade sin fru grovt 2015 och inte förrän i februari kom domen. Mannen frikändes i rätten med några av de mest besynnerliga motiveringar rättssamhället hört.

Nämndemännen friar mannen från straff, p.g.a. att kvinnan påstås komma från en mindre fin familj och därmed anses hon vara opålitlig.

2010 gifte sig paret i enlighet med den sharia-lagstiftning som råder inom islam. Alla vet att islams regler är anpassade efter männen och därför ansåg nämndemännen att kvinnan i fråga ljugit om misshandeln för att få ett skyddat boende. Av detta kan vi tolka att kvinnan egentligen inte ville ingå i äktenskapet, utan att detta var påtvingat.

Rätten bedömde att kvinnans synliga skador var självorsakade för att sätta dit mannen. En åklagare vid Södertörns åklagarkammare säger att den friande domen strider mot de principer och bevisvärderingsregler som finns i svenska domstolar.

Rätten var inte enig i fallet. Lagmannen och en moderat nämndeman ville fälla mannen. Två centerpartister ville fria och enligt rättegångsbalken ska man alltid döma till den åtalades fördel vid ett lika utfall.

Aftonbladet

En av dessa centerpartister har tidigare hävdat att svenska lagar borde anpassas till muslimer som bor i landet. Centerpartisten i fråga heter Ebtisam Aldebe.

Aldebe har också suttit som nämndeman i Migrationsdomstolen, där hon bl.a. nekat asyl till asylsökande som konverterat till kristendomen. Hon är dessutom gift med islamisten Mahmoud Aldebe som lämnade Centerpartiet 2010, då han ansåg att hans islamistiska värderingar ogillades av partiet.

Mahmoud Aldebe förekom i dokumentären “Slaget om muslimerna” som SVT visade 2009 och som kan ses i sin helhet här (rekommenderas).

Vad det gäller fru Aldebe, centerpartist, kan ni se henne förklara att svenska lagar måste anpassas efter muslimer. Uppenbart är att Annie Lööfs parti inhyser islamister på samma sätt som Miljöpartiet avslöjades med. Återstår att se om media gräver vidare i detta. Bra av Aftonbladet dock.

27 thoughts on “Centerpartist ville anpassa lagen till islam

 1. Att man blir friad eller får ett lägre straff för man tillhör en högre socialgrupp är också ett välkänt faktum i Sverige. Vad som är nytt här att det används som argument till domslutet.

  /Claes

 2. Domstolar har fullt upp med att hitta på konstiga orsaker till att de friar Araber, se bara på bilsläpningarna.
  Hade en ursvensk gjort liknande, hade det blivit långvarigt fängelse.

 3. “När hon nominerades som nämndeman diskuterades detta noga. Magnus Persson säger att han och partiet inte längre trodde att hon hade sådana åsikter.

  – Som jag minns det tog hon aktivt avstånd från de där uttalandena. Det var en förutsättning för att vi skulle utnämna henne och ha förtroende för henne.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3Ew6z/centern-trodde-inte-hon-hade-de-asikterna-langre

  Hon tog alltså avstånd från sina tidigare islamistiska åsikter – för att få bli nominerad… Sedan visar det sig att hon fortfarande står för dem. Dvs taqiyya?

 4. Vi vet att islamister finns i varje svensk kommun, ditplacerade av regeringens bosättningslag. Det innebär att individer som makarna Aldebe finns från norr till söder och bara inväntar att svenska politiker och myndigheter ska kröka sina ryggar än mer. Sedan ni….

 5. Adelbe kommer kanske få skit för det här, NU, men hon och hennes man är bara före sin tid:
  Vänta bara 10-20 år, när nästa generation blivit vuxna! När de som är fostrade i Islam utgör en allt större andel av den svenska befolkningen, vore det väldigt naivt att tro att det inte skulle påverka svenska lagar, myndighetsutövning osv i riktning som ovanstående, mot Sharia.
  MEN de flesta jag känner vägrar tro på det.😒

 6. fMen nu borde väl den del av svenska folket (87%),
  som har lägre IQ än “medelsvensken” (13%)
  kunna förstå att Sverige måste räddas från islam!

  Det är tillräckligt illa att vi tar emot människor med svag intelligens
  och bjuder dem på “All inclusive” tillvaro i vårt land utan krav på motprestation och utan krav på att de identifierar sig.
  De kan t.o.m. neka att lämna fingeravtryck eller DNA!

  Vi måste sluta med att bjuda bort vårt land!
  Vi måste sluta med att bjuda bort det vi äger!
  Vi måste sluta med att bjuda bort vår kultur!
  Vi måste sluta med att bjuda bort vår självständighet!
  Vi måste sluta med att bjuda bort vårt liv!

  Slut upp till folkgruppen, “Grannsamverkan mot brott” och verka för att göra Sverige svenskt igen!
  Samla grannar och vänner och diskutera problemen.
  Samla grannar och vänner och diskutera åtgärder!

  En folkgrupp med gemensam etnisk eller social bakgrund, gemensam religion, gemensam hudfärg, gemensam kultur eller gemensamma intressen är i lagen skyddad mot angrepp om någon eller flera av dessa villkor är uppfyllda!

  Vi måste börja utnyttja svensk lag för att skydda oss själva och det vi äger!

  Medborgargarden är förbjudet men en “folkgrupp” kan ha gemensamma intressen och mål.

  Med tiden får vi säkert hjälp av både media och myndigheter.
  De visar ju ett starkt intresse för bliggen genom frekventa besök.

  Vårt land, vårt fosterland är i fara.
  Jag är rädd!
  Känner du dig nöjd och trygg?

  • Göra Sverige Svenskt igen?
   Känns orden igen?
   Vad är det president Trump håller på med?
   Jo han vill göra Amerika Amerikanskt igen.
   För detta har han fått mycket skit, men han är en mycket bra ledare för Amerika. Därför vill vi ha Åkesson till statsminister i Sverige för han är en mycket bra ledare för Sverige för han vill göra Sverige Svenskt igen.
   Rösta på Sveriges enda demokratiska parti SD i September så har vi åtminstone en chans att det blir så.
   Röstar ni på det andra partiet som inte har något med demokrati att göra , så har vi definitivt ingen chans, Jag menar 7-klövern.

 7. Misshandel är misshandel oavsett familj och andra omständigheter! Hur man tillämpar lag och rätt i Sverige är ute på farliga vägar och på väg mot ett stup om detta får fortsätta!

 8. Måste bli ett slut på att tillsätta nämndemän från politikerkåren.

 9. Två muslimer som nämndemän!!!!
  Alltså shariadomstol!
  I Sverige!!!
  Nu har det gått för långt!! Finns det ingen lag om vilka som får sitta som nämndemän i våra domstolar?!

 10. Det här ni, gamla bondeförbundare. Kanske dax att sluta vara centerpartist av tradition.

 11. Dessa anhängare till Annie Lööf är ju helt verklighetsbefriade likt henne själv,det att hon kan tänka sig ta hit typ 30 miljoner muslimer . Var skulle dessa bo?Hur tänkte hon då? Hur kan en sådan hönshjärna bli partiledare?

  • Du ställde en fråga här och svaret är att det beror på att landet Sveriges väljarkår består av fler och fler ( hönshjärnor ).

 12. Slutsatsen blir att invandringen av MENA-folk och afrikaner måste vara noll. Och att repatriering av av dem som redan, till våra stora olycka, finns här tar fart.

 13. Undrar just på vilket sätt detta betéende kan attrahera Sveriges bönder. Det var minsann annat på Hedlunds tid. Måtte rö-toppens duperade väljarskara komma till insikt och förstå hur bortgjorda de egentligen är.

 14. Jag ha spytt för mindre, när skal vi få ett adekvat Rättssystem som är anpassad till den tid vi lever i och inte medeltiden.
  Finns det något mera så avskyvärd som Islam?, Jupp, det finns,våra domstolar och nämndemän/Kvinnor som böjer sig för Islam.

  • Vi får ett sådant rättssystem den dagen vi får en regering igen som vi saknat i snart 50 år.

Kommentera