Stäng

S försöker låta som SD, men tänker inte göra något i praktiken

INRIKES. Omkring 140.000 före detta socialdemokratiska väljare uppskattas ha övergett partiet till förmån för Sverigedemokraterna, enligt opinionsmätningsföretaget Demoskop skriver Expressen. Tappet har skett sedan senaste riksdagsvalet.

Steget Efter

– Vi ser att det är stora blödningar i Socialdemokraternas kärngrupper: äldre väljare, låginkomsttagare och också LO-kollektivet, säger Demoskops opinionschef Peter Santesson.

S-strategin för att vända trenden är att satsa på en stramare hållning i migrationsfrågan, enligt tidningen.

– Nu ska S och flera andra försöka återta förlorad terräng genom att då och då låta som SD, utan att göra så väldigt mycket i praktiken, säger Folkbladets chefredaktör Widar Andersson.

-Pettersson säger att Widar Andersson är något så sällsynt som en klok socialdemokrat, hur det nu går ihop, men riktiga socialdemokraterna var förr ungefär som SD idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…

5 reaktioner på “S försöker låta som SD, men tänker inte göra något i praktiken

 1. Fler lär det bli som lämnar socialdemokratin. För på onsdag ska riksdagen rösta igenom höjningen av pensionsåldern. Som ska börja gälla från 2020.

  Regeringen plus M,C KD och L röstar då för detta. SD och V röstar emot.

  Detta är ett förslag som slår extra hårt mot låglönegrupperna som har slitit och utsatt kroppen fysiskt, i ett långt arbetsliv.

  Riksdagen tar ställning till detta den 16 oktober. Bland annat…..

  Inte längre möjligt att ta ut pension från 61 års ålder. Från och med den 1 januari 2020 höjs den lägsta åldern för att ut den allmänna pensionen till 62 år. Det här gäller dig som är född 1959 eller 1960.

  Tre år senare, 2023, höjs den lägsta åldern till 63 år. Det här gäller personer som är födda 1961 eller 1962.

  År 2026 ändras, enligt förslaget, den lägsta åldern för att ta ut allmän pension till att gälla tre år före den rikt ålder som införs. Den kommer troligen att vara 67 år vid införandet 2026, vilket skulle ge en ålder på 64 år för tidigaste tidpunkten att ta ut allmän pension. Därefter kommer rikt åldern succesivt höjas i framtiden.

  Så ”arbetarpartiet” socialdemokraterna, är snart helt utan arbetare, i sitt väljarstöd.

 2. Ska socialdemokraterna ha en chans att hämta sig så måste dom bryta med landskatastrofen miljöpartiet och Annie Lööf.
  Men hur ska de sedan klara sig med de otroliga stolpskott som regeringen består av?
  Ylva Johansson till Bryssel var det det bästa som gick att hitta till en så högavlönade post, då är det tomt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: