Stäng

SD: Migration är ingen svensk succé, Ylva

INVANDRING. Ordet solidaritet syftar på sammanhållning mellan olika människor inom en grupp, att man är beredd att hjälpa till inom gemenskapen. Det har sitt ursprung i det franska rättsväsendet, men kidnappades sedermera av socialister och kommunister. Beteckningen ”internationell solidaritet” kunde då exempelvis betyda militära invasioner i andra länder, exempelvis Sovjetunionens ockupation av Tjeckoslovakien 1968.

Kanske är det därför det känns så naturligt för den föreslagna kommissionären och socialdemokraten Ylva Johansson att tala om en ”tvingande solidaritet”, vilket hon gjorde i SVT Agenda tidigare i veckan. Hon har trots allt en bakgrund som riksdagsledamot för Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK), innan muren föll och under den tiden partiet ännu inte filat bort kommunismen ens från ytan, skriver Paula Bieler (SD) och Jonas Andersson (SD) på Aftonbladet.

Uttalandet ”tvingande solidaritet” gjordes med anledning av att flera EU-länder sagt nej till ett ökat mottagande av asylsökande, och i sedvanlig Socialdemokratisk anda är detta något som Johansson inte är redo att acceptera. Solidaritet i Socialdemokraternas värld är nämligen inget som har med frivillighet, en känsla av empati eller medmänsklighet att göra. Övriga europeiska länder ska påtvingas den svenska migrationspolitiken och solidariteten – vare sig de vill eller inte.

Följden av migration och en hastigt ökad mångfald är inte sällan att tillit och sammanhållning i samhället minskar. Detta är precis vad som hänt i Sverige de senaste decennierna, men som av någon outgrundlig anledning helt verkar ha gått Ylva Johansson förbi. I utfrågningen i EU-parlamentet betonade Ylva Johansson att hon är stolt över att ha varit med och format den svenska migrations- och integrationspolitiken och att hon under migrationskrisen haft ansvar för statens åtgärder för integration av invandrare.

Ingen reflektion kring kommuner som går på knäna ekonomiskt och nästan är beredda att revoltera mot det centrala S-styret, inget om den extremt höga arbetslösheten bland utomeuropeiska invandrare, inget om det växande utanförskapet och gängkriminaliteten i förorterna där bilar brinner och explosioner blivit en sorglig vardag.

Läs hela debattartikeln på Aftonbladet…

Sverige har mycket av värde att exportera till andra länder i Europa, men vårt lands migrations- och integrationspolitik är inte en sådan sak. Om Ylva Johanssons egen solidaritet i första hand hade legat hos Sverige och svenska medborgare så hade hon kanske insett det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “SD: Migration är ingen svensk succé, Ylva

 1. Varför är solidariteten så dålig för våra fattip? Det undrar jag.varför har inte dessa fri tandvård fria resor kollektivt. För det är ju inte meningen att de ska kunna köra bil tex. Varför de inte en bra pension utan bidrag. Var är alla pengar till våra rättmätiga pensioner Detta gäller svenskfödda som slitit i detta skitland. Här har löven regeringen totalt glömt dessa

 2. Migrationen har förstört vårt land. De gamla sossarna hade helt rätt. Man ska INTE blanda kulturer och folkslag. Det är dömt att misslyckas – speciellt med muslimer

 3. Tvingande solidaritet har hon lärt det av Stalin?
  De röda ränderna sitter djupt.
  Hur kan kålroten till statsminister skicka en sådan totalt värdelös och tokig kärring till Bryssel att göra Sverige till åtlöje och drifkukku i hela EU.

 4. Ingen av idioterna i riksdagen verkar fatta vad som händer i Sverige idag. Våldtäkter, sprängning, skjutningar, kommuner som går på knäna och diverse andra vidriga saker som denna helt intilligens befriade regering verkar acceptera. Helt jävla sjukt att det får fortsätta. Sluta importera parasiter direkt. Ut med skiten bara. Sverige åt svenskarna.

 5. Arabförbundet är en regional organisation som vill främja dialog och samarbete mellan de arabiska länderna i Nordafrika och Mellanöstern. Samarbetet bygger på gemensamma kulturella och religiösa tillhörigheter och att de är arabisktalande. Medlemsstaterna har förbundit sig samarbete i ekonomiska frågor och den oljerikedom som flera av medlemsstaterna besitter så borde de kommit ”längre” kan man tycka.

  Löfven var på möte med arabförbundet feb 2019 och sa bla: Our regions are intertwined, through geographical proximity, economy and family ties.

  Varför ska EU lösa problem inom arabförbundet?

 6. 9 största landet i välden: Kazakstan med bara en befolkning på 18 miljoner.

  #fyll-på-kazakstan.

 7. Jo, en handfull politiker och många journalister
  anstränger sig framgångsrikt att snabbt köra
  Sverige i Botten. Jag tror de lyckas. Arma land.

 8. Kanske bäst att Sverige tar hand om alla migranter som kommer till Europa. Det är ju bara svenska politiker som fattat hur stora vinster det finns att hämta från migrationen.

 9. Tvinga på det Svenska folket och överhuvudtaget Svenska medborgare miljoner så kallade flyktingar eller migranter eller som det borde heta landsokupanter som kräver, kräver åter kräver, det är ingen rättighet, fattar styrande lansförädare det??
  Det är ingen rättighet för hela världens missnöjda att kräva av Sverige något alls!!

 10. Alla dessa svenska nollor, de flesta av dem kvinnor, hjälpta fram av Sveriges totalitära journalistkår. Samma journalistkår som har rensat ut alla vettiga politiker och personer genom karaktärsmord och förföljelse.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: