Europa förstår fortfarande inte – borde lyssnat på USA


UTRIKES. Då har helvetet brutit ut. Jag hörde tidigare utrikesminister Carl Bildt säga i Expressen TV i går att den turkiska attacken mot nordöstra Syrien inte alls görs precis där IS-medlemmar av olika slag hålls fångna. Dagen före de turkiska attackerna inleddes vidhöll dessutom inrikesminister Mikael Damberg att IS ska dömas på plats i Syrien. Jag undrar: Vad är det man inte har förstått?, säger Magda Gad i Expressen.

”Allt det här hade kunnat förhindras om Sverige och Europa hade lyssnat på USA och kurderna när de sa att de själva inte kan ansvara för de IS som hålls i förvar.” Vidden av sveket som EU och svenska politiker visat är omöjlig att ta in.

Turkiet vill inte och vägrar ha en kurdisk enklav vid sin gräns. Kurderna är turkiets största minoritet och eftersom det bor kurder på bägge sidor av gränsen så har Turkiet befarat att om kurderna i Syrien lyckas få någon form av självstyre, så kommer också kurder i Turkiet att kräva samma sak, och större rättigheter.

Häpnadsväckande är också att de som president Erdoğan hela tiden har stött i de här krigen är rörelser med grund i Muslimska brödraskapet. Det är en islamistisk organisation som grundades i Egypten, som strävar efter ett sunniislamistiskt kalifat och sharialagar.

Ur brödraskapets ideologi har sunniextremister som talibaner, al-Qaida och IS växt fram.

Jag träffade en egyptiskt officiell person här i Kabul som sa att det inte räcker med att förbjuda brödraskapet i Egypten och Mellanöstern – de måste skickas till månen.

En lång rad länder har nu gått ut och fördömt Erdoğans invasion i nordöstra Syrien. Bland dem finns Egypten, Kuwait, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Jordanien och Libanon. Länder med antingen sunniislamistiskt styre eller närvaro av sunniislam – som själva inte vill ha de här extremisterna.

Men i Sverige har Muslimska brödraskapet hållits om ryggen och en närstående till dem fick till och med en ministerpost. Ett sunniislamistiskt parti har också startat i Sverige – Nyans.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Europa förstår fortfarande inte – borde lyssnat på USA

 • Sjöman

  Sluta liberalisera och införa demokrati i Mellanöstern DÅ slutar flyktingar att strömma in.
  Carl är en krikshetsare , se gärna hans tal i Tiblisi Georgien då han var Sveriges statsminister och EUs ordförande.
  Pga Kalle krigshetsare ( och naturligtvis förlorade kriget mot Ryska Federationen )

  Gilla

 • blabaris

  bygg en mur till mellanöstern med start från turkiet och låt dem leva och kriga och mörda bäst de vill.

  Gilla

 • Gringo

  Håller med Stenbock att detta är en komplicerad historia, men Trump sa innan han blev vald att hans löfte var att ta hem sina soldater, Trump är en affärsman så han ser bara en kostnad när det gäller krig, han har även bett EU att ta hand om de problem som har uppkommit genom kriget, men detta verkar EU och vis mån även NATO väldigt svårt att förstå, man kan säga att bollen ligger hos EU och de gubbarna har inte en susning hur man spelar detta spel.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja detta är en invecklad historia. Kurderna som i sin tur är indelade i olika konstellationer har ju genom PKK, (kommunistpartiet) sina bästa vänskapliga förbindelser med Abzurdien.Samma PKK-grupp klassas i Tyskland som terrorgrupp.
  Andra grupper vurmar för USA o. väst. Vi skall veta att kurderna i sig består av i sin tur,olika klaner/folkstammar.
  Gemensamt är de alla sedda som fiender av Erdogan…Hur förhållandet är till Assad o. Syrien,är för Stenbock oklart.
  I detta sammanhang har jag viss förståelse,att Turkiet vill bli av med c:a 3,5 miljoner flyktade Syrer,av olika slags stammar. Blir det bara vid vad som sagts,att ett några mil brett område i norr,som skall ge bostäder för dem i deras ”hemland”,är det möjligen en lösning på sikt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: