Syrien är farligt att återvända till, påstår ”flykting” som är hemma på semester


ÅTERVANDRING. Artikeln i Sveriges Radio om Barjas Shartouh påminner om satir men jag tror den är sann. P4 Värmland har ändrat texten och tagit bort Barjas namn men nedanstående är original. 

”Trots att Barjas Shartouh, som kom till Molkom som flykting 2015 själv är på semester i Syrien, så är han kritisk till att Migrationsverket öppnar för utvisningar till landet.

Enligt Barjas Shartouh, som idag jobbar på Statens Servicecenter i Örebro, så är det idag så lugnt i stora delar av Syrien att han kunnat återvända hem på semester för första gången på fyra år. Men att Migrationsverket nu börjat undersöka möjligheten att utvisa flyktingar till Syrien tycker han är en dålig idé.

– Risken är att folk blir skickade till armén för att kriga i Idlib. Det finns folk som inte har någonting kvar i Syrien, var ska de bo? säger Barjas Shartouh.” till Nyheterna P4 Värmland.

-Pettersson undrar vad alla Syrier hade när de kom till Sverige? Jag tycker vi ska följa FN:s flyktingkonvention som säger att flyktingar ska återvända hem när det lugnat ned sig.

Barjas Shartouh kan stanna i Syrien, han verkar ha det bra där och skulle någon få tjänstgöra i Syriens försvar är det väl bara att göra sin plikt för landet.

Undrar vad herr Shartouh uppgav för skäl till att få flyktingstatus.

Hej, jag är från Syrien och har flytt.

Varför?

Jag är mot president Bashar al-Assad och för oppositionen.

Välkommen!

Och efter fyra år har Assad glömt och han är välkommen hem. Tror någon på det?

***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


18 responses to “Syrien är farligt att återvända till, påstår ”flykting” som är hemma på semester

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: