Du skall inte hava andra Gudar jämte Zlatan!

INSÄNDARE. Det som bevittnades igår i Malmö vid invigningen av Zlatanstatyn kan beskrivas som den moderna varianten av ”Dansen kring guldkalven”. Ungefär 1000 personer, faktiskt förvånansvärt få tack och lov, hyllade Guldkalven Zlatan som om han vore den nye Messias som kom nedstigande från himlen för att rädda Malmö från allt ont.

Malmö igår och dansarna runt guldkalven. Foto: Privat

Det är för mig helt obegripligt hur man kan hylla en person som troligtvis har tjänat miljarder på något så totalt meningslöst som att springa och jaga en fotboll på en gräsmatta och med jämna mellanrum skjuta in bollen mellan två stolpar i den ena änden av gräsmattan.

En mycket viktig sysselsättning tycker tydligen vissa som är benägna att betala stora summor för att åse detta och som tydligen tycker att detta är värt att resa en staty över en av dom som jagar efter bollen.

Zlatan och hans gärning är inget att hylla och definitivt inget att resa en staty över.

Sportjournalisten Max Wiman skriver i sydsvenskan idag att visst har Zlatan hittat hem. Till denne Max Wiman som säkerligen deltog i dansen kring guldkalven igår vill jag bara skriva att Zlatan kommer aldrig att ha sitt hem i Malmö och definitivt inte ute på Rosengård.

Han kommer att ha sitt hem på helt andra ställen och det troligtvis någonstans vid Medelhavskusten eller kanske i Beverly Hills i Kalifornien eller på något annat fashionabelt ställe. Där riskerar han inte heller att få någon av sina Ferrari och Lamborghinibilar uppeldade.

Enligt en tidning så betalade Zlatan en månadshyra på 182.000 kr när han bodde i Paris mest finaste del. Sug på den du, Max Wiman och andra guldkalvsdansare som inte ens klarar av att betala en hyra ur egen ficka på von Rosens väg eller Bennets väg i Rosengård.

Zlatan, för att säga det rent ut, skiter väl högaktningsfullt i dom som fortfarande bor kvar i Rosengård. Det gjorde han redan när han köpte villan vid Ribersborg för 30 miljoner och renoverade den för ytterligare 20 miljoner. Om han nu älskar Rosengård så kan man ju undra varför han inte stannade kvar där i en MKB lägenhet.

Ni arma satar som deltog i dansen igår när skall ni fatta att Zlatan lever i en helt annan värld än ni gör och han har glömt er för länge sen och enda gången han visar något intresse för er är när ni fjäskar och hyllar honom för hans påstådda hjälte och bragdinsatser.

Zlatan tjänar per år ungefär lika mycket som 150 sjuksköterskor gör och tydligen tycker ni guldkalvsdansare att hans gräsmattespring är mer värd än dom livsavgörande insatser som dessa gör dagligen. Ärligt talat så tycker jag att ni borde skämmas över att hylla denna uppblåsta typ.

Hans uttalanden igår att han inte ser någon annan än sig själv som ett föredöme när han tittar i en spegel och att han ville ha en så stor staty över sig själv som möjligt så att hela världen kan se den slår alla rekord.

Man kan ju fråga sig om han har fått storhetsvansinne när han sa att jag åt Sverige till frukost, Europa till lunch och hela världen till middag.

Ärligt talat , vem fan tror du att du är? Tydligen så har du glömt den tiden när du var ung och kylskåpet där hemma gapade tomt.

Så här uttalar sig bara en arrogant översittartyp och mobbare som har råkat komma upp sig från en tillvaro där han borde ha fått vara kvar om det hade funnits någon rättvisa.

Enligt Katrin Stjernfeldt – Jammeh så kommer statyn att stå där och blicka ut över stadion och funka som en inspiration för många och påminna oss om många segrar och många framgångar.

Det enda den statyn kommer att påminna om är orättvisorna som gör det möjligt att bli miljardär på att springa efter en boll på en gräsmatta medans andra får leva på en svältlön när man utför ett samhällsviktigt arbete.

Statyn kommer också att påminna om folks otroliga dumhet när man går ut och hyllar en person som Zlatan.

Statyn kommer också att påminna om socialdemokratisk falskhet när Katrin Stjernfeldt – Jammeh går ut och hyllar en mångmiljonär och t om medverkar till att resa en staty över densamme. När skall du medverka till en staty över en pensionär som jobbat hela sitt liv och som tack för detta på sina äldre dagar inte klarar sig på sin pension. Denna pensionär som byggt upp allt det som du och ditt parti nu gör allt för att rasera är den verkliga hjälten som är värd en staty istället för Zlatan.

För resten , jag såg inte till din man denna gången heller nu när du ställde upp inför offentligheten. När skall du ta fram honom ur mörkret?

Jag vill avsluta dessa rader till Zlatans far som i sydsvenskan säger att hans son förtjänar denna staty. Det gör han inte! Vare sig han eller någon annan s k idrottsstjärna förtjänar vare sig en staty eller dom inkomsterna som din son har.

En staty brukar man resa över en person som har tillfört något av stort värde för mänskligheten eller kommit på något som i hög grad underlättar livet och vardagen för ett stort antal människor.

Din son har inte gjort något av detta!!!!

Sandor Herold, Malmö

10 thoughts on “Du skall inte hava andra Gudar jämte Zlatan!

 1. Personligen har jag aldrig gillat den där Zkatan. Tycker att Zkatan är alldeles på tok för dryg och divig för min smak. Han är inte värd dyngan i arslet en gång.

 2. Ja Zlatan, ja, han är en hjälte superhelgon m.m han har byggt för fattiga , gamla, för sitt folk, för barn med ungdommar med diagnoser, även psykvård, hjälp till ensamstående, listan blir lång med vad denna Zlatan inte byggt upp, jo då köpt slott ö, bygger köper till sig själv och sin familj har han gjort.
  Så för mig är han bara en fotbollspelare som blivit överklass

 3. Jobbit för honom och hans fru samt barn. De har tillgång till Inteenet och läser otrevliga saker. Ni har förväntat er empati, medmänniskamen frågan är hur mycket sådana kännslor fick han av kroatiska katoliker eller Bosniska muslimska Romer. Min mormor är vad hans far är och det var traumatisk att tala om detta mes henne. Hon fick inte vänner inom icke Roma muslimer. Barn lämnade staden till att börja någonstans annat. Zlatan vill köpa härkomst men det går inte alltid. Jag är ateist jag bara skriver utifrån hur det är att vara han: köpte kyrkan, köpte fru, köpte barn, köpte, köpte tills pengar finns.

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  En idrottens koryfé som kommit lite på sné. Att på den idrottsliga arenan vara kung är han förunnad. Som staty och litterär person endast fördummad.. En staty av metall eller gnejs, granit är det mycket större individer som tål utan att falla i högmodets trål.

 5. Han har mycket jävelskap i bagaget. Vad har han tillfört Sverige? Han har väl aldrig skattat här? Typiskt vänsterfeminister att stirra sig blinda på män som inte är vita. Jag har faktiskt hört muppvänstern säga,
  – Hade vi inte haft flyktinginvandringen hade vi inte haft Zlatan.
  En miljon värdelösa ekonomiska flyktingar och Zlatan. Vad hade ni valt? Flyktingarna och Zlatan eller 1000 000 000 000kr i sparade pengar? Våra pengar hade varit värda mer än världens största fond som norrmännen har. Valet är enkelt.

 6. Sandor nu ar det upp till oss att acceptera att dom som ar fotbollsfantaster tycker sa har

Kommentera