Stäng

Sossar som förvånar – Sverige ska inte ta ansvar för utländska medborgare

INVANDRING. Några lokala politiker i Östergötland publicerar idag en debattartikel i Aftonbladet där de vill utvisa tiggare efter tre månader precis som lagen säger, det är oerhört förvånande. 

I slutet på artikeln står något som nästan är chockartat för att komma från socialdemokrater ”Sverige kan inte, och ska inte, ansvara för välfärden för andra länders medborgare”.

-Pettersson säger att tänk om Sverige på allvar började leva efter detta, det är inga problem.

 • En EU-medborgare får stanna i Sverige i tre månader, vill man stanna längre måste man arbeta, studera, eller visa att man har medel att försörja sig.
 • När det gäller ensamkommande barn säger lagen att det är den asylsökande som ska göra sannolikt att han inte är vuxen. Kan han inte det ska han betraktas som vuxen.
 • Sverige är skyldig att lämna asyl till den som är flykting enligt FN:s flyktingkonvention. Normalt ska uppehållstillståndet gälla i tre år. Dessutom ska Dublinförordningen gälla. Det betyder att en person som flyr till Europa ska söka skydd i det första säkra land som den kommer till. En flykting ska återvända hem när det lugnat ned sig eller assimilera sig, alltså bli svensk så gått det går. Fattigdom är inte ett asylskäl.

Följde Sveriges politiker och tjänstemän dessa tre lagar skulle Sveriges problem vara betydligt mindre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Sossar som förvånar – Sverige ska inte ta ansvar för utländska medborgare

 1. Annars är intrycket av Sossarna att dom vill ta hand
  om alla människors problem i världen utom dom Svenska

 2. alla länder har BARA ansvar för sina egna medborgare.

  Ibland läser man om folk som stannar för länge i australien – thailand etc efter visumet gått ut och sedan blir fasttagna och fängslade och då de helt chokade. Varför då?

  följ landets lagar annars….

  Johan Perssons och Martin Schibbyes satt fängslade i 438 dagar när de olagligt korsade gränsen mellan somalia och etiopien.

 3. Det brinner i knutarna för socialdemokratin, när verkligheten knackar på.

  Alice Teodorescu: ”Verkligheten viktigare än orden.”

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

 4. dessa såssar vänder kappan efter vinden. det har vi varnat för under många år. förpassa dessa parasiter till såssar till arbetslöshet och till soptippen. hycklande politiker. de har förbrukat vårt förtroende för all framtid.

 5. Att byta åsikter efter behov är inget nytt i politiken, det är väl ett av standard kraven för att göra en politisk karriär

 6. När bristen på pengar blir mycket svår vill kanske de lokala (S)-politikerna överta de utländska tiggarnas platser så att de själva kan sätta sig där och dra in lite extra till kommunernas magra budgetar.

  Statsminister Stefan Löfven (S) har ju ofta sagt att vi skall lösa problemen tillsammans …

  http://2.bp.blogspot.com/-Qmd-NDcufrc/VXLPa3EEvfI/AAAAAAAAARQ/xXiYJMv41nI/s1600/L%25C3%25B6fven%2Bpr%25C3%25B6var%2Btiggeri.jpg

  .. så då borde ju även han delta i penninginsamlandet.

 7. En betald resa hem och tillbaka hit . Hur svårt är det, när vi inte har gränskontroller. jag tycket att det allra viktigaste är att stärka gränskontroller vad det än kostar.

 8. Koråna pleeeeeeees tack så mycket.
  Äntligen har pappskallarna slutat göda ziggemaffian, dom försvinner en efter en utanför butikerna.
  När det blir olidligt då vaknar tydligen 82,:an.

 9. Kan berätta om mitt samtal med skattemyndigheten efter att jag blev bestraffad med 500kr för att jag inte preliminärdeklarerade mitt företag som varit vilande i 15 år.
  – Det finns en grupp i samhället som inte deklarerar sin inkomst, sa jag till handläggaren på skatteverket.
  – Jaså, vilken då, sa handläggare
  – Dom sitter utanför varuhusen och bedriver verksamhet i form av tiggeri, sa jag.
  -ja men, dom har inget registrerat företag, sa handläggaren.
  – Så du menar att om jag avregistrerar mitt företag är det ok för mig också att tjäna pengar utan att deklarera, frågade jag.
  Klick sa det i luren handläggaren la på.
  Jag kan inte lova er svenskar, men på handläggaren på skatteverket lät det som det var ok att tjäna pengar på tjänst om man inte har företag.
  Byby svartarbete, nu verkar det vara tillåtet.

  1. Lägga på abv en tjänsteman utan att få ett vettigt svar är skamligt.
   Kom ihåg alla här att det är tillåtet att tjäna 400 tusen som hobbyverksamhet .Funderar på att öppna en loppisaffär och tjäna 399 tusen i månaden skattefritt alternativ flytta utomlands och skriva mig där och arbeta i Sverige 6 månader momsfritt, vilket är enligt lagen tillåtet. Se torghandeln.

   1. All inkomst från sk hobbyverksamhet är skattepliktig.
    Ingen inkomst är skattebefriad i Sverige.

   2. Jo förresten, den brasilianska kvinnan som ville betala skatt för sina intima tjänster i Göteborg, fick inte betala skatt eftersom det var olagligt för kunden i detta fall.

 10. Jag skiter högaktningsfullt i vad sossarna påstår och sen kvittar det i om det är en av de högsta sossepamparna eller någon småpåve ute i kommunerna.

  Varför? Jo för att de är lögnare och opportunister. Vi blev kallade för alla fula ord de kunde komma på och nu när de ser sin gistna ruttna sosseskuta sjunka som den maskätna pråm den är, då passar det att vända på kappan och låtsas som de har de åsikter som de spottade på tidigare.

  Var så säker på att en sosse alltid helt skamlöst byter åsikter när den ser att det behövs. Ett vidrigare pack står inte att finna till och med tjuvar och knarkare är hederligare än dessa.

  1. Att byta åsikter efter behov är inget nytt i politiken, det är väl ett av standard kraven för att göra en politisk karriär

 11. Frågan är varför dom skall vara i Sverige i 3 månader?

  Du skall enligt lag kunna försörja dig själv från dag 1!

  1. Exakt – tre månader var väl vad man hade på sig att söka ett jobb när vi gick med i EU? Under tre månader kunde man utnyttja värdlandets förmåner som bidrag. Hade man inte jobb/inkomst inom tre månader fick man återvända hem.

 12. Jasså, även socialdemokrater har konstaterat att ett parallellsamhälle har växt fram. Välkomna till verkligheten. Och, vems fel är det?
  Reinfeldt och Löfven kommer att dömas hårt när den dagen kommer.

 13. EN VARG ÄR ALLTID EN VARG, ÄVEN NÄR HAN KLÄR UT SIG TILL MORMOR !!!
  //Sagan om Rödluvan.

  Att lita på Socialdemokraterna, är som att sätta en pedofil som ansvarig på ett dagis !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: