Stäng

Påminnelseavgift

EKONOMI. En påminnelseavgift är en avgift för att påminna om att det saknas en betalning. Avgiften kan tillkomma när du inte betalat en faktura i tid. Banker, kreditgivare och andra företag, men även myndigheter kan alla skicka påminnelser om du inte har betalat. Påminnelseavgiften för privatpersoner får vara högst 60 kr.

Solklart kan tyckas, detta gäller dock inte staten.

 • Missar du att betala en parkeringsbot är påminnelsebeloppet från Trafikverket 100 kronor.
 • CSN, Centrala studiestödsnämnden hugger till med 450 kronor i påminnelse avgift.
 • Men, missar du att betala trängselskatten som kan vara så låg som nio (9) kronor åker du på en påminnelseavgift på 500 kronor. Fullständigt orimligt.

Läs debattartikel på Aftonbladet…

-Pettersson inser att staten behöver pengar till invandringen i så hög grad att de är beredda att bryta mot alla normala affärsmässiga regler. Jag kan i varje fall inte se någon annan orsak till att ägna sig åt ocker.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Påminnelseavgift

 1. Håller helt med debattören Lars Thulin. Han kämpar samma kamp mot oskäliga påminnelseavgifter som jag mot trafikförsäkringsskatten.

 2. Staten gör som den vill. Dessutom letar
  Staten panikartat efter nya inkomster,
  till de svarta hålen….Arma land

 3. Förr skröt jag med att Sverige var framgångsrikt då man kunde lita på ett handslag och att saker och ting var rimliga. Tyvärr är det många decennier sedan jag slutade öppna käften utomlands. Numer är det mesta galet. Infödda Stockholmare kan få vänta 100 år för att få en hyresrätt där han föddes, invandraren får en direkt vid ankomst till Arlanda. Är det rimligt mer än i en sinnessjuk människas huvud?

  Man bombarderar oss med oviktigheter så som HBTQ, invandring och den vidriga feminismen, allt för att vi ska kriga sinsemellan. När Sverige var på uppgång var kvinnor kvinnor, inget konstigt med det! Inga invandrare heller för den delen och homosexualitet var en sjukdom.

  1. Jag lämnar alltid deklarationen på skattemyndighetens kontor och kräver stämpel med datum på min kopia.
   Det är så lätt att de slarvar bort den.

 4. Många småföretagare har fått en påminnelseavgift på 600 kronor för en saknad deklaration. Trots att de flesta har nog skickat, men finns säkert många som har lämnat in och betalar ändå.
  Det enda som fungerar är Skatteverket .

  1. Jag har väldigt svårt att förstå att någon tummar ner den här ?Vad menar du?
   Jag såg att straffavgiften var 3500 kronor för en månad trots att min revisor (dåvarande) skrev och sade att hon låg på sjukhuset.

   1. Pettersson bör skriva separat om detta .Abdi Elmi som har förskingrat miljoner och arbetar för socialdemokrater.
    Släkt ? med Leila Ali Elmi som såg kuppade in MP till Riksdagen och ;
    ”Leila Ali Elmi (MP) vill råda bot på diskriminering genom att kartlägga människor efter ras. Men hur det ska se ut mer konkret har hon ingen aning om. ”Jag är positiv till att införa jämlikhetsdata där man registrerar människor efter deras ras. Som man har i USA”, säger hon.”

    Eliten av Sverige .
    Skrämmande!

 5. Allt höjs idag för att bidra till massinvandringen, infartsparkeringarna som var gratis tidigare för att locka folk att åka kommunalt är avgiftsbelagda numera.
  Titta på den bizzara avgiften lagfart vid köp av fastighet på 1,5% av köpesumman.
  Vad är det? Ett papper som ska ändras i länsstyrelsens register.
  Ett papper som kan kosta 100.000kr om priset på fastigheten överstiger 6miljoner.

  1. För att inte tala om ”flyttskatten”!!
   ”Reavinst”?
   NEJ!
   Skatt på inflation!
   Enda land i världen som har denna skatt efter fem års ägande.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: