Årets jurist hånar omkomna poliser

Igår, den 5:e oktober, hedrades 119 poliser som omkommit i tjänsten med en ceremoni i Stockholm och en tyst minut över hela landet.

Aftonbladets krönikör, Linnéa Claeson, passade då på att anklaga polisen för att vända våldtagna kvinnor ryggen.

Så här skriver Polisen på sin hemsida:

“Den här dagen är viktig i svensk polis historia. Att vara polisanställd medför ibland risker, och vi ska uppmärksamma och minnas de som avlidit i tjänsten i olyckor eller insatser i samband med att de arbetat för ett tryggare och säkrare samhälle”

Under just den dagen anklagar Linnéa Claeson svenska poliser för att hellre spela “coola” än att bry sig om våldtäktsoffer. Enligt Claeson anses det inte tillräckligt “coolt” i poliskretsar att utreda mäns våld mot kvinnor. Det är låg status på dessa utredningar, allt enligt Linnéa Claeson. Vi får väl förutsätta att hon har belägg för dessa anklagelser och att det inte bara är något hon vräker ur sig. De här orden i hennes text kan inte misstolkas:

“Jag undrar vad de coola poliserna kan använda all sin coolhet till. Kan coolheten dämpa ett samvete som gör sig påmint om att det sker ungefär 700 våldtäkter i Sverige varje vecka men inte ens 5 procent av dem leder till en fällande dom? Kan coolheten hjälpa konstaplarna att leva med att inte ens 1 av 10 våldtäkter som anmäls leder till åtal och att vi därav är så gott som rättslösa”

Aftonbladet via unvis

Linnéa Claeson valdes 2018 till årets jurist i Dagens Juridik, vilket inte är något annat än ett hån mot de män och kvinnor som utbildar sig till jurist i 4,5 år och som tvingas ta bidrag och studielån på runt en halv miljon.

Helt klart är att Linnéa Claeson vill väcka uppmärksamhet kring sin egen person, en uppmärksamhet hon hittills bara fått genom att tycka rätt i “rätt frågor” och genom att färga håret i olika nyanser. Det vore intressant om Linnéa Claeson i rollen som krönikör på Aftonbladet begav sig till närmsta polisstation för att där framföra sina åsikter på morgonmötet.

Så här twittrade Linnéa Claeson 2018.

Med de kryptiska orden i färskt minne får vi anta att Linnéa Claeson tycker Uppdrag Gransknings uppgifter är rasistiska.

Jag tycker ni ska följa den här tråden och läsa vad poliser anser om Linnéa Claeson. Under tiden hedrar vi de som hedras bör. Från polisens Facebook-sida.

20 thoughts on “Årets jurist hånar omkomna poliser

 1. Det skulle vara intressant att få veta vem hon ringer om/när hon blir våldtagen??

 2. Ptecis! de muslimska som vågar anmäla kan gissningsvis räknas i ensiffriga promilletal.
  Annars menar jag kvinnor och flickor i “sverige”.

 3. Det är STATEN alltså REGERINGEN som först och främst som har ett ansvar att först och främst skydda de svenska medborgarna.
  Polisen utför den uppgiften med de resurser de får tilldelade.
  Och har inte Juristen förstått detta så kan hon stämma regeringen som har det yttersta ANSVARET.
  Våldtäkterna borde få ett slut och har en fars artad och absolut skrämmande utveckling i sverig, allt är ju de våldtagnas fel!!
  Så stäm regeringen, du är jurist och borde veta bättre

 4. Kommentarer överflödiga . Ni andra som har skrivit här och nu har gjort jobbet korrekt . Stort tack . Mvh Sjöström

 5. Linnéa Claeson håller den nivå man ska ha som krönikör på sitt tyckande. Om man jobbar för och skriver inlägg på Aftonbladet. Alltså låg.

  Hon faller definitivt inte utanför ramarna där. Hon smälter bra in. När hon ger utryck för sina åsikter.

 6. Det är osmakligt och obegåvat att komma med svåra anklagelser, oavsett deras sanningshalt, vid sådana här tillfällen.
  Dessutom är det inte “mäns våld mot kvinnor” som är det mest relevanta utan Utländska mäns våld mot Svenska kvinnor och flickor!

  • Inte bara Svenska kvinnor, det gäller för de mesta i Europa nu, sen ska vi inte glömma de muslimska kvinnor som bli våldtagen men av rädsla för de egna inte våga anmäla då det kunde vara en dödsdom för henne. Inte för att jag tycker så mycke synd om muslimska kvinnor. Men jag tycker det bör nämnas. För att visa vilken skitreligion Islam är

 7. Blir nog trevligt för fröken Linnéa den dagen då hon själv blir våldtagen och ska ta kontakt med Kling och Klang…hoppas dom vägrar att ta emot anmälan och ber henne fara och flyga.

 8. Linnea Claeson ska ställa sig frågan vad det beror på att våldtäkterna har ökat så katastrofalt dom senaste åren.Sedan kan fröken Claeson ställa sig nästa fråga : varför mörkar media detta fatum som dom gör ? klarar fröken Claeson av den tankemödan ?

 9. Linnea Carlsson skriver för den interna ligan på Aftonbladet som handlar om allt utom verkligheten. Synd bara att idiotierna publiceras, men bra för att Aftonbladet ytterligare förtroende som s.k media.

 10. Krönikören Linnéa Claeson borde i stället rikta sin kritik mot fd inrikesministern Anders Ygeman (S), som då hade ansvar för polisen. Han tyckte så här den 18:e januari 2017.

  ”Det är bra att vi pratar mer om sexuellt ofredande”, sa Anders Ygeman (S) när han besökte Sweden Live i Linköping.

  Ygeman (S): Inte värre nu än för 20 år sedan

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sexbrott-pa-festivaler-inte-varre-nu-an-for-20-ar-sedan

  Dessutom …

  Delcitat (Från SvD 15 nov, 2017)

  Stora polisavhopp ingick i regeringens kalkyl

  Polisen befinner sig i en djup personalkris. Utryckningsverksamheten klarar inte kraven på minimibemanning.

  Men regeringen var redan 2014 inställd på att det inte gjorde något om man förlorade tusen poliser på omorganisationen, kan SvD avslöja.

  På ett möte i mitten av december 2014, två veckor innan den stora omorganisationen trädde i kraft, fick flera polischefer veta att det inte var så viktigt hur många poliser det fanns.

  ”19 000 eller 20 000 poliser spelar ingen roll”, sa Anders Ygeman (S) då till landets samlade polischefer, uppger källor för SvD. (Publicerat 15 nov, 2017)

  Slut delcitat

  Läs gärna hela reportaget på länken nedan

  https://www.svd.se/stora-polisavhopp-ingick-i-regeringens-kalkyl

  Med mycket färre poliser i tjänst ökar ju knappast möjligheterna att efterspana och gripa brottslingarna samt lagföra dom … i synnerhet inte eftersom det våldsbejakande kriminella klientelet mångdubblats med den misslyckade massinvandringen under lång tid.

  Polisbristen är idag fortfarande skriande stor och då kan ju krönikören Linnéa Claeson kontakta den nya inrikesministern Mikael Damberg (S) och höra sig för om det dagsaktuella läget.

 11. https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/10/ug.png?w=768&h=201

  Allt för att dölja sanningen…det är mellan 93-95% av detta avskräde, som gör dessa sjuka brott, sen har Sveriges sk.regering med allierade knähundar gjort/gör allt för att dölja, så att endast kanske 58% av dessa 95% av dessa AIDS berikande ”kulturarbetarna” endast blir dömda i 58% av fallen.

  Får hoppas att Linnéa Claeson inte behöver hjälp av polisen framöver, vem vill hjälpa nån som hånar och spottar en i ansiktet !?
  Ungefär som Socialdemokraterna gör med svenskarna….ändå får Socialdemokraterna röster….DET ÄR DETTA SOM GÖR ATT DEL AV SVENSKARNA BEHÖVER PSYKVÅRD !!!

 12. Jag tycker absolut vi ska ge poliser mer fria tyglar, så de inte behöver riskera sin hälsa eller liv på minsta sätt.
  Jag har skrivit många inlägg om kommunisten som kastade gatsten på polisen som låg ner under EU-kravallerna i Göteborg, och blev skjuten.
  Logiken är:om vi ger oss på dom som har det yttersta ansvaret för medborgarnas säkerhet, vem ska skydda oss sedan? Synd att skottet inte träffade lite bättre.
  Ingen polis ska behöva komma till skada. Skjut dem direkt som attackerar poliser, så kanske det blir slut med daltandet av kriminella.
  Det bör också tilläggas att det är alltid hemskt att döda någon människa även om det är rätt. Men vad ska vi göra för att få ordning på vårt samhälle som de vänsterfeministiska politikerna förstört?

 13. Snacka om att kasta kullersten i glashuset
  Vilka är det som mörkar hela tiden om våldtäkter, hur kan en dömd bli ett blurr på fotot så det inte går att känna igen den dömda ? Medans vissa är det nästan bättre foto i Aftonslasken än på passfotot, fastän den inte är dömd än utan bara misstänkt. Det är fortfarande ni på Aftonslasken som vänt alla ryggen, varför inte skriva att ni vill ha utvisning på livstid på alla utrikes födda som är dömda

  Vart hittar Aftonslasken allt avskräde inom mänskligheten egentligen, finns det en speciell soptipp som gud glömde men som Aftonslasken hittat ?

 14. Att Polisen inte “löser flera våldtäktsfall” är helt och hållet MSN(Danielsson och regerings fel. De har medvetet givit GRÖNT KORT till ett visst klientel att utföra sina bravader.

 15. Denna otäcka superfeminist är helt rökt i huvudet. Men ska man skriva krönikor i Aftonslasken och få betalt så måste man ju sänka sig till en mycket låg nivå finns ju ett flertal exempel på det. Minns när hon ojade sig över ett antal kvinnliga cheeleaders på ett handbolls EM i Ungern för några år sen.

Kommentera