Blir Sölvesborg först i Sverige med att följa FN:s flyktingkonvention?

INVANDRING. Kommunstyrelsens arbetsutskott i Sölvesborg ska idag ta ställning till om skolbiblioteken ska sluta köpa in böcker på alla elevers modersmål, rapporterar Sverige Radio.

Sölvesborgs rådhus. Bild från Wikipedia

Oppositionen är kritisk och kulturchefen Sofia Lenninger menar att det SD-ledda styret medvetet balanserar på gränsen för vad som ryms inom lagen.

-Pettersson tycker det är självklart, det finns ingen anledning att köpa in böcker på de utländska elevernas modersmål. Möjligen finns det andra skäl ur utbildningssyfte att läsa de stora språken.

Enligt FN:s flyktingkonvention finns det två alternativ.  

  1. Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer.
  2. De som inte återvänder ska assimilera sig. Alltså anpassa sig till svenska seder och vanor.

-Pettersson säger att inte i något av fallen behövs böcker på utrikiska. Bra Sölvesborg.

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Blir Sölvesborg först i Sverige med att följa FN:s flyktingkonvention?

  1. I Motala tar de blort varmrätten för kvällen.Läste inte någonstans att de får kall måltid , de kanske inte får någon middag alls.
    En stor besparing vore om politiker inpom kommunen skulle ta över städningen en person per en dag i veckan med rullande schema.Annars de kanske mister sina stora arvoden!

  2. En kommun, som även tar hänsyn till kommuninvånarnas mänskliga rättigheter. Det ska väl egentligen vara det normala. Ovanligt ansvarsfullt och ett föredöme för alla Svenska myndigheter.

  3. Tänk att det finns en kommun i landet som värnar om sina skattebetalare. Fantastiskt Sölvesborg. Ni är ett riktigt FÖREDÖME för alla andra slöa och slappa kommuner som inte vågar sätta ner foten. HEJA SÖLVESBORG 😃😃

  4. Huka er för nu är Greta Thunberg riktigt förbannad, hon har nu i ett tal i FN läxat upp världens medlemsstater och svensk PK-media bara njuter och framhäver sin lilla klimatprofet samtidigt som miljonerna förmodligen fyller på Gretas personkonto !

  5. Huka er för nu är Greta Thunberg riktigt förbannad, hon har nu i ett tal i FN läxat upp världens medlemsstater och PK-media ryser av välbehag över sin lilla klimatprofet som förmodligen samtidigt drar många miljoner kr till sitt personkonto !

KommenteraAvbryt svar