Iranska dömd för mutbrott


BROTTSLIGHET. Amal Rami född 1989 dömdes i maj 2019 till dagsböter för givande av muta, damen erbjöd provförrättare på Trafikverket betalning för ”hjälp” med kunskapsprovet.

Amal kom till Sverige från Iran år 2002. Idag besöker hon Iran cirka en gång per år. Hon startade en budfirma tillsammans med en kompanjon 2013 men den har hon skrivit över på sin man under 2018. Hon behövde inte körkort för sitt arbete med budfirman.

 • Enligt Ratsit är kvinnan inte gift.
 • Enligt domen pågår utredning gällande provförrättaren.

Lite ur domen: ”Kontakten dem emellan skedde via kvinnans Facebookkonto och inleddes samma dag som hon underkänts på kunskapsprov. Hon menar att kontot måste ha kapats av någon som vill henne illa.

En nämndeman var skiljaktig och menade att kvinnans skuld inte bevisats bortom rimligt tvivel.

”Av utredningen framgår till en början följande. Bill Rukundo arbetar hos Trafikverket som provförrättare för kunskapsprov. Amal Rami genomförde den 16 januari 2018 ett kunskapsprov med Bill Rukundo som provförrättare och fick underkänt.

Den 9 augusti 2018 genomförde Amal Rami ytterligare ett kunskapsprov – dock inte med Bill Rukundo som provförrättare – och fick även då underkänt.

Den 9 augusti 2018 kontaktade en person med användarnamnet ”Arezoo” Bill Rukundo via Facebook-applikationen Messenger och inledde en konversation samt skickade ett antal bilder. ”På grund av säkerhet” ville Arezoo inte förklara sitt ärende på Messenger utan träffas. Sedan Bill Rukundo föreslagit applikationen WhatsApp och lämnat sitt nummer till Arezoo på Messenger inleddes senare samma dag en konversation på WhatsApp mellan Bill Rukundo och en WhatsAppprofil med ett iranskt landsnummer.

Under konversationen på WhatsApp förklarades för Bill Rukundo bl.a. att personen behövde hjälp med sitt teoriprov och att denne kunde betala för det. Efter att Bill Rukundo påtalat att detta var olagligt och att personen kunde bli anmäld skrev personen ifråga bl.a. ”Ja jag vet”.

-Pettersson undrar hur många som ”lyckats” och kör omkring i trafiken utan tillräckliga kunskaper?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


4 responses to “Iranska dömd för mutbrott

 • Hajo

  Det är nog likadant på Samtliga myndigheter och socialkontor…

  Gilla

 • Göran

  Hur många fler som inte anmälts?
  Hur många fall där Åklagaten&Polisen lagt ner fallet av rädsla att framställas som ”rasistiska” & ”Nazistiska” i PK-cancerns media?
  Varje gång en dyrare sportbil kör slalom i >150 km/h brukar jag oftast kunna se föraren!
  Slår aldrig fel….
  Och de åker aldrig fast!
  Den imbecilla efterblivna korrupta och kriminella bananrepubliken PK-Sverige!
  Där Polisen jagar skötsamma Svenskar med empati för brottsoffer som vägrar ljuga!

  Gilla

  • Hajo

   Eller dyra Suv-ar…

   Såg en stor svart BMW-Suv… Kostar +500.000 kr.. ,som precis kört av motorvägen, krocka i hög hastighet med en liten Ford fiesta. Hon i Forden dog.
   Grabbarna i Suv-en drog upp sina luvor över sina huvuden och joggade därifrån….

   När de kommer hem kommer hela klanen antagligen att vittna att bilen va stulen och pojkarna va i moskeen hela dagen…

   Det va i Hallunda i södra Sthlm..

   Gilla

 • SVENSK

  Förmågan att köra bil verkar vara omvänt proportionell mot ”förmågan” att begå brott för denna grupp!?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: