Valsabotage – men frikänd


Samhällsnytt belyser det faktum att socialdemokraten Amal Seraj frikänts efter att en tid stått åtalad för vandalisering av valaffischer.

När Samhällsnytt grävt lite i Serajs förflutna har man också hittat kopplingar till islamism.

Läs mer om Samhällsnytts grävande här. Förvånas inte över att en socialdemokrat med rötterna i ett muslimskt land har kopplingar till islamism.

2014 stod denna kvinna på Socialdemokraterna i Sigtunas lista till kommunfullmäktige.

2016 valdes hon till SSU:s studieombudsman.

2018 uppträdde hon som föreläsare när ABF Stockholm arrangerade ett seminarium för att öka valdeltagandet i förorterna.

Veckorna innan valet 2018 höll Amal Seraj en utbildning för Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR) där strukturell rasism, sexism och klassförtryck stod på programmet.

Det är alltså ingen obetydlig individ i det svenska samhället vi talar om. Det är m.a.o. ingen importerad förortsligist eller maskerad vänsteraktivist vi såg vandalisera valaffischer för ett svenskt riksdagsparti. Det är heller inget som skedde i skydd av mörkret där inga vittnen fanns på plats. Till synes helt öppet, under ljusan dag och framför passerande bilister och fotgängare tar hon hjälp av en slöjbärande muslim att riva ned SD:s valaffischer.

Enligt Amal Seraj som har sina rötter i ett odemokratiskt område som Afrikas horn, har SD ingen rätt att existera som parti och därför är det enligt henne helt legitimt att vandalisera politiska motståndares material.

Fast så legitimt är det nu inte.

På webbsidan Juridik till alla kan man läsa följande:

”Oavsett propagandans syfte och budskap kan det faktiskt vara en brottslig gärning att riva ner affischer, plakat och så vidare…//…Brottet egenmäktigt förfarande medför att man kan dömas till böter, eller fängelse i högst ett år”

Vecko-Revyn av alla magasin tog upp ofoget med vandaliserade valaffischer under förra årets valrörelse och till sin hjälp tog man en kammaråklagare från Skåne. Så sade han bl.a. till tidningen:

”Om affischen anses ha ett värde räknas det som stöld och då är straffet böter eller fängelse upp till max 2 år. Om den inte har ett värde kan det räknas som egenmäktigt förfarande och då är straffet böter”

Den något mer seriösa tidningen Expressen tog också upp detta fenomen förra året. Det här stod att läsa:

”Att riva ner eller förstöra partiers valaffischer är åtalbart, enligt brottsbalken 12 kapitel om skadegörelse. Den som förstör eller skadar egendom till men för någon annans rätt till den döms för skadegörelse till fängelse i högst två år. Är brottet ringa, döms för den tilltalade för ringa skadegörelse till böter eller fängelse i högst sex månader”

Brottsbalkens 12:e kapitel kan du ta del av här. I §1 och 3 kan följande läsas:

”Den som förstör eller skadar egendom till men för någon annans rätt till den döms för skadegörelse till fängelse i högst två år….//…Om brott som avses i 1 § är att anse som grovt, döms för grov skadegörelse till fängelse i lägst sex månader och högst sex år”

Att socialdemokraten Amal Seraj nu frikänns trots bildbevis och vittnesmål, säger en del om dagens lagstiftning. Fast, kan en 19-årig återfallsförbrytare som ”Hassan”, med rån och grov misshandel på sitt samvete, bara avtjäna 2 av 13 månaders fängelse, förvånar inget längre.

Eller så anser rättsväsendet att vandalisering av politiskt material är av ringa betydelse. Ska också sägas att inte bara SD fått sina valaffischer nedrivna och vandaliserade. Det speciella i det här fallet är att förövaren är en politisk motståndare med uppdrag i det offentliga.

 

 


12 responses to “Valsabotage – men frikänd

 • Kenth Andersson

  Frikänd !
  Naturligtvis, vem trodde något annat?

  Gilla

 • Nizze

  eftersom det verkar ok med valsabotage så ser jag fram emot nästa val när man ostraffat kan riva ner sossarnas valaffischer och gömma valsedlar!

  Gilla

 • Rolf

  Alla grupper skyddas inte av lagen och då främst de som ogillar regeringens invandringspolitik.
  Man talar om mångfald men menar då inte åsikter, utan härkomst.

  Gilla

 • ossie

  Kan resultatet bli annat när nämndemän från PK partierna sitter och bestämmer ??

  Gilla

 • per22

  Likhet inför lagen. Skitsnack. Hade en SD:are gjort motsvarande demokratividriga handling mot det nybildade muslimska partiet Nyans framtida affischer hade det låtit helt annorlunda i rättssalen.
  Den svenska sk. rättsstaten är ett stort skämt.

  Gilla

 • Rakapuckar

  Fan jag blir så sliten, vad är det för fel på alla som röstar fram dessa skitpartier, är Svensken dum, helt ointresserad, eller handlar det om så länge jag har det bra så skiter jag i allt annat!

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Amal ? En förgasare från England . Monoblock och Concentric . Satt på engelska motorcyklar förr . I övrigt så håller jag med de övriga skribenterna . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Monica

  Dessa personer som Amal Seraj, Omar Mustafa, Rashid Musa med flera hade inte varit så stora i korken och flyttat fram sina positioner om inte det svenska samhällets politiker och andra myndigheter varit så undfallande och mesiga och rädda för att framstå som rasister eftersom dessa personer drar fram rasistkortet när de inte får sin vilja igenom.

  Gilla

 • blabaris

  Detta var min verkliga ögon öppnare att vi har olika lagar pga av etnicitet.

  Straff kortas: Mamma visste inte att barnaga var förbjudet i Sverige.En mamma erkände att hon slagit sina barn under flera år, men menade att hon inte visste att barnaga är förbjudet i Sverige. Nu döms hon men får sänkt straff eftersom tingsrätten tar hänsyn till uppgifterna om att det i Afghanistan och Iran är tillåtet att aga sina barn.
  https://www.metro.se/nyheter/straff-kortas-mamma-visste-inte-att-barnaga-var-forbjudet-i-sverige-_Y3Pn3_Lv

  Gilla

 • blabaris

  när vi alla inte är jämlika längre. När vi dömer folk pga olika etniciteter.

  Det har ALDRIG slutat väl i ett land som gör skillnad på folk pga av etnicitet

  Gilla

 • Stenbock

  Tog mig tid att titta över listan för det socialistiska ”islamska Fritidspartiet”. Av de 38 namn man kunde läsa var hela 25 % av utländsk art !!
  Troligen de verkligt islamiserade större orterna,än större högre !
  Orsaken till att regeringen bockar o. bugar för importerade avfallet ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: