Mannen som får en kick av att hota och hata


INRIKES. – Man måste man våga kliva fram och säga ifrån när något är fel. Det gör att jag kan titta mig själv i spegeln. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag får en kick av att känna att jag gör skillnad, säger Näthatsgranskaren Tomas Åbergs som uppenbart gillar att jaga folk för deras åsikter. 

Föreningen Näthatsgranskaren har polisanmält omkring 5000 brott på nätet på 2,5 år. Enligt Åberg har anmälningarna hittills lett till 215 fällande domar. Dessutom ligger 100 åtal och väntar på tingsrättsförhandlingar.

-Pettersson ser att av 5000 anmälda brott har 215 lett till fällande dom. Det är knappt 5 procent, vad kostar det samhället och vad kostar det de 95 procenten som inte döms i mänskligt lidande. Men så långt tänker inte den skattefinansierade Näthatsgranskaren, det viktiga är att han får sätta tid någon pensionär som uttryckt sina åsikter om invandrigen på Facebook, det ger mig en kick säger Tomas Åberg, fälld för djurplågeri.

TIDIGARE 2019-04-17. Den skattefinansierade Näthatsgranskaren uppmanar till angiveri 

NÄTHAT. Den skattefinansierade Näthatsgranskaren Tomas Åberg hette tidigare Tomas Bergström och var djurskötare tills han 2013 belades med djurhållningsförbud. Händelsen väckte stor ilska i bygden. ”Av de självdöda djuren i hägnet skickades delar av två djur för obduktion. Den visade grav negativ energibalans (svält), vilket med visshet gav diagnosen utmärgling vilket orsakat lidande för djuren”, skriver länsstyrelsen i sitt beslut, rapporterar Nya tider.

Nya Tider skriver också att Åberg hållit sig undan myndigheter och att hans privatekonomi nu avsevärt förbättrats genom sitt arbete för Näthatsgranskaren.

”Tomas Åberg som tidigare hållit sig undan delgivning av obetalda lån och viten har dock genom Näthatsgranskarna fått bättre ekonomi. Regeringen har genom Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) beviljat ett skattefinansierat bidrag om 600 000 kronor. 75 procent av föreningens utgifter utgörs av Tomas Åbergs lön.”

Antalet fällande domar för hets mot folkgrupp ökar snabbt i norra Sverige. Detta visar siffror från tingsrätterna.
En anledning kan vara gruppen Nätgranskarna, som anmält många fall av misstänkt hets mot folkgrupp.
– Det är ett stort demokratiproblem, säger Tomas Åberg, projektledare på Näthatsgranskaren till SVT. Åberg tar åt sig äran för att domstolarna är upptagna med att stämma hederliga människor som säger sanningen.

Näthatsgranskaren är en förening som varje år polisanmäler många fall av misstänkt hets mot folkgrupp. Med hjälp av automatiserade datorprogram skannar de av sociala medier, samlar in bevismaterial och lämnar över till polisen.

Gruppen menar att deras arbete lett till att antalet domar har ökat.

– Vi började 2017 och har jobbat upp en bra metod för att göra riktiga och kompletta anmälningar. Polisen får bra material att jobba med och det har lett till betydligt fler fällande domar, säger Tomas Åberg, projektledare på Näthatsgranskaren och fortsätter: – Tonen på sociala medier, både när det gäller hets mot folkgrupp, ofredanden, olaga hot och uppvigling, blir bara grövre och grövre. Detta gör att inte alla kan delta i det demokratiska samtalet på sociala medier och det är ett stort demokratiproblem.

Näthatsgranskaren har också egen statistik utifrån anmälningarna de själva gjort. Det visar att det oftast handlar det om män i 50-årsåldern som hetsat mot muslimer, invandrare eller människor med afrikansk bakgrund.

– Är man osäker på om något är hets mot folkgrupp eller ej, så kan man skicka en skärmdump till oss så kan vi berätta vad vår bedömning är. Sedan är det jättebra att anmäla till polisen, säger Tomas Åberg.

Tomas Åberg, Näthatsgranskaren har även stämt minst fem personer som har delat ett om Åberg kritiskt reportage av journalisten Joakim Lamotte. 

Lamotte skriver att detta agerande är helt bisarrt: Uppbackad av miljonbidrag från staten försöker Tomas Åberg skrämma folk till tystnad … Yttrandefriheten är under attack just nu, men jag lovar att jag kommer göra allt i min makt för att de personer som blir stämda för att ha delat mina inlägg skall få upprättelse. Dessutom ska jag vara som en nagel i ögat på Tomas Åberg. Varje steg han tar skall granskas och jag kommer inte att backa en millimeter för hans metoder.

-Pettersson har skrivit åtskilligt om herr Tomas Åberg, LÄS HÄR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Mannen som får en kick av att hota och hata

 • Stenbock

  https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2019/09/122013594_1568888734-1024×576.jpg Så här ser den goda 63-åriga damen ut i BZ
  I Tyskland hamnar i stort allt inför rätta… I dag läste jag om den Gröna Kommunisten Künast som gick till domstolen,med vad hon kallade ”hetsangrepp” mot henne på FB.
  Nu har rätten beslutat fria alla dessa kommentarer och säger att som politiker får tåla sådant.
  Naturligtvis var denna besserwissare inte nöjd med utslaget,och vände sig till den inhemska PK o. slaskpressen.
  Tror att hennes motståndare (o. de är många) har några trevliga stunder när de läser genom FB-kommentarerna.
  I utdragen som förkastades av rätten här några exempel:
  ”Dreck f..tta !” ,”Ett stycke skit o. sinnessjuk!”, ”Ett tomt nöt o. specialavfall”,”Som barn för lite kn…ad”.,och slutligen ”skitsugga”….
  Ja att hon inte fick genom sin klagan tyder på,en yttrandefrihet större än i Abzurdien !

  Gilla

 • Rustrik

  Bra Pettersson, på den patetiska lilla skiten.

  Gilla

 • Tony

  Om nu män i 50 års åldern hetsar mot Araber o Afrikaner,
  vad fan tror han att det beror på,? Om vissa grupper bär
  sig väldigt illa åt, så kan man ju inte skälla på dom Svenskar
  som inte gör det. Och kollar man brottsstatistiken så är det
  vissa grupper som skiljer ut sig klart o tydligt, det är bara
  att kolla in namnen så ser man.

  Ett talande exempel såg man en Neger med tydligt
  dåligt humör i en Tunnelbana börjar han med att knuffa
  en för honom okänd man ner för flera trappor, lommar
  vidare o möter en intet ont anande tjej, knuffar omkull
  henne så att hon slår huvudet i betongväggen.

  Bär man sig illa åt så ska man ha kritik för det oavsett
  om man är utlänning Svensk eller NÄTHATSGRANSKARE!

  Gilla

 • Maya

  Det måste vara något rejält fel på en människa som låter djur svälta och plågas ihjäl.Han säger att han vill kunna se sig själv i spegeln !!!!! Usch,viken typ.

  Gilla

 • Maja

  Djurplågare är ett släkte för sig. Får man en kick av att svälta ihjäl djur då är man ond.

  Gilla

 • Sune Kempe

  Lite Kapten Klänning syndrome på den där jönsen.

  Gilla

 • Tony

  Har den mannen någon anledning att känna sig stolt
  när han ser sig i spegeln? Tycker inte jag,, ynkliga
  djurplågare har verkligt låg status.

  Gilla

 • Myrsloken

  Ynklig, sorglig liten pissmyra som känner sig viktig och värdefull. Snacka om onödig, obetydlig och löjlig varelse. En belastning för samhället.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Inkvoterad av regeringen för sin kunskap om ingenting, skattefinansierat säger det mesta

  Gilla

 • SVENSK

  Kan det vara så att om han inte får fortsätta plåga djur kompenserar han genom att ge sig på människor!?

  Gilla

 • Ståfräs

  Tycker att ett rimligt straff är samma lidande som hans djur fick, här kan ju Djurens vänner lyfta på rumpan och göra ngt gott.

  Gilla

 • robbcos

  Behöver han sitta med som vittne eller slipper ormen se en åtalad pensionär i ögat, vore kul att träffa honom.. var bor han?

  Gilla

  • Stenbock

   robbcos:
   Kolla på ”Hitta.se” .
   Merparten med detta namn bor i norra Sverige,o. i Gnällbältet Örebro/Västerås !! Enl.vad som kan utläsas av hans främsta verksamhetsområden,tyder Stenbock det till Norrland !
   Och där finns ett 10-tal tänkbara….

   Gilla

 • rune

  Otäck varelse den där. 🤢

  Gilla

 • ossie

  Detta as skulle ha passar perfekt i Sovjet eller DDR. En perfekt Stasi eller KGB agent. Vi får hoppas att han får sitt straff för sina illgärningar mot vanligt folk.

  Gilla

 • The proud swede

  Han är välkommen att knacka på min dörr…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: