Åtta bilar grillade i Sundsvall


BROTTSLIGHET. Nacksta är ett multikulturellt paradis i Sundsvall som har varit väldigt förskonade från bränder, våldtäkt, rån osv. Men nu verkar den glädjen vara borta. Flera bilar skadades vid en brand på ett parkeringsdäck i Nacksta, Sundsvall natten mot torsdag. Polisen misstänker att det är någon som medvetet satt eld på bilarna, rapporterar SVT.

Strax före klockan 02 natten mot torsdag kom larmet om bilbranden.

Räddningstjänst och polis kallades till platsen. Branden släcktes och man kunde konstatera att fyra bilar totalförstörts och lika många skadats.

– Det har antagligen börjat brinna i en bil och sen har elden tagit sig till de andra bilarna, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare polisen.

Ingen bil var kopplad till motorvärmare, något som stärker misstanken att det rör sig om en anlagd brand. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

-Pettersson menar att skadegörelse är en alldeles för lindrig benämning, jag menar att det är terrorism.

Varken forskarsamhället eller FN har kunnat enas kring begreppet terrorism. Det finns alltså ingen entydig definition av vad terrorism är. Det gör att varje land definierar terrorism utifrån sina egna nationella intressen.

Inom EU har medlemsländerna kommit överens om en gemensam definition av terroristbrott, vilken också har införts i svensk lag (Lagen om straff för terroristbrott). Enligt denna definition är terroristbrott handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om de syftar till att:

 1. Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp
 2. Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd
 3. Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Åtta bilar grillade i Sundsvall

 • Tobbe

  Glömde säga att bilden/bränderna är från centralgaraget ovanför Nackstavägen 25 som var et hus med underbart trevliga knegare samt Midälva som var en ren idyll när jag jobbade där och det var ”mina” hyresgäster…

  Gilla

 • Tobbe

  Fastighetsskötare i Nacksta var mitt första jobb direkt efter tre somrars sommarjobb där och som en kompis sa till mig för X antal år sedan så var det då ett fint område för svensk arbetarklass.

  Så vad har hänt?

  Jo, socialdemokratisk föraktspolitik för knegare liksom deras proaktiva dito för sina egna värdelösa ungar som på sin höjd bara klarar av att vända ett papper i timmen och det med högskolekompetens minsann!

  Senaste gången jag besökte Nacksta trodde jag faenimej inte det var sant!
  Sopkörarna hade slutat åka dit, hissarna var obrukbara och stank av piss, trappuppgångarna likaså men mest av rökelse och faenvetvad… detta var 10+ år sedan så jag vet inte hur där är idag men uppenbart är ju att uppeldning av bilar även kan stavas försäkringsbedrägeri.

  Jag bodde själv i Nacksta men hos HSB och inte vad som nu heter Mitthem men jag jobbade åt dessa svin som ingår i Sundsvalls Sossemaffia som då hette Sundsvallsbyggen. Redan då var det tydligt vartåt det lutade för inte ska väl sosseeliten behöva trängas med arbetardrägg när de gjort sin klassresa?

  Så sagt och gjort… de flyttade dit alla ”icke önskvärda” svenskar först och sedan placerade de rättspsyk där. Efter det studentlägenheter och romer. Sedan sålde de fastigheterna (de femvåningshus som kallas ”höghusen” på Nackstavägen) till ett bolag som man inte bara genom att googla utan hur man än valt att undersöka, var ett rent ”grab and run”-bolag.

  Självklart tog det inte slut där utan sedan ”måste” förstås kommunen gripa in i det problem de själva skapat… känns det igen?

  Gilla

 • Hajo

  Cirka 40% S i kommunal/rilsdags val 2018
  C och V fick ca 8% vardera.

  Sundsvallsborna måste vara så glada för samhällsutvecklingen att dom kissar ner sig.

  Ytterligare glädjande besked är att det antagligen dräller in ca 120.000 st nya potentiella Sundsvallsbor under 2019.

  Sundsvall borde ordna en stor Fest i sitt kommunhus…

  Gilla

 • eugenecork

  vore det någon som helst jävla ordning, skulle För-
  säkringsbolagen vägra Beduiner Försäkra sina bil-
  jävlar…va fan skall vi Svenskar bekosta deras nybils-
  inköp, något som är helt uppenbart! …de kan ist för
  åka bil, cykla eller gå till sina jävla moskeér

  Gilla

 • Tony

  Men det sämsta av allt är den uteblivna reaktionen
  från dom styrande i samhället över tusentals bilbränder,
  det är samma styre som dagligen ällter temat miljöförstöring
  men har inget alls att säga om all den skit som släpps ut
  vid en enda bilbrand, och det brinner tusentals,
  Tänk om det varit Svenne banan? Vilket satans liv det skulle
  varit på Levinskan och resten av gröngölingarna.

  Gilla

 • Tony

  Och några kommentarer från Miljöpartiet är inte att
  vänta när det handlar om bilgrillning, dom har ju
  i alla fall förbjudit sugrören för barnen? Vilken bedrift!

  Gilla

 • ponnsan62

  Tänk om man kunde grilla något annat utan straff.

  Gilla

 • Jag

  Vansinnet från den forlorade staden Al Malmoe, som får 5.5 miljarder kronor/år av andra kommuner (men borde egentligen klara sig själv), sprider sig norrut för varje dag!
  *Tack* sjuklövern för vansinnet kaoset våldet kriminaliteten mm mm som ni gladeligen importerat och fortsätter importera.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Alla dessa bilar som sätts i brand över hela landet, finns någon statistik hur många det är per år?, har polisen eller försäkringsbolagen någon sådan, men då kanske den är hemligstämplad? Vore väldigt intressant om någon media kunde reda ut detta, antal måste vara flera tusen på ett år.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: